FoodPro Preloader

Pleteni puloverji za moške: preprosti vzorci za začetnike


Eden od najbolj branih razdelkov v revijah za iglo je morda opis, kako so pleteni puloverji narejeni. Za moške lahko izberete veliko različnih modelov. Ni nujno, da je izkušena igralka. Dovolj je poznati najenostavnejše tehnike izvajanja različnih okraskov. Na primerih, predstavljenih v tem članku, lahko poskusite začeti pletenje puloverji za moške. Izbira

Eden od najbolj branih razdelkov v revijah za iglo je morda opis, kako so pleteni puloverji narejeni. Za moške lahko izberete veliko različnih modelov. Ni nujno, da je izkušena igralka. Dovolj je poznati najenostavnejše tehnike izvajanja različnih okraskov. Na primerih, predstavljenih v tem članku, lahko poskusite začeti pletenje puloverji za moške.

Izbira sloga in materialov

Najprej je treba določiti vzorec. Pleteni puloverji za moške so lahko povsem drugačni. Najpogosteje se uporabljajo enostavni vzorci, ki vsebujejo različne tke v obliki pletenic ali spreminjanje metod vezave zank (izmenične skupine obraza in žuborenja). Z uporabo najenostavnejšega vzorca poskusite vzorec za nadaljnjo določitev gostote. Po tem, lahko naredite potrebne izračune za izdelavo modelov želene velikosti. Spodaj je diagram in opis dela enega od teh vzorcev. Navodila in vizualna podoba s shemo vam bodo pomagala, da se z lahkoto in hitro spopadete z nalogo tudi za začetno iglo. Pri delu morate poznati samo dve osnovni tehniki pletenja - sprednje in žuborenje.

Enostavna shema pletenja pulover

Predstavljeni vzorec je videti kot "šah", zaradi česar je vtisnjen. V tem opisu so uporabljene naslednje konvencije: P - zanka; KP - robna zanka; PI - povratna zanka; LP - obrazna zanka; ** - raport (ponovljiv vzorec).

Navodila za vzorec pletenja:

1 vrstica - tip na napere število zank, večkratnik 7 plus 6P;

2 vrstica - 1K, vse LP, 1K;

3, 5, 7 vrstica - 1KP, * 4IP, 3L *, 4IP, 1КП;

4 in vsi celo tisti - pleteni po vzorcu;

9 vrstica - 1K, * vse LP *, 1K;

11, 13, 15 vrstica - 1K, * 3L, 4ИP *, 3L, 1K.

Nato nadaljujte z delom, začenši z 1. vrstico.

Ali obstaja še enostavnejše pletenje za moške? Pleteni puloverji so lahko veliko hitrejši, če uporabljate velik vzorec za delo z nitmi, ki so višje od povprečne debeline.

Različice ornamentov

Predlagani vzorec se lahko nekoliko spremeni. Če želite to narediti, na primer naredite „šahovnico“ večjo s povečanjem števila zank v raportu po širini ali števila vrstic po višini. Rezultat bo več drugih pravokotnih delov ornamenta. Ali nadomestite ta vzorec z različnimi pletenicami. Precej prvotno videti več vrst velikega tkanja v razsutem stanju. Na primer, v srednji vrstici izdelka lahko postavite razvejane veje v obeh smereh. Obloge in rokavi so lahko okrašeni s preprostimi pletenicami, ki so sestavljene iz dvojnega tkanja. Med velike predmete postavite žuborenje ali druge preproste vzorce.

Delovni nalog

Razmislite na splošno, kako vezati moški pulover velikosti 48-50. Za delo je potrebno približno 1000 g volnene preje. Pletilne igle so uporabljene №3 in №4. Gostota pletenja pri vzorcu 10x10 cm, ki je narejen po zgoraj opisanem vzorcu, je 25 zank 30 vrstic. Začne pletene puloverje za moške vedno z nižjo gumo. Če želite to narediti, uporabite tanjše napere obeh predlaganih. Improviziran pas bo izgledal čeden, če sprednjih zank ne boste povezali na eni strani, ampak jih preprosto odstranite. Na bočni strani je celotno platno narejeno po risbi. Nato morate izvesti natančne izračune, tako da je pulover videti eleganten zaradi spretnega predhodnega sestavljanja ornamenta. Delajte na izdelavi puloverja nazaj glede na vzorce na ramenskem območju (rokavica običajno ni posebej pletena). Hkrati s postopnim spuščanjem v več sprejemov na enak način uredite vrat. Polica je malo drugačna. Glavna značilnost je individualna oblika vratu. Pri V-vratu je pomembno, da gladko in enakomerno potegnete zanko. Zaokrožen vrat se doseže z drugim postopnim premikanjem zank na posebni dolgi zatič. Rokavi so pleteni in se rahlo širijo navzgor. Ko sestavite vse dele, zvežite izrez z več vrstami elastičnega materiala.

Obstajajo še druge skrivnosti organizacije dela. Eksperimentiranje in učenje osnov ročnega dela lahko preprosto povežete s tehniko, vendar s privlačnimi modeli.

Crafts iz kroglic iz niti - lepa in cenovno dostopnaZaključni element - šiv "zadnja igla"Kako narediti ameriški lok?Potonika iz kroglic: fotografija, shema tkanja, mojstrski tečaj za začetnikeRokavice z vojaškimi čepiKompleti za križno šivanje "Ryolis": značilnosti, prednosti, noviceKako šivati ​​povodnega konja: vzorci, navodila po korakih, videoKako plesti nogavice: korak za korakom navodila za začetnike