FoodPro Preloader

Shranjevanje čevljev na hodniku: ideje


Eden od najbolj potrebnih kosov pohištva na hodniku je čevljar. Navsezadnje je brez nje precej težko vzdrževati koridor. Tudi v majhni družini je kar nekaj čevljev. Obstaja tista, ki se aktivno uporablja. Drugi se hrani do prave sezone. Zato morate skrbno razmisliti o shranjevanju čevljev. To ne bo ustvarilo le prijetnega okolja na hodniku. Zahva

Eden od najbolj potrebnih kosov pohištva na hodniku je čevljar. Navsezadnje je brez nje precej težko vzdrževati koridor. Tudi v majhni družini je kar nekaj čevljev. Obstaja tista, ki se aktivno uporablja. Drugi se hrani do prave sezone. Zato morate skrbno razmisliti o shranjevanju čevljev. To ne bo ustvarilo le prijetnega okolja na hodniku. Zahvaljujoč premišljenemu shranjevanju čevljev bo trajalo dolgo.

Oblikovne značilnosti

Ali je mogoče shraniti čevlje z oblačili? O tem vprašanju se nenehno razpravlja. Večina ljudi prihaja do zaključka, da je bolje zagotoviti ločen prostor za čevlje in superge. Konec koncev je veliko bolj priročen in pravilen.

Glavni argumenti za ločen sistem za shranjevanje so:

 1. Obutev oddaja poseben vonj, ki se lahko razširi na oblačila.
 2. Škornji so pogosto odlična vaba za molje.
 3. Superge, čevlji - to je prašni in umazani del garderobe. Zato je bolje, da jih ločimo.
 4. Če so čevlji shranjeni v “naravnih” škatlah, je v omari veliko prostora.

Vrste kozarcev za čevlje

Tisti, ki se odločijo, da bodo za prašni del garderobe zagotovili ločen prostor, morate določiti, katera vrsta pohištva je primerna za njih.

Obstaja več vrst čevljev:

 1. Odpri To je najpogostejša vrsta pohištva za čevlje. Ima prednosti in slabosti. Odprto skladiščenje čevljev na hodniku je priložnost, da ga hitro posušite. Posledično se ne bodo pojavili neprijetni vonji. Toda ta zasnova ne ščiti sandal in čevljev pred prahom. Sčasoma se lahko škatla za čevlje spremeni v dokaj umazan kos pohištva.
 2. Zaprto . Najpogosteje je to omarica, trgovina, otoman. Držalo za čevlje s sedežem je postalo zelo pogosta. Ta možnost rešuje več težav v majhnem hodniku. Konec koncev, to ni samo prostor za shranjevanje. Mehak sedež omogoča udobno čevlje. Prednosti in slabosti takšnega pohištva so popolnoma nasprotne zgoraj opisanim. Zaprta garderoba ne omogoča pravilnega sušenja škornjev in škornjev. Zato se neprijetnemu vonju ne moremo izogniti. Hkrati pa je vse popolnoma zaščiteno pred prahom. Da bi zagotovili še malo prezračevanja, je priporočljivo razmisliti o dodatnih luknjah v škatli.
 3. Slim To je posebna vrsta čevljarjev. Takšno pohištvo je zelo ozko in visoko. To je izbira lastnikov majhnih apartmajev. Širina škatle za čevlje je približno 20 cm in ima zložljive police, ki se odprejo pod kotom 30-90 stopinj. Manjši kot je ta, večja je neprijetnost pri pridobivanju čevljev. Na žalost ne zagotavlja shranjevanja različnih pripomočkov. Torej, za ščetke morajo najti drug kraj. In najpomembnejši minus slim slimers je njegova nestabilnost. Zato pri nameščanju takšnega pohištva zagotovite dodatno pritrditev na steno.

Materiali za obutev

Ta kos pohištva je enostavno narediti sami. Morda imate različne, če je potrebno, organizirati shranjevanje čevljev, idej. S svojimi rokami lahko ustvarite povsem unikatne predmete. Hkrati ni potrebno biti mojster pohištva.

