FoodPro Preloader

Namizna igra "Munchkin": pregledi, pravila


Glede na ocene igre na mizi "Munchkin" lahko sklepamo, da je to zabavna igra legenda, ki bo zagotovila dobro razpoloženje in polepšala vašo porabo časa s prijatelji. Če ste preveč pošteni in plemeniti, resna in sumljiva oseba, ki ne razume šal, potem ne igrajte kartaške igre Munchkin, saj vam ne bo všeč. Ampak, če

Glede na ocene igre na mizi "Munchkin" lahko sklepamo, da je to zabavna igra legenda, ki bo zagotovila dobro razpoloženje in polepšala vašo porabo časa s prijatelji. Če ste preveč pošteni in plemeniti, resna in sumljiva oseba, ki ne razume šal, potem ne igrajte kartaške igre Munchkin, saj vam ne bo všeč.

Ampak, če ste pozitivna oseba, ki ima iste družabne in iztrošene prijatelje, potem morate vsekakor igrati to zahrbtno in zanimivo igro. Raziščite ječe, se borite z pošasti, pridobite zaklade, dosežite raven 10 in postanite zmagovalec v tej igri.

Pravila igre Munchkin in pregledi uporabnikov

Najprej morate ugotoviti, kaj je vključeno v to igro in kako igrati to kartično igro. Škatla vsebuje dve kartici: Treasure deck (73 kart) in Doors deck (92 kart), pa tudi igro in pravila. Najprej morate temeljito premešati obe krovi. Edini negativen rezultat, glede na ocene o igri »Munchkin«, ki jo lahko opazite, je, da morate najti nekaj, kar bi kazalo na raven vašega lika (gumbi, malenkost, žetoni, kocke).

Igra se lahko odvija od tri do šest ljudi, vendar pa morate na kakršenkoli način odločiti, kdo bo začel igro. Nato se na palubi Treasure and Doors razdelijo štiri karte, ki bodo v vaših rokah. Če želi igralec dobiti bonus ali ugodnosti, ki so opisane na karticah, jih moraš postaviti na mizo.

Kartice so lahko naslednjih vrst:

 • dirke (elf, škrat, polž, pol-pasma);
 • razred (klerik, čarovnik, tat, bojevnik);
 • oblačila, ki imajo vrednost, ki je navedena na zemljevidu v spodnjem desnem kotu in se meri v zlatu, v spodnjem levem kotu pa je prostor, kjer lahko nosite to orodje;
 • Prokletstvo, ki se je igralo proti tebi ali drugim igralcem.

Kartice, ki so v igri igralca, v igri niso aktivne. Na koncu vsakega poteka lahko igralec drži do pet kart.

Faze igre Munchkin

Potem, ko je igralec igral karte iz svoje roke in položil karte razreda, dirke in postavil svojo opremo, je prešel na prvo fazo igre s kartami. Skupaj je v igri 3 faze: snemite vrata, poiščite težave in očistite nychki iz premije.

"Odgni vrata"

Vaša igra pustolovščina se začne z brcanje vrat - za to morate vzeti vrh kartico "Vrata". Kaj bi lahko bilo za temi karticami? Zunaj vrat lahko čakamo:

 • prekletstvo, ki se takoj sproži na vašem junaku;
 • pošasti, s katerimi se morate boriti, da bi dobili ravni in zaklade;
 • druge kartice, ki jih lahko igrate takoj ali jih vzamete v roke.

Ko odprete zgornjo kartico "Vrata", jo morate takoj postaviti na mizo, da bodo vsi igralci videli. Če je kartica prekletstvo, potem takoj deluje na vašega junaka in se spusti obraz. Igralec se nato premakne v drugo fazo. Če je to pošastna kartica, se boš morala boriti. Da bi to naredili, potrebujete moč, ki je sestavljena iz vaše ravni, karte na vaši roki z različnimi bonusi in stvari vašega junaka. Ko v tej vsoti vse to daje več moči kot moč same pošasti, ste zmagali in prejeli zaklad in raven kot nagrado. Toda če je pošast močnejša od vas, potem lahko povabite prijatelje za pomoč za določen del zaklada. In potem s skupnimi močmi boste premagali pošast.

