FoodPro Preloader

Pletene skakalke za ženske pletilne igle: opis, značilnosti, nasveti, mojstri


Ročno izdelani izdelki postajajo vse bolj priljubljeni vsako leto. Vendar pa mnoge modne ženske ne želijo nositi tistega, kar je na voljo drugim, in raje samostojno izdelujejo različna oblačila. Še posebej za ljubitelje ročnega dela vam ponujamo navodila po korakih, ki vam bodo pomagala plesti pulover za ženske s pletenjem. Kje za

Ročno izdelani izdelki postajajo vse bolj priljubljeni vsako leto. Vendar pa mnoge modne ženske ne želijo nositi tistega, kar je na voljo drugim, in raje samostojno izdelujejo različna oblačila. Še posebej za ljubitelje ročnega dela vam ponujamo navodila po korakih, ki vam bodo pomagala plesti pulover za ženske s pletenjem.

Kje začeti

Izkušeni šivalkami pravijo, da je za dosego želenega zelo preprosto. Ampak tako pletenje res prinaša užitek, morate skrbno pripraviti. Začnite bolje z izbiro modela. Ženske puloverje se tradicionalno odlikujejo z zaobljenim ovratnikom, včasih pa jih dopolnjuje ovratnik. Prav tako se spreminja zasnova spodnjega roba. V večini primerov je linija ravna, okrašena z elastiko ali takoj začne z glavnim vzorcem. Ampak nič manj priljubljeni so modeli, v katerih je hrbet nekoliko daljši od spredaj. Zato je prvi korak, da izberete stilski pulover za ženske. S pletenjem izbranega modela lahko začnete, ko lahko poberete vzorec, prejo in pletilne igle.

Pripravljalna faza

Konceptni izdelek je mogoče povezati z vsemi vzorci. Vendar pa izkušeni šivalkami verjamejo, da so velike pletenice in oprtnice bolj primerne za puloverje kot za bolj tanke in občutljive skakalnice. Bolje je, da okrasite slednje z različnimi openwork, listi z reliefnimi vzorci, nogavice ali ščit za podvezice. Prav tako je treba omeniti, da za pletenje skakalec za ženske, da ustvarite spektakularen model, morate izbrati pravo prejo in pletenje igle. Pri izbiri materiala se lahko zanesete na svoj okus. Toda strokovnjaki so prepričani, da je skakalec, pleten z navadno prejo, videti bolj zanimivo. Orodje je pametneje izbrati tisto, ki je narejeno iz kovine. Pred nakupom je priporočljivo skrbno preučiti. Ni nobenih napak na dobrih igel za pletenje. Prav tako morate preveriti nasvete, ne smejo biti preveč ostri.

Merilna tehnologija

Mnogi začetniki, ki preučujejo značilnosti pletenja skakalcev za ženske z igle za pletenje, najdejo nekakšno čarobno palico - standardne parametre za moške, ženske in otroke. Vendar pa pogosto delo z njimi ne prinaša dobrih rezultatov. In vse zato, ker je vsak posameznik. To ne zadeva samo notranjega sveta, ampak tudi strukturo telesa. Iz tega razloga vam izkušeni šivalkami svetujejo, da merite model. Obvladati nalogo je preprosta. Potrebno je le pripraviti potrebno orodje: merilni trak, kos papirja in svinčnik. Po izvedeni pripravi nadaljujemo z delom. Ugotoviti moramo naslednje parametre:

  • dolžina izdelka je od sedmega vretenca do domnevnega spodnjega roba;
  • Obod vratu (ob vznožju);
  • obseg kolka;
  • točka začetka spiralne roke - razdalja od spodnjega roba do pazduhe;
  • dolžina rokavov - od ramen do manšete.

Pretvarjanje centimetrov v zanke in vrstice

Nekateri novinci, zaradi pomanjkanja izkušenj, trpijo veliko, poskušajo plesti moden pulover za žensko. Razlog je v tem, da plesti, preverja delo z merilnim trakom ali vzorcem polne velikosti, pripravljenim po predhodno odstranjenih parametrih. Takšno delo je zelo neprijetno. Še posebej v začetni fazi, ko morate klicati izračunano število zank. V tem primeru izkušene igle priporočajo drugače - prenašanje meritev na zahtevane merske enote. V ta namen pripravite kvadratni vzorec s stranico deset centimetrov. Nato previdno preštejte število zank in vrstic. Obe vrednosti razdelite za 10, da ugotovite, koliko pomembnih parametrov je v kvadratnem centimetru.

Po tem se vrnemo k našim meritvam in pomnožimo vse horizontalne z zankami, izračunanimi po vzorcu, vertikalne pa z vrsticami. Končne številke so zaokrožene, preverjamo z rapportom, na zanke dodamo še dve dodatni robni. Po izvedbi preprostih manipulacij nadaljujemo s preučevanjem opisa pletenja puloverja za žensko z iglami za pletenje.

Izvedba zasnovanega izdelka

Za kravato res modno, lepo in lepo stvar, morate pripraviti obroč igle. Nato pokličite število zank, ki so enake obodu bokov. Zaprite vrstico v prstan in pletene, ki se gibljejo v krogu. Ne dodajajte ali odstranjujte zank. Kot rezultat dela dobimo široko "cev", ki doseže točko začetka roke.

Po opravljeni nalogi razdelimo »cev« na hrbet in spredaj. Število zank v obeh delih je enako. Vsako podrobnost vežemo ločeno. Ne naredimo iz vrat in iz rok. Ko smo povezali glavni del potrebne dolžine, zaključimo delo. Zanke so zaprte, izdelek pa je obrnjen navzven in sešiti vzdolž ramenskih šivov. Nato zopet obrnite na sprednji strani, dodajte zanke vzdolž vodilnega roba s kavljem. Mi distribucijo na nogavice pletenje igle in plesti rokav želene dolžine, ki se gibljejo v krogu. Po analogiji izvedite drugo.

Kot lahko vidite, lahko tudi začetniki pletene modne puloverje za ženske. Glavna stvar je, da uporabite predstavljene nasvete.