FoodPro Preloader

BJD lutke za lase: velikosti, fotografije


Lutke BJD so tečaji lutk. Večina teh igrač je na Japonskem, v Koreji in na Kitajskem. Te lutke so narejene iz poliuretanskega polimera. Ena od razpoznavnih lastnosti je sposobnost stati brez podpore in podpore. BJD lutke so sposobne prevzeti skoraj vsako človeško predstavo. Tečaji niso le v kolenih, komolcih in pasu, ampak tudi v zapestjih, gležnjih, vratu in pogosto celo v prstih igrač. Zgodov

Lutke BJD so tečaji lutk. Večina teh igrač je na Japonskem, v Koreji in na Kitajskem. Te lutke so narejene iz poliuretanskega polimera. Ena od razpoznavnih lastnosti je sposobnost stati brez podpore in podpore. BJD lutke so sposobne prevzeti skoraj vsako človeško predstavo. Tečaji niso le v kolenih, komolcih in pasu, ampak tudi v zapestjih, gležnjih, vratu in pogosto celo v prstih igrač.

Zgodovina

Lutke BJD imajo tisočletno zgodovino. Obstaja opis patricijskih vrstnikov, ki so se jih udeležili podobni srebrni igrači. V srednjem veku je ta zabava dosegla tudi južno Francijo - tam so bile priljubljene punčke velikosti od 20 do 60 centimetrov.

Sodobna lutka beloruskih železnic je znana že od devetdesetih let prejšnjega stoletja. Takrat se je na Japonskem začel razcvet lutke bjd. Velikost prve serije - 1/6, kar ustreza rasti standardne Barbie. Kasneje so bile izdelane lutke v višini 57 centimetrov.

Velikost lutke

Trenutno se ta igrača ne proizvaja samo v Aziji, ampak tudi v Združenih državah. Glede na višino lutk so razdeljeni na štiri vrste:

  • Tiny - vključuje mladice do 25 centimetrov.
  • Mini - višina od 40 do 45 centimetrov.
  • Super - take lutke dosežejo višino 52-70 centimetrov.
  • Nestandardno Te igrače so vse bolj priljubljene: njihova višina lahko doseže 90 centimetrov, kar je trenutno rekord za serijo BZhD lutk.

Popoln komplet

Poleg velikosti imajo punčke delitev na komplet. Pravi ljubitelji lutk BJD se raje odločijo za prvo možnost, da lahko samostojno ustvarijo lutko, ki ji daje lik, ki je potreben za zbiranje ali se pritoži lastniku.

  • Nud je osnovni komplet igrač. Popolnoma sestavljeno telo in glava, vendar brez las, obleke, ličila. Včasih tudi brez oči. Vse potrebne dele lahko naredite sami ali pa jih naročite za doplačilo.
  • Fullset - polna lutka. To je z lasmi, očmi, ličili, oblečenimi in obutimi.
  • Omejena izdaja - omejena izdaja z omejitvijo. Igrača ima v tem primeru vse potrebne dodatke, oblačila. Tak komplet pogosto naroči zamenjavo glave z zaprtimi očmi - možnost spanja.

Zbiralci

Čeprav lutke BJD niso narejene za otroke, ampak za odrasle zbiratelje, to niso igrače, ki so na polici in jih tiho občudujejo. BC je igralna lutka. Lastniki takšnih otrok izumijo zgodbo za vsako igračo, jo fotografirajo v različnih trenutkih "življenja", včasih celo naredijo majhne trakove. Večina beloruskih železnic ima videz animeja - neverjetno dolge noge in zelo velike oči.

Podjetja, ki proizvajajo te igrače, omogočajo zbiralcem, da zbirajo lutko svojih sanj - prodajajo dele telesa ločeno. Hkrati se sestavni deli različnih proizvajalcev pogosto ujemajo, kar daje več prostora za ustvarjalnost. V tem primeru se sploh ni treba držati le "človeške" podobe. BJD lutke so lahko vilini in vile in angeli, celo enorogi ali čudovita bitja z kopitami namesto nogami. Vse sestavne dele lahko kupite ne samo pripravljene, ampak tudi individualno.