Če opazite, da so vaši prijatelji zmagali pošast, ne skrbite, lahko uporabite kartice neposredno iz vaše roke med bitko kadarkoli. Tako pošast kot junak, te kartice lahko pomagajo v bitki. Te kartice povečajo moč in moč pošasti in se uporabljajo, ne da bi pridobili zaklad ali izgubili raven (ali celo več).

Glede na pregled kartične igre Munchkin, mnogi ljubitelji tega namizja poudarjajo glavno značilnost, ki je, da lahko udeleženci goljufajo in zavajajo druge, razen če se jih, seveda, njihovi prijatelji ne zavedajo.

Ne boste mogli nadaljevati v naslednjo fazo, dokler se bitka ne konča. Če niste mogli prepričati prijateljev, da bi vam pomagali, potem ni ničesar drugega, kot da hitro pobegnete od pošasti. Če nimate nobenih kartic, ki dajejo pranje pranju, se bo o vaši usodi odločila kocka. Kapljice pet ali šest - uspelo pobegniti, manj - pošast ustvarja nevljudnost z vašim junakom po vašem okusu (opisano na zemljevidu). Če je v neprilagodljivosti rečeno, da umiraš, potem bodo tvoji pustolovski prijatelji od tebe vzeli premoženje. Imeli boste samo razred, dirko in stopnjo (če ste seveda imeli).

Če dobite kakšno drugo kartico razen pošasti in psovk, jo lahko takoj uporabite ali vzamete v roke.

"Iščemo težave" in "čist nychki"

V primeru, da še vedno niste srečali pošasti pred vrati, ga lahko igrate iz svoje roke in se borite po običajnih pravilih. Ampak samo v primeru, ko ste prepričani, da ga lahko premagate. Če v roki ni pošasti, potem je vse, kar ostane, čiščenje nychki. To storite tako, da vzamete kartico iz krova »Vrata« v roko, ne da bi jo pokazali nasprotnikom. In končno, lahko nadaljujete v naslednjo fazo.

"Iz bogastva"

Ob zaključku igralčevega kroga mora imeti v rokah največ pet kart. Ko število preseže to najvišjo vrednost, morate bodisi igrati te karte, bodisi dati dodatno igralcu z najnižjo stopnjo.

Obstajajo primeri, ko ima več igralcev status najšibkejšega. Nato morate deliti dodatne kartice med seboj glede na vaše osebne želje. Ampak, če je vaš junak najnižja raven, samo pošljite dodatne karte na pokrov. Če imate manj kot pet kart, potem premaknite premik k naslednjemu igralcu, a pred tem lahko karto zložite, da boste s prodajo zakladov dosegli raven (vrednost ravni je 1000 zlata). Vendar pa obstaja izjema: 10 stopnje ni mogoče dobiti za nobeno vrednost vašega zaklada.

To je to, zdaj lahko preidete na naslednji igralec.

Preden se naslednji igralec premakne v prvo fazo, se lahko pogaja z drugim igralcem in zamenja obleko. Lahko pa spustite razredno kartico kadarkoli v igri, če vam to ne ustreza ali če želite spremeniti svoj razred.

Zdaj, po preučevanju vseh pregledov in pravil igre Munchkin, ste zagotovo pripravljeni iti v ječo, da bi ubili pošasti, izkoristili vse zaklade in se zabavali s prijatelji.

