FoodPro Preloader

Kako narediti pohištvo iz kartona za punčke: vzorci, navodila


Trgovina ima veliko različnih vrst hiš za lutko Barbie, na žalost pa je zelo malo možnosti s pohištvom, če obstajajo, potem imajo le posteljo ali mizo. Odločili smo se, da bomo pohištvo izdelali sami, z uporabo kartona pohištva (za lutke). Če ljubite ustvarjalnost, praktično z njim na "vas", potem lahko poskusite svojo roko in si naredite hišo, ki bo včasih prihranila vaš proračun. Poskusimo upo

Trgovina ima veliko različnih vrst hiš za lutko Barbie, na žalost pa je zelo malo možnosti s pohištvom, če obstajajo, potem imajo le posteljo ali mizo. Odločili smo se, da bomo pohištvo izdelali sami, z uporabo kartona pohištva (za lutke). Če ljubite ustvarjalnost, praktično z njim na "vas", potem lahko poskusite svojo roko in si naredite hišo, ki bo včasih prihranila vaš proračun. Poskusimo uporabiti članek za odgovor na vprašanje, kako izdelati pohištvo iz kartona za punčke.

Mojster v dnevni sobi kavč iz kartona

Kot v vsakem domu je na prvem mestu dnevna soba, jo začnemo opremljati. Prva stvar, s katero začnemo, je kavč. Potrebujemo vzorec pohištva iz kartona za punčke, lahko ga pripravimo iz navadnega belega papirja. Nato izrežemo iz debelega valovitega kartona v višini 1 kom. spodnji del kavča je velikosti 10 x 20 cm, zadnja stena pa je tudi v višini 1 kom. Velikost 13 x 20 cm. velikost 1 podrobnosti 8, 5 x 10 cm, prazne kape so pripravljene, zdaj pa morate kavč mehkejši in bližji realnosti. Za to uporabljamo penasto gumo, debelina je po vaši presoji, vendar ne pozabite, če je tanek, potem je treba dele rezati nekaj kosov in zlepljeni skupaj. V primeru pene debeline 1 cm, bo dovolj, da odrežete 1 kos hrbta in strani, in 2-3 kose so boljše na dnu. Na penasto gumo priložimo že pripravljene kroje in jih razrežemo, nato z lepilom iz lepila zlepimo penasto gumo in praznine.

Kavč oblazinjenje je lahko katera koli (usnje, semiš, tkanina), to je, lahko preprosto uporabite tisto, kar imate na zalogi. Zavit smo z običajno krpo. Strani s penasto gumo gledajo v notranjost, zato jim je namenjena posebna pozornost.

Ko so vsi deli pripravljeni, jih je treba zlepliti skupaj v eni izvedbi, za to pa uporabite lepilo "Moment", ali kaj drugega, kot močno pritrditev.

Okrasite kavč z mehkimi blazinami in dodatnim sedežem. Če želite to narediti, izrežite iz penaste gume deli, ki so enaki dnu v višini 2 kosov. in šivamo ohišje v enaki velikosti, vstavimo penasto gumo skozi luknjo in šivamo. Na enakem principu naredite hrbet in blazine. Naredite toplo odejo za lutko iz kosov volnene tkanine. Kavč je pripravljen, lahko varno do vaše hiše za lutko.

Kartonski stol

Ustvarjamo lepotni stol na enak način kot kavč. Količina od 2 kosov. Vzemite velikost vzorcev iz kavča, edina stvar, ki jo potrebujete, je zmanjšanje dolžine hrbta in spodnjega dela kavča.

Mojster v spalnici postelja iz kartona

Spalnica ni popolna brez postelje. In v otroški hiši potrebujete posteljo za punčko. Naredite ga iz debelega kartona. Za to bomo pripravili vzorce: spodnji del je 26 x 18 cm, stranski hrbet pa 9 x 8 x 18 cm. Uporabljamo trapezno prirobnico, ki jo lahko fantaziramo po vašem okusu ali pa uporabimo pravilen pravokotnik velikosti 18 x 8 cm.

