FoodPro Preloader

Crochet trenirke z diagrami, fotografijami in opisi


Pletenje oblačil je veliko težje kot katera koli majhna obrtna oprema ali artikli za notranjost. Tukaj morate pripraviti vzorce, ohraniti dimenzije, skrbno spremljati vzorec in, kar je najbolj težko za večino obrtnic, raztopiti slabe dele in jih povezati. Vendar pa obstajajo nekateri modeli, ki jih lahko imenujemo zelo preprosti. Na

Pletenje oblačil je veliko težje kot katera koli majhna obrtna oprema ali artikli za notranjost. Tukaj morate pripraviti vzorce, ohraniti dimenzije, skrbno spremljati vzorec in, kar je najbolj težko za večino obrtnic, raztopiti slabe dele in jih povezati.

Vendar pa obstajajo nekateri modeli, ki jih lahko imenujemo zelo preprosti. Na primer, openwork ni opremljena jakna, ki se lahko kvačkana.

Kako delati z motivi

Izdelava platna iz ločeno povezanih motivov velja za eno najtežjih pletilnih tehnik. Pri izdelavi fragmentov kvačkanja je glavna težava skrbno izvajanje njihovega osrednjega dela in tudi pravilne povezave. Prav tako morate razdeliti prejo, tako da je dovolj za celoten izdelek. Posebna omemba si zasluži končno fazo dela: vstavljanje koncev niti. To zahteva veliko vztrajnosti in potrpežljivosti kvalificiranega delavca, saj tukaj ni nobene ustvarjalne komponente in ta dolgočasen proces je treba samo prenašati.

Z vezanjem motivov lahko ustvarite popolnoma različne kvačkane puloverje (ne bi smelo biti težav z diagrami, saj jih številne revije ponujajo v velikem številu).

Fragmenti so na več stopnjah kompleksnosti: od elementarnih, ki so sestavljeni iz 3-5 vrst, do zelo zapletenih, ki vsebujejo veliko vrst in zahtevajo poglobljeno poznavanje tehnik kvačkanja. V članku bomo razpravljali o načelu izdelave kvačkanega puloverja z diagramom, fotografijami in opisi glavnih faz.

Tam bo tudi opisano pletenje poletno bluzo s kratkimi rokavi z uporabo trdnega vzorca "ananas" in mreže.

Bluza-tunika s kvadratnimi fragmenti

Model, ki je prikazan na naslednji fotografiji, je odličen za vroče poletne dni in za hladne morske večere.

Optimalen material za njegovo proizvodnjo bo 100% bombaž ali lan. V skrajnem primeru vsebina umetnih vlaken (akril, poliamid, najlon, mikrovlaken) ne sme presegati 30%. Te komponente ne omogočajo, da oblačila "dihajo", postane vroče, tudi če so luknje. Poleg tega lahko ti materiali zmanjšajo stroške videza kavelj za pulover. Pri diagramih, ki so prikazani na sliki, delo postane veliko lažje.

Prikazuje princip fragmenta, vezavo vratu in spodnjega roba izdelka ter postavitev motivov. Glede na to, da so fragmenti kvadratni, je iz njih zelo enostavno izdelati platna.

Vrednost porazdelitve barv

Ko prvič pogledate bluzo, se zdi, da je izdelana iz bež motivov okrogle oblike, povezave so narejene z belo mrežo, vrzeli pa so napolnjene z majhnimi belimi drobci. Dejansko se ta učinek doseže s pravilno porazdelitvijo barvne preje. Celoten motiv je povezan z bež nitko, zadnja vrsta pa je bela. Ta tehnika se pogosto uporablja za poudarjanje lepote motivov in pletenja prtov, posteljnih pregrinjal in odprtih kvačkanih puloverjev. S shemami šesterokotnih in trikotnih fragmentov velja ta barvna igra.

Vezava vratu, rokavov in dna izdelka je bolje izvesti enako barvo preje, ki je povezana z zadnjo vrsto motiva (v tem primeru bela). Torej, bluza dobi popoln videz, neke vrste uokvirjanje.

Kako združiti motive

Ko je prvi fragment pripravljen, ga morate izmeriti in narisati vezje. Število delcev je odvisno od velikosti jakne. Če želite ugotoviti, koliko kvadratov potrebujete, morate razdeliti obseg prsnega koša na polovico in ga razdeliti na širino motiva. V tem primeru štirje motivi tvorijo eno vodoravno vrsto sprednjega in zadnjega dela jakne s kavljem. Z vzorci, ki vsebujejo manj vrstic, morajo biti motivi bolj pleteni.

Višino delov (dolžina izdelka) je zelo enostavno prilagoditi, potrebno je samo dodati ali odstraniti več fragmentov.

Mnenja mnogih obrtnikov so razdeljena glede na to, kdaj naj se motivi združijo: v procesu pletenja zadnje vrstice ali šivanja skupaj dokončanih fragmentov. Pravilnega odgovora ni tukaj, saj je vsaka metoda na svoj način dobra. Prvi vam omogoča hitro in natančno izdelavo trdnega platna, druga pa je primerna za začetnike, ki se bojijo napak (navsezadnje, da jo popravite, vam ne bo treba zavreči zadnjih vrstic več fragmentov, samo šiv).

Pomembni nasveti: Poletne puloverje se lahko perejo ali oblečejo s kavljem z vzorci motivnih vzorcev šele, ko so elementi povezani in je pas pripravljen. V nasprotnem primeru lahko popravite izkrivljeno obliko motiva in zelo težko jo popravite.

Lepi kvačkani puloverji z enodelnimi vzorci

Celotni se imenujejo vzorci, ki so pleteni z ravnimi in povratnimi (ali krožnimi) vrsticami od začetka do konca dela. Tovrstno delo je nekoliko enostavnejše od zgoraj opisanega, zahteva pa tudi pozornost in vztrajnost. Veliko takih vzorcev se uporablja za pletenje toplega puloverja s kvačkano kavljem, z vzorci, ki ne vsebujejo luknjic.

Fotografija na začetku članka prikazuje poletno bluzo, njen vzorec z velikostjo in vzorcem vzorca pa je prikazan še naprej.

Podrobnosti spredaj in nazaj pletene eno celo tkanino, njegova širina je 9 rapports. Prva in tretja vrsta "ananasa" obsegata 8 celotnih poročil in dve polovici, ki se nahajata v bližini letvice, v drugi vrsti pa so vsi elementi nedotaknjeni. Ta dogovor je posledica šahovske ureditve "ananasa".

Oblikovanje rok in poševnic

Za udobje privezovanja stožca vratu, rokavov in rokavov, razvijalci sheme predlagajo, da gredo na pletenje mreže.

Ko se celice odštejejo, postane splet ožji. Celico je mogoče rezati, ne da bi jo privezali ali se premaknili na vrh s pomočjo povezovalnih palic.

Obrezovanje poteka, ko so podrobnosti bluze popolnoma pripravljene in sešiti.

Kako kravato preprosto kvačkati šal?  Sheme bodo novicam pomagale, da bodo delo lažje in preprostejše.Brioche (pletenje): opis tehnike, značilnosti in pregledovOsredotočite se s karticami.  Najpreprostejši način za presenečenjeCrafts iz časopisnih cevi storite samiKako narediti nož z lastnimi rokami doma?Smešne lutke iz nogavicKako vtkati tatoo choker desno?Crafts iz cevi soka z lastnimi rokami.  Obrti za novo leto