Munchkin Deluxe

Glede na ocene igre "Munchkin Deluxe" lahko sklepamo, da ima ta igra veliko pozitivnih trenutkov in presenečenj:

 1. Prvič, zelo barvita zasnova.
 2. Drugič, v igro je bil dodan majhen igralni prostor s celicami od 1 do 10, s katerim je primerno spremljati raven vašega junaka.
 3. Tretjič, majhne figure (v obliki munchkins) so bile vstavljene, da se premikajo po polju.
 4. In končno - dodanih je bilo šest dodatnih zemljevidov, ki označujejo spol vašega junaka.

Sodeč po ocenah o igri "Munchkin Deluxe", lahko rečemo, da je to le posodobljena različica prejšnje igre, ki je lahko čudovito darilo za ljubitelje družabnih iger, tako da dopolni svojo zbirko namizja. Ampak drugače, mnogi verjamejo, da je igra "Munchkin Deluxe" isto kot prejšnja (stara) različica igre "Munchkin".

Munchkin. Vzemite zaklad

Igralna škatla vsebuje barvito okrašene elemente igre, veliko polje, poenostavljena, a zabavna pravila igre - vse to čaka radovedne mlade pustolovce.

Igra je dovolj dolga. To se doseže zaradi dejstva, da je v igri veliko zakladnic, in sicer 70 kosov. In ko boste vzeli vse karte v rokah, bo trajalo eno uro. Po številnih pregledih igre na mizi “Munchkin. Vzemite zaklad “, pravila te igre so preprosta, zato bodo otroci zlahka razumeli njihovo bistvo in se hitro vključili v igro.

Komplet iger

Po pridobitvi igre »Munchkin. Nosite zaklade “, ki jih potrebujete, da raziščete sveženj: 96 kart različnih" pošasti "in" zaklad ", dve kocki (s pomočjo katerih določite, koliko celic se premika junak), igralno polje in pravila igre. Dve do šest ljudi lahko igra to fascinantno igro na deski (oziroma igra vsebuje največ šest munchkin žetonov).

Cilj igre

Igra se konča šele, ko je iz krova zakladov vzet najnovejši zemljevid. Po tem, vsi igralci upoštevajo vrednost vseh svojih zakladov na roki v »zlato«, ki je označena na kartah v spodnjem desnem kotu. Igralec, ki ima najvišjo skupno vrednost zaklada, bo zmagovalec.

Pravila igre

Na začetku igre igralci sami razdelijo igralno polje in izberejo munchkins. Potem se prepričajte, da zmešate kartice "Monsters" in "Treasure" in jih postavite na igralno polje. Po tem, igralci vzamejo tri zakladnice in položijo munchkins na vhodno celico, ki se nahaja v središču igralnega polja. Zakladi v tej igri so začasni in trajni. Nenehno (obleka) je treba postaviti pred seboj, dajejo bonus ves čas, ko so na mizi, in lahko obstaja največ dva od teh zakladov. Začasna ali enkratna pomoč v boju z pošasti ali opravljanje drugih različnih koristnih dejanj. Ko je kartica uporabljena, se vrne v reset.

Vsak obrat, igralec vrže igro umre in izbere smer, v katero namerava iti, nato pa se premakne na število celic, ki jih nakazuje kocka. Obstaja več vrst kletk: drugi met, kletke pošasti, zakladnice. Vstopi v eno, junak prejme zemljevid zaklada ali zvija igro umre. Pridobivanje na druge, se mora igralec boriti in premagati pošast. Če nimate dovolj moči, da bi premagali pošast samo, potem obstaja možnost, da združite moči z drugim igralcem, ki vam želi pomagati, in s skupnimi močmi premagajte sovražnika, potem pa boste morali deliti zaklad.

Po ocenah igre Hobby world “Munchkin. Pripeljite zaklade, vaš čas bo neopažen, saj je igranje zelo zabavno in dinamično. Pogum, iznajdljivost, pa tudi sreča in pomoč pravih prijateljev bodo pomagali premagati vse pošasti, pridobiti pravo bogastvo in najpomembnejše je zmagati v tej zanimivi igri.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami? Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje. Možnosti