Iz penaste gume, izrezane na dno 3 delov enake velikosti, na robu dveh delov. Penasto gumo zalepite na podlago in jo pokrijte s krpo. Noge za posteljo so tudi iz kartona. To naredimo tako, da izrežemo 4 kvadrate dimenzij 5 x 5 cm in približno 1 cm od vsake strani naredimo kosi na razdalji 0, 5 cm drug od drugega: kvadratek zavrtimo v cev in obrnemo navzdol rezane trakove na stran, tako da jih nalepimo na posteljo. Prav tako z vsemi nogami. Izdelava blazin za posteljo, namesto odeje, lahko uporabite kos blaga. Postelja za lutko je pripravljena, jo postavimo v spalnico in jo lahko postavimo na počitek.

Mojster v kuhinjskem stolu iz kartona

Nadaljujemo s temo, kako izdelati pohištvo iz lepenke za lutke in dodatno opremiti hišico za lutke. Da bi naredili visok stol, potrebujete debel karton A4.

Pripravite se na zagon sheme in jo prenesite na karton. Označite mesta gub. Nadaljujte z lepljenjem materiala ali usnja, in ne pozabite, da so šivi na zadnji strani šivov skriti na sprednji strani in na sedežu - na napačni strani. Stolček za lutko je prepognjen vzdolž pikčastih linij, ta mesta se lahko rahlo upognejo pred lepljenjem. Pritrditev sedeža z lepilom. Po želji okrasimo s trakovi ali dodatnimi dekorativnimi materiali.

Kuhinjska miza za hišico za lutke

Kaj je kuhinja brez mize? Še naprej izdelujemo obrt iz kartona. Pohištvo za punčke, izvedeno samo iz gostega materiala.

Za noge mize lahko uporabite kartonski rokav. Lahko pa vzamete redno lepenko in jo tesno zavijete v cev. Lepljenje praznega papirja z barvnim ali belim papirjem. Izrežite mizo v obliki kroga in jo zlepite z barvnim papirjem. Namizno in nožno povezujemo s pištolo za lepilo. Mizo okrasimo s prtičkom kosov materiala in po želji pripravimo serviete. Miza za kuhinjo je pripravljena.

Kabinet od lepenke do hiše za lutko

Razvijanje teme o izdelavi pohištva iz lepenke za lutke rešuje problem z razpršenimi oblekami in drugimi stvarmi.

Za delo bomo uporabili že pripravljeno kartonsko škatlo, ki jo s pomočjo noža za pisanje odstranimo z zgornjo in spodnjo loputo, pri čemer ostanejo le stranske lopute, v prihodnosti pa nam bodo služile kot vrata omarice.

Prilepite notranjost škatle z ustrezno barvo, pod drevesom lahko uporabite samolepilno ozadje.

Pripravite predloge za police in jih izrežite iz kartona. Upoštevajte dimenzije, ki temeljijo na vaši škatli, merjenje višine in širine notranjosti. Treba jih je lepiti v barvi notranjosti omarice. Police povezujemo s pištolo za lepilo.

V sosednjem delu omarice zlepimo cev za koktajl in izdelamo obešala s sponkami. Zunaj škatle lahko tudi prilepite papir ali ga pobarvate. Na enih vratih, kot opcija z ogledalom, lahko zalepite kos folije. Napolnite kabinet s stvarmi in jih namestite v svojo hišo.

Kartonska TV

Kakšna hiša brez televizije? Ustvariti ga moramo, kot v vseh izdelkih, debelega kartona. Pripravite dva enaka dela, velikosti 15 x 12 cm, ki ju zlepite skupaj. Za plazemski učinek lahko kartonski TV prilepite s črnim trakom. Če to ni pri roki, se bo pojavil običajen črni papir. Začnemo z lepilom na vseh straneh, nato pa samo na ravnih ploščah. Noga je lahko izdelana iz običajnega pokrovčka iz markerja, prav tako ga okrasite s scotch trakom.

Kot stojalo lahko vzamete dve škatli za tekmo in ju zlepite skupaj, dodatno zlepite z navadnim papirjem in šele nato okrasite, da se ujema s televizorjem. Vroče lepilo pritrdite nogo na televizor in na podnožje šibic. Iz vsake revije za otroke smo izrezali čudovito sliko, ki je nekoliko manjša od televizijskega zaslona in jo prilepila na plazmo. Postavimo v hišo in razveselimo vašo lutko.

S pomočjo članka smo razstavili osnovne možnosti za urejanje hiše iz lepenke in odgovorili na vprašanje, kako izdelati pohištvo iz lepenke za punčke.

Na podlagi tega fantazirajte, izumite svoje možnosti in razveselite otroke z novimi idejami.