FoodPro Preloader

Mint Moskva, izdelki


Mnogi zbiralci želijo v svojih zbirkah kupiti redke predmete spominskih kovancev, priponk, medalj, raznih znakov, nakita, ki jih izdajo znamenite kovnice. Mint iz Moskve proizvaja široko paleto edinstvenih izdelkov te vrste. Kaj je Mint? Podjetje, ki proizvaja in izdaja kovance različnih apoenov, ki jih naroči državna banka, se imenuje kovnica. Pol

Mnogi zbiralci želijo v svojih zbirkah kupiti redke predmete spominskih kovancev, priponk, medalj, raznih znakov, nakita, ki jih izdajo znamenite kovnice. Mint iz Moskve proizvaja široko paleto edinstvenih izdelkov te vrste.

Kaj je Mint?

Podjetje, ki proizvaja in izdaja kovance različnih apoenov, ki jih naroči državna banka, se imenuje kovnica. Poleg tega se podjetje ukvarja z izdajanjem medalj, naročil in drugih številnih oznak.

Obstoj takšne pomembne organizacije je obvezen v vsaki državi. Takšna podjetja imajo najvišjo stopnjo tajnosti.

Glavni delež teh izdelkov v Rusiji proizvaja moskovska kovnica.

Kovnice, njihovi znaki

Znaki vsake kovnice so črke ali znaki v obliki križev, zvezdic, pik itd., Ki jih družba, ki jih je udarila, nanesejo na kovance.

V celotni zgodovini obstoja takih ustanov je bilo v Rusiji veliko. Razmislite o nekaterih od njih z vzorci njihovih znakov (če so na voljo).

Rdeče dvorišče se je nahajalo v Moskvi (1697-1797). Njegove oznake so KD, MM, BK, MMD. Izkoval je zlate, srebrne in bakrene kovance, pa tudi kovance posebnih izdaj.

V letu 1701-1736 je delovala kovačnica Kadashevsky (Moskva). Njegovi znaki so MD, MM, M, MMMDD, MDZ, MDD. Izdelala je kovanje zlatih, srebrnih in bakrenih kovancev različnih apoenov.

Tver je proizvedel ingote srebra, grivna in bakrenih bazenov. Njegovi znaki niso znani. Najbolj aktivno delo v njem je potekalo od konca 15. stoletja do prve polovice 16. stoletja pod Ivanom Groznim.

Nova moskovska kovnica se je nahajala prav v središču prestolnice - na Rdečem trgu. Tudi na kovancih tega proizvajalca ni bilo nobenih znakov. Obravnavano dvorišče od 1700 do 1718. Ukvarjal se je s preganjanjem vzorca pred reformo. V zvezi s prenehanjem sprostitve te nominalne vrednosti je bila družba zaprta.

Moskva Mint, fotografija, vzorci

Ustanovljen je bil leta 1942, 25. aprila, po ukazu ljudskega komisariata Unije (ZSSR).

Sprva (1942-1945) so bili izdelki ne le kovanci in naročila, ampak tudi medalje. V prihodnosti se je njegov obseg povečal.

Danes je moskovska kovnica, poleg vsega zgoraj navedenega, tudi kovala različne žetone, značke, kovance različnih apoenov in znake iz drugih tujih držav. Prav tako proizvaja nekatere ekskluzivne izdelke.

Od leta 1995 je moskovska kovnica del društva Goznak.

Zgodovina prve moskovske kovnice

Domneva se, da je v ruski državi najstarejša meta Moskva. Pojavil se je v času kneza D. Donskog. O tem dejstvu ni bilo pisne potrditve.

Edina potrditev je analiza posebnosti kovancev iz časa 1362-1389. Razlikujejo se po visoki kakovosti znamk, podobnosti vseh izdanih bankovcev v Moskvi, prisotnosti v kovanju tehnoloških povezav, pismenosti na kovancih in številnih drugih znakih, ki so značilni za znake, kovane v enem dvorišču.

Po preostalih pisnih dokazih je bilo prvo dvorišče odprto leta 1534, v času vladanja Janeza III. Zahvaljujoč mu je bil naslov vodje v produkciji spremenljivih kopij določen v Moskvi.

Sodobni izdelki Moskovske kovnice

Kovanci Moskve Mint - to je njegov glavni izdelek. Za ves čas obstoja tega podjetja je bilo izdelanih več kot 70 milijard kosov. In to ni meja.

Danes so bile pripisane priponke in medalje.

Leta 1999 se je nadaljevala proizvodnja zlata za ročne ure (moške in ženske). Montaža ročnih ur temelji na najboljših švicarskih mehanizmih. Moskovska kovnica je znana tudi po svojih lepih nakitih (zapestnicah).

Obstaja veliko različnih materialov, iz katerih so izdelani izdelki: srebro, zlato, paladij, platina, kot tudi različne zlitine bakra, niklja, jekla in mnogih drugih kovin. Najbolj znana kovanec na svetu - rublja moskovskega Mint olimpijske. Njegova izdaja je potekala v skladu z olimpijskimi igrami leta 1980 v Moskvi.

Slavni, priljubljeni, spominski kovanci dvorišča odražajo najpomembnejše zgodovinske dogodke v državi in ​​so predmet zbiranja številnih zbirateljev kovancev in navadnih zbirateljev.

Dragoceni kovanci Moskovskega sodišča

Dragoceni kovanci niso nujno izdelki iz plemenitih kovin ali iz antičnih obdobij. Uspešno jih je mogoče najti med navadnimi v obtoku.

Leta 1997 je moskovska kovnica kovala 1-rubeljske kovance. Veliko jih je bilo sproščenih. Vendar pa nekateri od njih imajo svoje posebnosti - prisotnost širok rob. Poleg tega število takih kovancev ni zelo veliko, natančno število ni znano. V zvezi s tem so povpraševalci in dragoceni med zbiralci kovancev.

Za razlikovanje med takšnimi kovanci (s širokim robom) ni težko. Na sprednji strani kovanca v zgornji desni četrti kroga je ornament v obliki vegetacije. V navadnem rublju istega modelnega leta je »curl« vzorca v celoti viden, v redkih kovancev pa del te kodre ni viden, je pod robom.

Strokovnjaki, ki vedo vse o kovancih, o njihovih vrednotah in edinstvenosti, predlagajo, da se zaradi redkosti podrobnosti oblikovanja žigov posveti 1 rublju, proizvedeni v letih 1997, 1998, 2003 v Moskvi Yard (MMD) in iz leta 2005 (SPMD).