FoodPro Preloader

Romance in dekor naredite sami. Domači dekor


Bi radi ustvarili romantično vzdušje v hiši? Ali vam je všeč, da uredite sveče, rože, srca? Naredite edinstveno dekoracijo z lastnimi rokami. Ideje so lahko zelo različne: od luštnih cvetlic od satenastih trakov do volumskih črk z osvetlitvijo ozadja. Izberite možnosti, jih dopolnite. Naj se zgodi! Romantika

Bi radi ustvarili romantično vzdušje v hiši? Ali vam je všeč, da uredite sveče, rože, srca? Naredite edinstveno dekoracijo z lastnimi rokami. Ideje so lahko zelo različne: od luštnih cvetlic od satenastih trakov do volumskih črk z osvetlitvijo ozadja. Izberite možnosti, jih dopolnite. Naj se zgodi!

Romantika in dekor

S svojimi rokami za ustvarjanje nakita za notranjost, romantično večerjo ali počitnice je precej preprosta. Vse so narejene iz cenovno dostopnih materialov, ki jih je enostavno kupiti. Lahko okrasite vse: stene, tla, pohištvo, mizo, kuhane prigrizke. Če vzamete katerokoli idejo kot podlago, jo lahko izboljšate.

Kako narediti užitno dekoracijo

Lepo uredite mizo za romantično večerjo in naredite spektakularni prigrizek, ki vam pomaga pri rezbarstvu. To je umetniški izrez iz hrane okrasnih predmetov. Najpogosteje uporabljena zelenjava in sadje, manj rib, zelenice. Kar se tiče orodja, uporabite posebne nože. Kot prvo izkušnjo, poskusite narediti nekaj preprostega z improviziranimi sredstvi. Edina pomembna točka je, da morajo biti noži ostri. Romantika in dekoracija z lastnimi rokami je ustvarjena zelo preprosto. Glavna stvar - pokazati domišljijo in ustvarjalnost.

Poskusite narediti cvetlično ureditev zelenjave, srca ali izrežite ime ljubljene osebe na lubenici ali meloni.

Lažje je delo s trdnimi homogenimi predmeti. Lahko uporabite najpogostejše in cenovno dostopne stvari - surovi krompir, korenje, jabolka, kumare.

Ogledalo

Posebno vzdušje romance ustvarjajo številni odsevi svetilk in sveč na sijajnih odsevnih površinah. Za ta namen so najboljša ogledala. Okrasite jih s spalnico ali sobo za datum, ki je lahko zelo izvirna in nenavadna. Razporedite več različnih ogledal, da bodo lahko videli odseve sveč in vaših silhuet.

V tem primeru ogledala služijo kot notranji objekti in ne služijo neposrednemu funkcionalnemu namenu. Ne boste popravili lase in ličila, gledate jih, tako lep dekor je povsem ustrezen.

Odsevna površina je lahko majhna. Lepota in romantika bosta ustvarila okvir. Izvaja se v tehniki decoupagea, okrašuje s srci, romantičnimi podobami zaljubljenih parov, cvetjem, metulji. Prodane gotove široke okvire z ogledali in risbami, ki se nanašajo na površino. Obvladovanje te tehnike je enostavno in rezultat bo vreden truda.

Na ogledalu brez okvirja lahko risbo uporabite sami z barvami in čopičem. Oblikovani vitraži ali celo navadni gvaši pigmenti.

Najučinkovitejša metoda okrasitve stekla in zlasti ogledalo je peskanje, ko se risba izvede s tokom peska, ki prihaja iz šobe pod pritiskom. Pravzaprav je opraskan na površini. Tehnika ni zelo zapletena, vendar zahteva določene spretnosti in opremo. Če govorimo o preprostem načinu imitacije peskanja doma, je najlažje to storiti s pomočjo barve ali nanosom matirane spojine na matrici. Zaporedje dejanj bo naslednje:

 1. Očistite in razmaščite površino.
 2. Nanesite samolepilni film.
 3. Narišite želeni vzorec (monogram, srce, imena, začetnice).
 4. Izrežite obrise.
 5. Obarvajmo notranjost šablone.
 6. Po sušenju sestave odstranite film, očistite onesnaženost z alkoholom.

Tako ustvarjena romantična dekoracija ogledala odlično dopolnjuje vsak prostor.

Obsežne črke

Zdaj so v modi notranjo opremo, narejeno z lastnimi rokami. Če želite dodati sobo v romantiko, počitnice ali intimno večerjo, naredite izvirni tridimenzionalni napis, ki ga lahko obesite na steno, položite na mizo, na zadnjo stran kavča ali celo položite na tla. Izdelava takega doma je preprosta. Potrebovali boste naslednje:

 • debeli papir, lepenka;
 • Škarje, nož, svinčnik, krtače, barve, lepilo;
 • material za dekoriranje površine (tkanine, oblikovalski papir);
 • osvetlitev.

