FoodPro Preloader

Kako narediti stroj na papirju na različne načine


Kako narediti papirni stroj? Obstaja veliko načinov za ustvarjanje takšnih obrti kot za oblikovanje prometnega stojala v vrtcu in za aplikacije ali otroške igre. V članku bomo razmislili o možnostih osvetlitve za otroške vrtce in shemi za sestavljanje različnih avtomobilov z zlaganjem papirja origami. Tudi

Kako narediti papirni stroj? Obstaja veliko načinov za ustvarjanje takšnih obrti kot za oblikovanje prometnega stojala v vrtcu in za aplikacije ali otroške igre. V članku bomo razmislili o možnostih osvetlitve za otroške vrtce in shemi za sestavljanje različnih avtomobilov z zlaganjem papirja origami. Tudi starejši bralci se bodo naučili, kako sami potegniti želeni avto, da bi ga izrezali iz papirja po konturah in naredili tridimenzionalni model za razstavo ali igro.

Delo na fizičnem delu

Težki papirni stroji so sposobni samostojno izdelati otroke v starejši skupini vrtcev. Že dobro znajo risati in uporabljati škarje. Preden naredite stroj iz papirja, je zaželeno, da ustvarite predlogo iz kartona, ki bo upodobljena polovica avtomobila.

Nato predlogo položimo na list papirja, prepognemo na pol in opišemo s preprostim svinčnikom. To bo le lepo rezano vzdolž linije s škarjami in pritrditvijo dodatnih vnaprej pripravljenih delov - koles, žarometov, oken.

Shema origami stroja

V starejši predšolski ali osnovnošolski dobi se lahko od otrok zahteva, da odložijo pisalni stroj iz papirja v skladu s shemo. Sprva naj bi skrbnik ali starši otroku po korakih razlagali izvedbo vsakega kosa, tako da je stroj skupaj z otrokom. Prvič, otrok jasno vidi tako shemo kot dejanja, ki jih izvaja odrasel. Drugič, nauči se pravilno zložiti list, previdno poravnati vse gube, saj je od njega odvisno kakovost opravljenega dela.

Kako narediti papirni stroj z lastnimi rokami, poglejmo bližje sliko zgoraj. Morate pripraviti kvadratni list papirja in narediti gube v diagonali in na pol vzdolž vodoravne črte. Nato obrnite delo na hrbtni strani in s prsti pritisnite na obe strani, da dobite obliko pod številko 1 na sliki. Zdaj, kako narediti stroj iz papirja, poglejte v shemo, ki deluje v skladu s povečevanjem števila. Dokončane obrti se lahko pobarvajo z označevalci ali dopolnijo z elementi apliciranja.

Druga možnost origami

Oglejmo si, kako narediti pisalni stroj za papir origami z navodili po korakih na spodnji sliki. Za delo potrebujete kvadratni list papirja, ki ga lahko rezate z ravnilom in preprostim svinčnikom, prav tako pa lahko ustvarite kvadratno obliko tako, da list upognete v formatu A-4. Če želite to narediti, preprosto ovijte enega od vogalov pravokotnika na nasprotno stran. Presežek odstranite s škarjami in po odprtju papirja boste videli kvadratni kvadrat.

Nato naredite vse po spodnji shemi. Najprej je folija upognjena na polovici vzdolž vodoravne črte, nato pa je vsaka polovica ponovno prepognjena. Na sliki št. 3 je razvidno, da je treba vogale pravokotnikov upogniti navzgor. Da stroj nima ostrih vogalov, so zloženi navznoter.

Nato se delo prepogne na pol. Nato napravite zadnji del naprave, najprej upognite trikotnik, nato pa ga potisnite s prstom. Sprednji del avtomobila je drugačen. Pokrov avtomobila je skoraj prazen, vetrobransko steklo pa ima rahlo naklon. Narejena je s škarjami, rezanje nekaj centimetrov. Slika prikazuje, kako naj bi izgledal rez. Pokrov avtomobila se spusti navznoter s pritiskom na prst. Ostaja le dopolnitev končnih delov stroja, tako da jih narišejo z oznako.

Kako narediti papirni stroj po shemi

Obstajajo načrti za montažo razsutih strojev za prodajo, vendar lahko take risbe pripravite sami. Kot vzorec, upoštevajmo načelo njihove izdelave na spodnji sliki. Lahko naredite ne trdno telo, ampak sestavljene iz ločenih elementov, na primer, najprej narišite zgornji in stranski del s kolesi, nato naredite pravokotno dno.

Lažje se naučite izdelovati vezja za izdelavo modelov, začenši s tovornjaki. Vsi deli so pravokotni pravokotniki. Če ste kupili sheme, jih lahko popestrite in dopolnite z novimi detajli in spreminjanjem barv. Da bi združili vse elemente avtomobila, morate na vsakem delu slike pustiti majhne pravokotne ali trapezoidne koščke papirja. Namazani so z lepilom in pritrjeni na sosednja plovila.

Članek prikazuje več načinov izdelave papirnega stroja. Poskusite ustvariti sliko avtomobila z lastnimi rokami v skladu s temi shemami. Vso srečo!