Toda pred obravnavo procesa proizvodnje Obuvnits, bi se morali zadržati na materialih.

Sistem za shranjevanje lahko izdelate iz:

 1. Tanke kromirane kovinske cevi. Iz njih izhajajo lahke in zelo kompaktne konstrukcije. To je odlična možnost za majhen hodnik. Obuvnitsa ima dobro prezračevanje. Vendar pa obstaja pomanjkljivost. Umazane čevlje lahko shranite samo na spodnji polici.
 2. Naravni les. Te škatle za čevlje so trdne. Najpogosteje se uporabljajo za hodnike, oblikovane v klasičnem slogu. Pomanjkljivost lesenih modelov je visoka občutljivost na vlago. Čevlje lahko postavimo v takšno obliko le v dobro osušenem stanju.
 3. Rattan . Kljub pripadnosti "lesenim" izdelkom je čevljar zelo praktičen. Odporen je na vlago, dobro prezračen.
 4. MDF . To je najpogostejši material za proizvodnjo Obuvnitsa. Ima več prednosti, kot so nizka cena, odličen pogled, dobra kakovost.
 5. Plastika . Pohištvo iz tega materiala je enostavno. Ona je precej mobilna. Najpogosteje se plastika uporablja v državi.

Torej, pred vami se je pojavilo akutno vprašanje, kako razmišljati o shranjevanju čevljev na hodniku (možnosti).

Roke lahko naredijo različne modele. Več uspešnih rešitev vam bo pomagalo najti najbolj optimalen način.

Polica cevi za vodo

V hiši vedno obstajajo predmeti, ki jih ni mogoče več uporabiti za predvideni namen. Iz vodovodnih cevi lahko ustvarite lepo polico. Proizvodni proces je preprost in varčevanje družinskega proračuna je veliko.

Napredek:

 1. Najprej naredite risbo z vsemi potrebnimi dimenzijami.
 2. Potrebovali boste palice in pribor. Torej, če niso v delavnici, jo je treba kupiti.
 3. Plastične cevi je treba rezati v jeklenke enake velikosti. Dolžina mora ustrezati velikosti čevlja.
 4. Sedaj so cilindri pritrjeni drug na drugega. V prihodnji škatli za čevlje lahko podarite katerokoli obliko - trikotnik, šesterokotnik.
 5. Na straneh je konstrukcija pritrjena s prečko.
 6. Ne pozabite ga barvati.
 7. Ostaja, da končni izdelek pritrdite na steno.

To je lahka konstrukcija, ki zagotavlja odprto shranjevanje čevljev.

Stojalo za čevlje za paro

Poglejte okoli sebe - morda boste imeli odlične možnosti, kako urediti shranjevanje čevljev. Ideje, ki so obiskale vašo glavo, so lahko odlična rešitev.

Na primer, če imate staro lestev, je lahko odlična polica za čevlje. Tudi začetnik lahko ustvarja takšno obliko.

Delovni proces:

 1. Odrežite kos iz nepotrebne lestve. Njegove dimenzije morajo ustrezati velikosti prihodnjega izdelka. Izberite želeno število korakov.
 2. Stepladder je treba dobro očistiti in temeljito polirati.
 3. Robovi izdelka morajo biti pritrjeni na steno.
 4. Na prečke nameščenih kavljev. Na njih bodo čevlji shranjeni.

Uporaba palet

Kot lahko vidite, so zelo različne ideje, če morate razmišljati o shranjevanju čevljev na hodniku.

Izvirna možnost je lahko paleta. Očistiti, pobarvati, lakirati. Ta zasnova je nameščena na steno navpično. Čevlji se dobro držijo v reži.

Toda ta možnost je bolj primerna za podeželsko hišo.

Odličen organizator

Tudi otrok ga lahko doseže sam. Potrebovali boste debelo krpo. Žepi za čevlje so našiti. Tak organizator lahko pritrdite na steno ali na prečko.

Toda ta zasnova ima veliko pomanjkljivost. Čevlji lahko v njem ostanejo samo čisti in suhi.