Zamisli besedila so lahko take:

 • tradicionalna "LJUBEZEN";
 • "LJUBIM TE", kjer druga beseda nadomešča srce;
 • "Sasha + Masha", kjer so navedena vaša imena;
 • "Svet in ljubezen";
 • začetnice.

Vse je odvisno od vaše domišljije, odnosa do ljubljene osebe in smisla za humor. Izberete lahko frazo z dotikom erotike ali katere koli druge, ki jo lahko razumete.

Torej, naredimo romantično dekor z lastnimi rokami. Zamisli o volumetričnih črkah in njihova izvedba se lahko razlikujejo. Pomen tožbe je naslednji: \ t

 1. Ustvarite okvir iz papirja, kartona, plastike ali drugega primernega materiala, ki ga imate. Črke delajo v debelini podlage ali v obliki "škatel", ki imajo sprednjo, zadnjo steno in stransko povezovalno površino.
 2. Lepljenje dekorativnih materialov na vsak element besedila.
 3. Izrežete lahko luknje v črkah ali pa sprednjo steno naredite prozorno, tako da notranjost žarnice osvetli besedilo. Najlažji način je, da vzamete že pripravljen jelki in ga postavite v prostorninske črke.

Osvetlitev se lahko izvede zunaj, pri tem pa postavimo sveče. Vendar pa bo tak napis na svoj način videti lep in impresiven.

Papirna srca

Najdostopnejši in najpreprostejši material je papir. Iz nje lahko naredite lep romantični dekor. Pri tem vam bo pomagal slog ali tehnika zlaganja šarenice. Njen pomen je, da je izrezana določena oblika napolnjena z lepimi deli oblikovalskega, teksturiranega ali samo svetlega barvnega papirja. Made srca se lahko prilepijo na steno ali obesijo na strop.

Scrapbooking

To je tudi metoda ravnanja s papirjem. Romantični foto albumi so običajno narejeni na ta način. Poleg različnih vrst papirja se uporabljajo tudi volumske nalepke, trakovi, majhne gume (obroči) in drugi dekorativni elementi. Na ta način lahko izdelate fotookvir, stensko ploščo, razglednico ali kateri koli drug predmet. Pravzaprav se romanca in dekoracija z lastnimi rokami ustvarjata zelo preprosto in iz razpoložljivih materialov. Pokažite svojo domišljijo in svoje občutke vdelajte v izdelek.

Tehnika Kanzashi

Sprva je to način ustvarjanja nakita za lase iz kvadratnih kosov satenskih trakov. Če obvladate tehniko, lahko naredite vse dekorativne elemente, tudi za notranjo opremo:

 • vtisnjena srca, cvetje, ki so dobro položeni na zavese ali zbrani v vencu;
 • črke;
 • vzmetenje na stropu ali lestenci;
 • okraski za mizo.

Topiary ali viseče kroglice

Od sferičnih predmetov ustvarite različne spominke in dodatke za dom. Topiary je svetel predstavnik vrste nakita za tiste, ki jih privlači romantika in dekor. Naredi to zelo enostavno. Potrebno je vzeti krožno podlago, na primer iz papier mâchéja, in jo zlepiti z majhnimi elementi: kroglice, srca, stožci, loki, kavna zrna. Vse to je postavljeno v lonec na steblu - steblo. Če okrepiti suspenzijo, lahko takšne kroglice okrasijo vsak prostor.

Božični okraski z lastnimi rokami

Ideje za romantične počitniške dekoracije so zelo raznolike. Uporabljajo pa ne le tradicionalne šminke, snežinke in kroglice. Božična drevesca so narejena iz stožcev, kroglic, lokov, čipk, trakov. Izdelujejo dekupažo steklenic in kozarcev za vino, darilne škatle, božične žogice, okrasne volumske napise.

Tako ste se naučili, kako narediti izvirno notranjo opremo v romantičnem slogu. Vsaka ideja je lahko prijeten dar za Valentinovo, notranjo opremo za praznike ali za vsak dan!

Crafts iz kroglic iz niti - lepa in cenovno dostopnaZaključni element - šiv "zadnja igla"Kako narediti ameriški lok?Potonika iz kroglic: fotografija, shema tkanja, mojstrski tečaj za začetnikeRokavice z vojaškimi čepiKompleti za križno šivanje "Ryolis": značilnosti, prednosti, noviceKako šivati ​​povodnega konja: vzorci, navodila po korakih, videoKako plesti nogavice: korak za korakom navodila za začetnike