FoodPro Preloader

Roze iz valovitega papirja naredite sami


Valovite papirnate vrtnice so preprost način za ustvarjanje nenavadne cvetlične ureditve, ki hitro in enostavno okrasi notranjost. V tem mojstrskem razredu bomo skušali narediti veliko rožo s popki na stojalu iz kovinsko-plastične cevi. Kako narediti vrtnico iz valovitega papirja: navodila po korakih Za delo potrebujemo italijanski valoviti papir z gostoto 180 gramov, ki dobro ohranja svojo obliko in je najbolj primeren za velike barve. Pot

Valovite papirnate vrtnice so preprost način za ustvarjanje nenavadne cvetlične ureditve, ki hitro in enostavno okrasi notranjost. V tem mojstrskem razredu bomo skušali narediti veliko rožo s popki na stojalu iz kovinsko-plastične cevi.

Kako narediti vrtnico iz valovitega papirja: navodila po korakih

Za delo potrebujemo italijanski valoviti papir z gostoto 180 gramov, ki dobro ohranja svojo obliko in je najbolj primeren za velike barve. Potrebuje dva odtenka: zelena za liste in za popke lahko izbira po svojem okusu. Pod barvo listja izberite cvetlični trak. Pripravljamo tudi tanko floristično žico za liste debeline 1 mm, pištolo za lepilo in škarje.

Cev mora biti ukrivljena z obročem in upognjena, tako da je stabilna in dobro držana, in v njem izvrtati luknje za listje. Potrebovali boste tudi veliko vejo - premer njenega spodnjega dela naj bo nekoliko manjši od premera cevi in ​​se tesno prilega njej. S tem bomo popravili celotno kompozicijo.

Kako narediti cvetove vrtnic iz papirja

Začnimo ustvarjati vrtnico iz valovitega papirja. Razširite list barve, izbrane za cvetne liste, in jo razrežite na pol. En del je štirikrat prepognjen na polovico - izstopa 16 plasti. Odrežite jih na obeh straneh.

Drugi del prepognemo na polovico, nato pa oba robova upognemo in jo razdelimo na tri enake dele. Iz tega članka bomo naredili širše cvetne liste. Prav tako jih obrežite.

Sedaj vzemite manjši list, ga upognite na pol in začnite odrezati rob, tako da oblikujete cvetni list v obliki kapljice.

Z lepilne pištole vzamemo palico lepila in jo na eni strani zaobljenega roba zavrtimo poševno. Praznega ne potrebujete v rokah - bolje je, da ga postavite na mizo. Odstranimo palico, ne da bi obrnili papir, in zavrtimo cvetni list na drugi strani, tako da dobimo vogal. Prsti raztegnejo papir na stran in tvorijo čoln.

Vsi cvetni listi so narejeni na enak način, vendar jih ne poskušajte zamešati širokih in ozkih - v različnih smereh. Ozka bo v notranjem delu rože in široka - zunaj.

Naredimo pecelj

Naslednji korak pri ustvarjanju velike vrtnice valovitega papirja je izdelava stebla. Izrežite list zelenega papirja širine 30 - 40 cm in ga narežite na pol. Odložimo en del - to bo za velik cvet, drugi pa za polovico za popke. Začnemo izrezati trikotnike iz velikega lista, ki tvorijo ograjo, brez rezanja približno 1/3 papirja. Nato vzemite škarje in začnite okrog ostrih koncev. Dobimo steblo za valovite papirne vrtnice. Za majhno ograjo je treba ograjo narediti še tanjše, z dnom 1, 5 cm, robove pa zavrtimo na enak način in naredimo še eno gredico.

Listi rožnatih papirnih vrtnic

Listi bodo izrezani iz pravokotnikov velikosti 10 x 20 cm in 10 x 13 cm, veliki listi pa 2, majhni listi pa 8 kosov. Vsak od njih razrežemo diagonalno in zložimo slepe proge, tako da trakovi, na katerih je papir zavihan, gledajo navzgor.