Nakup

BJD lutke, katerih fotografije so pogosto najdene na odprtih prostorih omrežja, se prodajajo v številnih spletnih trgovinah. Obstajajo tudi posebna mesta, namenjena tem bitjem. Kot je bilo že omenjeno, obstaja več vrst teh lutk, od katerih ima vsaka svojo ceno. Torej, gola lutka najmanjše velikosti bo stala približno 100 dolarjev. Za isti niz, vendar velikost "super", bo moral plačati do 700 ameriških dolarjev. Če kupite omejeno izdajo lutke, cena za njih je skoraj brez meja - je vse odvisno od velikosti, dodatki, oblačil blagovne znamke in drugih malenkosti. Najenostavnejša lutka te konfiguracije vas bo stala na tisoče dolarjev.

Domače

Ker vedo, kakšna je vrednost lutke, se mnogi odločijo, da bodo lutke BJD izdelali z lastnimi rokami. Vendar pa ne samo visoka cena lahko prisili, da se zateče k tej metodi pridobivanja igrače - pogosto oboževalci želijo osebno sodelovati pri ustvarjanju lutke svojih sanj, dajo vanje ljubezen in ji dajo tiste funkcije, ki jih želijo videti v novem članu zbirke.

Preden ustvarite svojo BJD lutko, morate preučiti različne mojstrske tečaje na to temo in kupiti potrebne materiale dobre kakovosti. Poleg tega morate imeti nekaj veščin kot kipar in make-up umetnik. Vendar se je mogoče iz lastnih izkušenj naučiti zadnje, za to je dovolj, da se založimo z veliko količino materiala za lutke, tako da je mogoče predelati posamezne dele.

Začetna faza ustvarjanja igrače je risba. Ne samo, da narišete lutko, temveč tudi narišete, kje in kako se bodo tečaji nahajali. Ker so deli telesa izdelani iz polimera, jih je treba primerjati z obstoječim vzorcem, da ne bi dobili asimetrične in ne-anatomske lutke.

Ko je osnovna oblika pripravljena, jo je potrebno zmleti in mleto, tako da ji dajo točno to obliko, ki je potrebna. Na ta način lahko celo izrežete žile na prstih. Po končnem oblikovanju je lutka pobarvana in premazana z mat lakom. Tečaje povežite na poseben način in jih pritrdite v notranjost s sistemom elastičnih trakov. Sposobnost igrače, da drži, bo odvisna od moči napetosti dlesni.

In nenazadnje, lutka drži lase. Izbira lasulje in tress za lutka frizuro v našem času je zelo velika - lahko kupite naravne ali umetne kodre. Izbira je odvisna samo od želje in sposobnosti mojstra. Oblika pričeske je odvisna samo od lastnosti lutke. Vendar pa veliko ljudi raje naredi lutko več lasuljem in jih spremeni v razpoloženje.

Glavna stvar - preden naredite BJD lutko, morate trezno oceniti svojo moč. Če znanje, izkušnje in želja po samostojnem oblikovanju malo veselja ni dovolj, je bolje ne eksperimentirati in se obrniti na strokovnjake.

Oblačila in dodatki

V trgovinah lahko kupite ne le pripravljene lutke, temveč tudi dodatke in oblačila za njih. Res je, da cena oblačil za punčke ni preveč drugačna od povprečne cene za takšna oblačila za odrasle. Na primer. hoja hlače za beloruske železnice lahko stane približno 1, 5 tisoč rubljev, usnjene čevlje - do 2-3 tisoč, nakit pa sploh ni slabši od »velikih« nasprotnikov v ceni.

Poleg čevljev in oblačil, lahko kupite režijske "elven" ušesa, izmenljive noge, kopita, različne različice glave. Lahko celo kupite telesa, ki so odgovorna za spol lutke.

Na posebnih lokacijah in forumih lastniki beloruskih železnic pogosto zamenjajo različne dele lutk, kupijo potrebne dele ali prodajajo nadležne rezervne dele.

Način, kako dobite lutko - naredite ga sami ali ga kupite v trgovini, odvisno samo od vaše želje. Tisti, ki so se že odločili za BJD, priznavajo: v svojem življenju je plastični človek prinesel malo veselja in fikcije, ker so vse zgibne lutke nezemeljska bitja, ki živijo v pravljici.