FoodPro Preloader

Plesti šal odprtine pletilne igle: shema in opis, fotografija


Verjetno najbolj znano delo za številne obrtnice je bilo pletenje šalov z iglami za pletenje. Sheme in opisi večine vzorcev so zasnovani za navpične ali horizontalne ornamente. Omogočajo vam oblikovanje neskončno dolgega platna, obilo fine preje zelo različne kakovosti pa odpira izjemne priložnosti za ustvarjalnost. Vrste

Verjetno najbolj znano delo za številne obrtnice je bilo pletenje šalov z iglami za pletenje. Sheme in opisi večine vzorcev so zasnovani za navpične ali horizontalne ornamente. Omogočajo vam oblikovanje neskončno dolgega platna, obilo fine preje zelo različne kakovosti pa odpira izjemne priložnosti za ustvarjalnost.

Vrste šalov iz čipk

Razvrstitev šalov kot taka ne obstaja. Običajno jih lahko razdelimo na naslednje:

  • Povezan z enostavnim enodelnim vzorcem.
  • Sestavljen je iz fragmentov.
  • S sestavo več okraskov.

Prvi način izdelave šala je zelo enostaven: en kos pravokotne oblike je pleten po vzorcu na želeno dolžino. Ni enostavno, ampak realistično narediti šal ločeno povezanih motivov. Praviloma so izkušeni in samozavestni pletilci ali tisti, ki imajo radovednost in navdušenje močnejši od strahu pred težkimi nalogami za tako trdo delo.

Za slednjo kategorijo je značilna večja kompleksnost izvrševanja. Takšne kompozicije mojstrov izdelajo svoje, saj je shemo zelo težko najti. Listi so postali eden izmed najbolj priljubljenih elementov odprtih šalov, pogosto so pretepeni v različnih variacijah.

Pogosto jih povezujejo volumetrični stožci, vleke in pletenice različne kompleksnosti. Pomanjkljivost takšnih modelov je prisotnost strani, ki lahko znatno poslabša celoten videz. Nenamerno oblečena dodatna oprema popolnoma skrije vso lepoto in pokaže grdo spodnjo stran šala. Dober izhod je »ovratnik«, »cev« ali šal, pleten v krogu z odprtimi pletilnimi iglami. Shema in opis vzorcev za takšne izdelke je lahko katerikoli. V tem članku bomo razpravljali o najbolj enostavnih modelih.

Openwork šal: vzorec za začetnike

Med zanimivimi in privlačnimi okraski, ki so prav tako zelo preprosti za pletenje, ima vodilni položaj vzorec »gossamer«.

Za takšen izdelek so praktično primerni vsi materiali. Tak šal je laced, pletenje (shema in opis bo sledil) povezan, izgleda super, če ga vezati iz tanke moher, angora, volna, bombaž ali celo viskoza. Glede na sestavo preje bo ta dodatek topel dodatek jesenskemu plašču ali zanimivemu rtu za ramena za hladne poletne večere.

Treba je opozoriti, da viskoza vam omogoča, da dobite zelo lepe in elegantne izdelke, vendar je zelo težko delati z njo zaradi svoje svilnato in gladko površino. Zato bo bombaž in perilo bolj zaželeno, če potrebujete poletni konico, šal ali šal s pletenimi iglami (diagrami in opis vzorcev so lahko z velikim številom lukenj).

Pripravljalne dejavnosti

Za pletenje "gossamer" vzorec, morate pridobiti tako število zank, ki je večkratnik od štirih (ker je točno toliko zank v ponovitvi), plus dva kosa za rob. Točno število zank je treba določiti samo z merjenjem kontrolnega vzorca. Posebnost tega ornamenta je, da se v vsaki prednji vrsti oblikujejo nakide, ki so pletene na napačni strani. Nastale luknje bistveno razširijo platno in zelo težko je določiti, koliko tečajev bo potrebno.

Poleg tega pletenje vzorca omogoča, v zmanjšanem obsegu, da vidimo, kako se barva in tekstura niti združita z izbranim vzorcem. V skrajnih primerih je možno izbrati drugo prejo, da dobimo želeno šalasto šal z iglami za pletenje. Diagrami in opis, fotografija vzorca in interpretacija simbolov so prikazani na naslednji sliki.

Sprednja stran platna - na spodnji fotografiji.

Žuborenje je nekoliko drugačno, vendar nepomembno.

Loop set in začetek

Ko se določi želena širina izdelka in izračuna število zank, je čas, da preidemo na pletenje platna:

  1. Dial zank boljša tradicionalna metoda. Pomembno je, da sta oba konca šala enaka (tako dial kot rob z zaprtimi zankami). Morda boste na koncu dela morali priključiti.
  2. Prvo zanko (rob) je treba vedno odstraniti brez pletenja.
  3. Nadalje, do konca serije, je treba ponoviti naslednje zaporedje: 1 Žuborenje zanke, 2 obrazne zanke.
  4. V žuborenju so vse zanke pletene v vzorcu.
  5. Po objemki zanke, zavijte, nato pa tri pletenice skupaj, 1 žuborenje. Zaporedje se ponavlja do konca vrstice.

Tretja (sprednja) vrstica postane edina, ki tvori vzorec, tako da se le še naprej ponavlja. V žuborenje zanke pletene na vzorec.

Ko izdelek doseže načrtovano dolžino, so vse zanke zaprte s kvačkanjem ali pletenjem. Če izvedete to dejanje, se prepričajte, da ne potegnete platna, sicer se bo konec razlikoval od roba za stavljenje.

Pletene škarje z pletilnimi iglami: diagrami in opis bolj zapletenih vzorcev.

Izgledajo čudovito in ne izgubijo pomena šalov, valovit vzorec. Takšni ornamenti so primerni za izdelavo bolj dekorativnih in kompleksnejših izdelkov. Poleg tega so takšne sheme v veliko pomoč pri združevanju različnih niti. Omogočajo kombinacijo več odtenkov, barv in tekstur v enem izdelku.

Na spodnji fotografiji je vzorec z valovitim vzorcem. Luškasta šal, narejen s pomočjo (shema in opis sledi), bo imel neravne robove.

Če želite, da jih enako, začetek in konča platno mora biti pet vrst garter pletenje. Posebnost tega vzorca se lahko imenuje prisotnost odprtih in gostih območij. Na splošno je ta ornament kompozicija.

Sestava vzorca: pravila uporabe

Glede na različice ornamentov, sestavljenih iz različnih vzorcev, lahko opazimo določeno pravilnost: med odprtimi površinami so pogosto pletenice (pletenice), ravne vzdolžne stebre obraznih zank ali njihova kombinacija.

Če craftswoman odloči, da pletene tak šal z openwork pletilne igle (shema in opis zahtevajo obvladovanje osnovnih tehnik pletenja), mora biti previdna in skrbno storiti vse izračune. Vzorec je treba postaviti tako, da so robovi šala trdna. Število odprtih trakov je lahko enakomerno ali nenavadno, ni pomembno.

Zaželeno je, da se na začetku in na koncu izdelka zagotovi ozka palica.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami?  Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje.  Možnosti