Sedaj vzamemo žico in jo nanesemo na polovico prihodnjega lista. Nanesite s pištolo tanek trak lepila okoli roba in nanesite žico. Nato zlepite nazaj na žico in pritrdite drugo polovico lista, tako da so vsi trakovi obrnjeni navzgor. Papir pritisnemo za boljše fiksiranje.

Vzemite škarje in dajte obliko listja. Zaobite robove in začnite držati prste vzdolž trakov in ustvariti proge. Če tega ni mogoče storiti s prsti, vzamemo žlico ali palico in jo potegnemo na ploščo. Nezaželeno je jemati ostre predmete - tako da lahko trgate papir. Vzemimo floristični trak in ga začnemo vrteti na žico, začenši od podnožja lista. To bo dovolj 5-6 cm, ker bomo te liste med seboj pritrdili. Tako naredimo vse ostale liste.

Zbirajte liste v vejici

Zdaj naredimo vejico. Vzamemo en velik list in nasproti dveh majhnih. Pričvrstimo jih s cvetličnim trakom. Tesno ga napnite na križišču, nato pa gremo dol, dokler ne napeljemo vse žice. Ko je listje za vrtnico iz valovitega papirja pritrjeno, ga poravnamo in po potrebi upognemo. Ta cvet ima 5 vej na veji, lahko pa pustite 3 kose.

Zaprti vrtni brsti

Nadaljujemo s proizvodnjo kale. Vzamemo vejo in na njenih koncih se raztegnemo na kos rumenega papirja, ki tvori sredino. Zalepimo jih in cvetni listi, dobro jih pritiskamo na podlago, tako da cvet ne pride iz palice. Nato vzamemo prvo cvetno listo in nanesemo lepilo na njegovo sredino, nato pa na robove. To bi bilo treba oviti okoli palice, nato pa bo naša ročno izdelana vrtnica iz valovitega papirja videti bolj naravno.

Poravnamo ga in nato na isti način pritrdimo tudi druge cvetne liste: najprej zalepite sredino, ovijte slepo okoli palice, nalepite lepilo na stranice in pritrdite. Priporočljivo je, da zanje izberete prostor, ki bo enakomerno porazdeljen. Majhni cvetni listi so tesno pritrjeni na podlago, veliki pa so nekoliko višji, zato jih je lažje odpreti. Postopoma bo imela ročno izdelana valovita roza obliko zelo blizu naravnemu videzu.

Ko je vse pripravljeno, vzemite zeleni valoviti papir, narežemo v ograjo in ga nanesemo na podlago cvetja. Poskusite, raztegnite se in začnite lepiti.

Montaža vrtnic na stojalo

Za lažje nadaljnje delo v stojalo vstavimo veliko vrtnico iz valovitega papirja in začnemo izdelovati brsti. Iz papirja za cvetne liste narežite tri trakove širine 25 cm in jih razrežite na polovico, da dobite 6 pravokotnikov. Vzemite eno, prepognite jo na pol in za vogalom na eni strani. Raztegnite rob, da postane valovit. Sedaj je ostalo, da upognemo srednji del - in prva latica je pripravljena. Postavili smo ga na stran in obdelali še dva prazna dela na enak način. Imamo cvetne liste za obtyagivaniya bud. Naslednji delajo enako kot za veliko vrtnico.

Za povečanje volumna lahko uporabite vse materiale - papir, folijo ali vrečko. Ogrnemo jih okoli palic, oblikujemo kroglo in jo pritrdimo s scotch trakom. Nato vzamemo kos valovitega papirja in ga raztegnemo na kroglo ter ga pritrdimo s trakom ali lepilom. Zdaj zlepite cvetne liste. Prvi tesno oviti okoli sredine in še naprej ustvarjajo vrtnico na enak način kot odprt bud. Samo sepale bodo usmerjene navznoter, ne navzven.

Podobno ustvarite še eno rožo. Ostaja le, da vstavite vejice z listi in popolnoma ovijejo površino veje in cev s cvetličnim trakom. Na enak način, lahko naredite šopek vrtnic iz valovitega papirja, da okrasite notranjost ali instalacijo.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča