FoodPro Preloader

Namizna igra "Jenga": pravila igre


Pravila igre "Genga" so tako preprosta, da jih lahko vsakdo razloži v minuti. V kompletu so leseni bloki s pravokotnim prerezom, od katerih je vsak po velikosti nekoliko drugačen. Vsi so izdelani iz naravnih hipoalergenih materialov, zato so varni za otroke in ljudi, ki so nagnjeni k alergijskim reakcijam.

Pravila igre "Genga" so tako preprosta, da jih lahko vsakdo razloži v minuti. V kompletu so leseni bloki s pravokotnim prerezom, od katerih je vsak po velikosti nekoliko drugačen. Vsi so izdelani iz naravnih hipoalergenih materialov, zato so varni za otroke in ljudi, ki so nagnjeni k alergijskim reakcijam. Preden začnete igro, morate sestaviti stolp iz teh delov, tako da postavite tri kose pravokotno druga na drugo. Naloga igralcev je, da vzamejo po en bar po kateremkoli nadstropju stolpa in ga premaknejo navzgor.

Značilnosti igre in razlog za njeno priljubljenost

Pravila igre "Genga" se zdijo zelo preprosta, vendar je ta proces premikanja delov zelo razburljiv. Zaradi svoje grobe površine se vsak leseni del tesno prilega sosednjim, zato ga je težko odstraniti. Toda zaradi razlike v velikosti je nekaj palic lažje odstraniti kot sosednje. Samo da bi ugotovili, ali je izbrana vrstica dovolj mobilna, jo lahko samo potisnete ven. Najpomembnejše je preprečiti, da bi se zgradba med delovanjem igralca zrušila.

"Jenga" je ena izmed mnogih ravnotežnih iger. Ampak to je eden od najbolj priljubljenih zaradi preprostih pravil in vsestranskost. Lahko ga varno vzamete s seboj v naravo ali na druženje s prijatelji, brez skrbi, da se bodo deli zlomili ali izgubili. Obstaja veliko tekmovanj v igri "Jenga". Igralci veliko trenirajo, da bi dosegli višino v vlečenju palic iz spodnjih nadstropij. Nekateri ljudje za to uporabljajo posebne klike in tako hitro izničijo spodnje palice, da stolp ostane skoraj nepomičen.

Dodatna pravila igre na deski "Jenga"

V igri je še eno pravilo: igralec, ki je izbral del in se ga dotaknil, nima pravice spremeniti svoje odločitve. Ni pomembno, če je les tesen, ga je treba odstraniti. Če pa se v tem času stolp zruši, bo igralec razglašen za poražen. Pravila igre Jenga se včasih spremenijo s strani igralcev. Na primer, palice so lahko oštevilčene, pobarvane v različnih barvah in prišli do neke vrste nagrade za dejstvo, da igralec potegne palico določene barve.

Različne družabne igre na ravnovesje

V prodaji lahko najdete podobne igre, ki so v ravnovesju: "poševni stolp", stolp in "baklushi" sta po videzu skoraj enaka, kot vidim z "Dzhenga". “Villa Paletti”, “Bausak”, “Pack magar”, “Crash” so ustvarjeni po istem principu, vendar se razlikujejo po obliki in številu palic. Deli, ki sestavljajo stolp, so lahko s kvadratnim prerezom, kar olajša postopek risanja. Toda zaradi videza števila palic v vsaki različici je zelo različna. Znotraj same linije iger "Jenga" je veliko sort. Ena izmed najbolj priljubljenih je Genga Boom. Kot del iste lesene palice, pa tudi v setu ima posebno stojalo s časovnikom, ki močno pospeši proces in naredi igralce nervozne, moteče z glasnim žgečkanjem. Pravila igre "Genga Boom" niso veliko bolj zapletena: če igralec nima časa, da bi naredil svojo potezo, preden "bomba" deluje, stojalo začne vibrirati in uničuje stolp. Tisti, na katerem se je zgodilo, se šteje za zgubo.

Obstaja različica igre "Jenga" s plastičnimi deli v obliki številk Tetris. Igranje takšnega »stolpa« je veliko težje, saj v njem ni vidna konfiguracija delov, z vlečenjem palice pa lahko na primer narišete cikcak in zgradbo. Pravila igre "Genga" s številkami in kockami so nekoliko bolj zapletena kot v standardni različici: igralci morajo zaviti štiri kocke in dobiti del s številko iz stolpa, ki je vsota vseh točk na robovih. V tej različici bodo vsi obrazi oštevilčeni.

Kaj je uporabna igra za odrasle in otroke

Pravila igre "Dzhenga" s kockami se lahko spremenijo po vaši presoji. Naj bo proces gradnje stolpa in njegovega uničenja preprost, zelo zanimiv za igralce vseh starosti, kar odraslim in otrokom omogoča, da tekmujejo pod enakimi pogoji. Poleg tega proces pridobivanja delov iz zasnove razvija fine motorične sposobnosti, pozornost in natančnost, in različica Jenga Boom bo postala odličen trener za odpornost na stres in bo učil hitro odzivanje v kritični situaciji, ko je »čas tesen«. Morda bodo mali igralci še bolj zanimivi za igranje z lesenimi palicami, če boste združili pravila igre "Genga" s številkami in kockami ter prisotnostjo časovnika. Ali pa na podrobnosti različnih barv, ob dodatnih kocko z večbarvnimi robovi, ki bo še dodatno zaplete igro.

Levovo obleko za otroka ni težko narediti z lastnimi rokami!Do-it-yourself voščilnice: mojstrski razred, zanimive ideje in priporočilaŠivamo sramotni kostum: materiale in shemoTulipani iz bonbonov in valovitega papirja.  Candy Tulipani: Master ClassObrti iz vlažnih diskov to naredite samiKako narediti luči buče v različnih variacijahKuhinjski enobarvni križni šivSunflower-kanzashi do-it-yourself: mojstrski tečaj