FoodPro Preloader

Kovanec 5 kopejk leta 1935. Opis, značilnosti, stroški


Kovanec 5 kopeckov 1935 - to je resnična najdba za zbiratelja kovancev. V tem letu, ko žigosanje denarnih enot, več žigov spremenilo, ki je zagotovil različne sorte kovancev. Cena takega denarja se giblje od tisoč do sto tisoč rubljev. Najprej najprej. Opis Proizvodnja - Leningrad Mint. 5 kovancev iz leta 1935 je bil izdelan v več kot enajstih in pol milijonih izvodih. Zdi se

Kovanec 5 kopeckov 1935 - to je resnična najdba za zbiratelja kovancev. V tem letu, ko žigosanje denarnih enot, več žigov spremenilo, ki je zagotovil različne sorte kovancev. Cena takega denarja se giblje od tisoč do sto tisoč rubljev. Najprej najprej.

Opis

Proizvodnja - Leningrad Mint. 5 kovancev iz leta 1935 je bil izdelan v več kot enajstih in pol milijonih izvodih. Zdi se, da je kroženje ogromno, zakaj je cena tako visoka? Odgovor je preprost. V proizvodnji za to leto je bilo uporabljenih več žigov, spremenjen je izgled ličnice, drugačen videz obrata pa je za mnoge kovance različen.

Izdelali so kovance 5 kopeckov leta 1935 iz brona z dodatkom aluminija. Zlata barva. Kovanec tehta pet gramov. Na obeh straneh je rob z izboklinami. Magnetne lastnosti in lastnosti št.

Povratno

Celotna zgornja polovica diska je zasedena s številko "5". Na videz je bolj podoben kapitalu kot pa tiskanemu. Zdi se, da je nekdo to napisal ročno. Toda napis "centov", ki se nahaja spodaj, je že natisnjen. Najnižji delež kovanca na 5 kopek leta 1935 je leto izdelave. In seveda, nepogrešljiv atribut na kovancih tega časa je dekorativna točka pod številkami.

Robovi - lepi s tankimi stebli pšeničnih ušes. Nahajajo se na obeh straneh, kot da bi obrobili glavne slike. Če na kasnejših kovancih pridejo ušesa iz hrastovih listov, potem na kovancu 5 kopeckov leta 1935 so na dnu preprosto lepi monogrami - nadaljevanje stebla.

Avers

Zgornji del in glavno osrednje mesto je seveda emblem Sovjetske zveze. To je risba planeta Zemlje, v središču katerega se nahaja kladivo in srp. Ušesa pšenice so okrašena z lepim trakom okoli Zemlje. Ima sedem zavojev (tri na vsaki strani) in en zavoj pod povezavo. Iz središča traku je sonce. Ni v celoti upodobljen, vidna je le njena zgornja četrtina. Iz sončnega polkroga so dolgi in tanki žarki, ki dosežejo sliko Zemlje. Zgoraj, kjer so konice skoraj združene, se nahaja zvezda. Vidiki pet, izrezljani, zaobljeni.

Na dnu je skrajšana oznaka ZSSR s pikami za vsako črko, kot je bilo potem običajno pisati. Že v istem letu, na isti kovanec 5 kopecks leta 1935, se bo vse spremenilo. Pike bodo izginile, med črkami se bo pojavila večja razdalja, postanejo nejasne, tanjše in ostrejše.

Po obodu kovanca je slavni slogan "Delavci vseh držav, združite se!". Upoštevajo se vsa ločila.

Sorte

Skupni kovanec 5 kopeckov leta 1935 ima sedem sort. Dva od njih sta nastala zaradi uporabe dveh žigov za obratno, štiri za obraz. Druga vrsta kovanca velja za najdražjo in redko.

Stara vrsta žiga

Za proizvodnjo uporabljajo pečat 1926-1934 let. Na njem je bil natisnjen poziv za združitev vseh držav. Poleg tega, če pogledate natančno, je bilo kladivo blizu drugega poldnevnika. Konica, ki se nahaja na desni, ima eno dolgo in eno kratko hrbtenico.

Nova vrsta žiga

Na sprednji strani se je spremenila podoba zvezde. Če je bil na kovancih po 5 kopek leta 1935 po "starem" vzorcu, je bil konveksen, potem se na novih kovancih vidi konkavna petokraka zvezda, ki je bila vrezana v kovanec.

Poglej natančno in na konice levega spikleta (najdaljšega). Na en kovanec bo šel nad žarek (leve) zvezde, na drugi - tik pod. Razlikuje tudi razdaljo, pri kateri je črka "P" glede na podobo grba. Na eni vrsti bo bolj odstranjeno, na drugi strani pa bo težje potisnjeno.

Edina poroka, ki se je zgodila na dražbah, je bila razcepljena kosa na vrhu kovanca.

Stroški za

Najcenejši bo kovancev z zakonsko zvezo (od 300 rubljev), kot tudi denarne enote, ki imajo vejico pšenice konice zapušča levi žarek (550 - 750 rubljev). Kovanci, na čigar sprednji strani ni vozlov, na katerih je tudi slogan in okrasne točke, so ocenjene na med 4.000 in 90.000 rubljev.

Najdražja bo "replika" časov Hruščova, ki je bila izdana v skromnih zneskih kot predstavitev za voditelje tujih držav. Takšni kovanci so ocenjeni na 350000 rubljev in več.

Levovo obleko za otroka ni težko narediti z lastnimi rokami!Do-it-yourself voščilnice: mojstrski razred, zanimive ideje in priporočilaŠivamo sramotni kostum: materiale in shemoTulipani iz bonbonov in valovitega papirja.  Candy Tulipani: Master ClassObrti iz vlažnih diskov to naredite samiKako narediti luči buče v različnih variacijahKuhinjski enobarvni križni šivSunflower-kanzashi do-it-yourself: mojstrski tečaj