FoodPro Preloader

Izdelava dekoracije za vrt "gosenica" z lastnimi rokami iz kamnov in gline


Do-it-yourself obrti so odličen način za združevanje dobre lekcije z zabavo s svojo družino. Materiale za izdelke lahko dobesedno najdete tik pod nogami. Poglejmo, kako narediti gosenico z lastnimi rokami iz navadnih kamenčkov in gline. S seboj vzemite lepe prodnate iz poletnega izleta v morje, kupite glino v trgovini ali poskusite kopati v svoji poletni koči. Izde

Do-it-yourself obrti so odličen način za združevanje dobre lekcije z zabavo s svojo družino. Materiale za izdelke lahko dobesedno najdete tik pod nogami. Poglejmo, kako narediti gosenico z lastnimi rokami iz navadnih kamenčkov in gline. S seboj vzemite lepe prodnate iz poletnega izleta v morje, kupite glino v trgovini ali poskusite kopati v svoji poletni koči.

Izdelava dekoracije za vrt "gosenica" z lastnimi rokami iz kamnov

1. Pripravite prodnike primerne velikosti, lepila, krtačk, barv in drugih materialov za dekoracijo, kot so kroglice, niti, gumbi itd. Preden izperete in posušite kamne.

2. Kamne položite na kartonski list kot valovito črto. To je bodoča gosenica. Vsak kamen zlepimo z belim lepilom. S čopičem pobarvajmo kamenčke, ki dajejo žuželki posamezno podobo. Recimo, da vaša gosenica ima rad jedo. Na vsako prodnino, ki jo je jedla, narišite: sladoled, sladkarije ali sendvič. Na splošno, kaj je dovolj vaše domišljije. Gosenica, ki jo naredite z lastnimi rokami, bo še bolj prijazna, če ji boste nasmehnili.

3. Namesto lepila zlepite gumbe namesto oči. Uporabite gumbe ali kroglice po lastni presoji. S pomočjo niti, narišite svoje lase, če želite hack-girl. Na nit nataknite kapljico lepila in ga pritisnite na glavo.

Izdelava dekoracije za vrt "gosenica" z lastnimi rokami iz gline

1. Pripravite glino, ogrinjalo, akrilne barve, čopič in zobotrebo. Če kupite že pripravljeno glino, potem izberite ustrezno barvo za bodočo gosenico. Če je material suh, ga vnaprej pregnetite in pokrijte z vlažno krpo, da ga lažje oblikujete.

2. Pred začetkom dela roke navlažite z vodo, da se glina ne bo zalijevala. Vzemite košček gline in ga s stiskanjem razdelite na 6 enakih delov. Kosi se ne smejo popolnoma razpočiti. Vlečenje, postopoma tvorijo ovalne dele bodočega telesa gosenice. Glino stalno navlažite tako, da ne ostanejo nepravilnosti. Poskusite, da ne boste naredili tankih prehodov med tuberkulami, tako da glina ne razpoči, ko se posuši.

3. Zdaj na vsakem ovalu od spodaj morate iztrgati par nog. Tako, da je gosenica z lastnimi rokami bila narejena kvalitativno in se izkazala za stabilno, po oblikovanju vseh nog, je plovilo postavilo na mizo in malo pritisnilo navzdol.

4. Z zobotrebcem uporabite tako originalne vzorce kot tudi obraz naše lepote. Krtačo navlažite z vodo in odstranite morebitne nepravilnosti na plovilu. Pustite igračo, da se posuši teden dni na temnem mestu. Nato sušite gosenico v pečici in počasi dvigajte temperaturo ogrevanja.

5. Po popolnem sušenju lahko gosenico obarvate in oživite njen videz. Kot pri kamnitih obrtih lahko model okrasimo z kroglicami ali kosi tkanine ali niti.

Zaključek

Ker ste naredili lepe žuželke, se boste zagotovo odnesli in si želeli ustvariti še nekaj drugega. Vključite svojo domišljijo, morda boste lahko naredili čudovito izdelavo "gosenice" pnevmatike z lastnimi rokami ali lepo gosenico jabolk ali zelenjave. Ali pa boste ustvarili veličasten metulj iz kroglic ali testenin. Verjemite, meje ustvarjalnosti ne obstajajo.