FoodPro Preloader

Satenski šiv: vzorci za začetnike


Vezenine saten je ljubil s iglicami od majhnih do velikih. Navdušenje nad njim vam bo omogočilo, da pokažete svoje ustvarjalne sposobnosti in se dobro zabavate. Če najdete preproste vzorce za vezenje, lahko varno začnete z delom in ne glede na to, koliko ste stari. Oblačila za odrasle in otroke, brisače, zavese, prevleke za blazine, serviete in prti so lahko okrašena z likalnikom. Različ

Vezenine saten je ljubil s iglicami od majhnih do velikih. Navdušenje nad njim vam bo omogočilo, da pokažete svoje ustvarjalne sposobnosti in se dobro zabavate. Če najdete preproste vzorce za vezenje, lahko varno začnete z delom in ne glede na to, koliko ste stari.

Oblačila za odrasle in otroke, brisače, zavese, prevleke za blazine, serviete in prti so lahko okrašena z likalnikom. Različni dodatki in pohištvo izgledajo veliko bogatejši, če so okrašeni z vezeninami. Razglednice, majhne slike so čudovito darilo, ki ga lahko celo otrok počne z lastnimi rokami. Odlična naloga za otroško ustvarjalnost - vezilni satenski šiv. Sheme za začetnike so na voljo na internetu in revijah. Izkušeni vezalci ustvarjajo celovite slike. To delo seveda zahteva čas in trdo delo.

Učenje vezenja je enostavno, potrebujete le malo potrpljenja in poznavanja nekaterih skrivnosti.

Značilne lastnosti satenskega šiva

Površina je ena izmed najljubših tehnik vezenja, ki vam omogoča ustvarjanje neverjetno realističnih kompozicij.

To so tesno prilegajoči se šivi, ki popolnoma prekrijejo tkanino. Smer šivov je lahko drugačna, učinek je odvisen od nje. Vešamo težje kot križ, vendar vam ta tehnika omogoča izdelavo elegantnih fragmentov in natančen prenos podrobnosti in barvnih prehodov. Ko je vezena v satenskem šivu, je običajno, da se zanašamo na sheme, vendar izkušene obrtnice lahko sčasoma ustvarijo brez uporabe.

Začnite s preprostimi motivi za začetnike in hitro boste obvladali to tehniko. Cvetje je najljubše vezenje mnogih. Vzorec predstavlja obris vzorca, ki se nato napolni s šivi v skladu z navodili.

Nasveti za začetnike

Če pogledamo na odlično delo mojstrov, si želi, da bi se hitro naučila ustvariti iste mojstrovine. To je povsem mogoče, vendar morate ukrepati po korakih.

Osnove osnove so naučiti se izvajati različne vrste šivov in šivov. Odličen začetek je preprosto vezenje. Sheme za začetnike včasih osnovne, vendar vam omogočajo, da popolnoma trenirati na majhnih delih. To bo trajalo nekaj časa in intuitivno boste izvajali barvne prehode, tudi če ne pogledate sheme.

Za satensko šivanje potrebujete naslednje materiale:

 • osnovna tkanina;
 • obroči;
 • igla za vezenje;
 • niti (praviloma z nitko);
 • posebne majhne škarje;
 • naprstnik za zaščito prstov.

Kako izbrati iglo in nit za vezenje satena

Skoraj vse niti so primerne za vezenje. Za tanke tkanine vzemite bombaž in svilo.

Najpogostejša nit za vezenje saten - nitka. Vsaka nit (okvir) je sestavljena iz 6 tankih strun, ki jih je enostavno ločiti in uporabljati ločeno. Proizvajalci zobne nitke nudijo najširšo paleto - do 400 odtenkov.

Bombažna nit “Iris” ali volna izgleda dobro na debelih tkaninah, vendar je število odtenkov zelo malo. Niti za šivanje v satenskem šivu se zaradi močne torzije ne uporabljajo.

Kot je za izbiro igel, ni posebnih zahtev, morate le zanesti na debelino niti in tkanine. Za tanjše osnovno platno potrebujete 1-2 niti za vezenje. Prepričajte se, da oko igle ni preširoko, da se tkanina ne deformira. Več grobih platen je vezen z zobno nitko ali volno.

Število igel za vezenje tankih tkanin - 1-3, za debele bombaže - 4-8 številk, za debelo volno - 9-12.

Pravila satenskega šivanja

 1. Dovolj gosta tkanina (ne pletenina). Pri vezenju na pletenina uporabite flizelin ali drugo tesnilno maso, ki jo lahko nato razrežete. Če je tkanina dobro raztegnjena, se vzorec ne bo deformiral.
 2. Metode prenosa vzorca: kopija, pavs papir, posebni pralni markerji. Uporabite lahko termotransliran svinčnik ali končno risbo, ki se s pomočjo likalnika prenese na bazo.
 3. Tkanino previdno pritrdite v obroč.
 4. Najprimernejša nit - nitka ali svila. Kartice odtenkov znanih proizvajalcev - DMC, Madeira, Anchor - imajo na stotine imen in vam omogočajo, da izberete in izvedete najbolj subtilne prehode, še posebej, če je vezenje s šivom barv. Sheme morajo izbrati dokazano, potem bo vaše delo neverjetno realistično.
 5. Oblika vzorca mora biti skrita, tako da je vezena, rahlo nad njo.
 6. Šivi morajo material tesno prekriti tako, da ni viden.
 7. Različne smeri šivanja bodo dosegale zanimive barvne učinke.

Kje iskati vzorce vezenja za začetnike

Če se odločite za samostojno študij vezenja in ste kupili vse, kar potrebujete, lahko v knjigah o ročni izdelavi zlahka najdete veliko vzorcev. Mojstrski tečaji po korakih podrobno opisujejo, kako opraviti delo. Sheme za vezenje saten - cvetje - so ostali najbolj priljubljeni za dolgo časa. Najdete možnost za vsak okus.

Veliko knjig za začetne igle je posvečenih takšni kreativnosti kot vezenje s satenskim šivom. Diagrami so lepo prikazani, zato je zelo priročno delati z njimi, še posebej, če niste doma.

Tudi v prodaji lahko najdete že pripravljene komplete za začetnike, že imajo niti želene barve, pritrjene na organizatorju, podrobno shemo, tkanino, iglo.

Enostavna tehnologija vezenja

V preprosti gladki površini so šivi paralelni, tesno zapolnijo podrobnosti, robovi vzorca pa so enakomerni. Ena od vrst ročnih del, ki zahtevajo posebno skrb, je vezenje. Sheme izgledajo preprosto, toda izvajanje motivov zahteva natančnost.

Preprosta gladka površina je obojestranska, tako da sta obraz in napačna stran izdelka enaka. Izgleda zelo lepo in omogoča uporabo te tehnike povsod. Konci niti so skriti pod glavno mrežo šivov, vendar vozli niso izdelani.

Vezalna nit se izvede, kot sledi. V notranjosti elementa morate narediti več šivov »naprej iglo«, nato pa raztegnite nit tako, da ostane konec na površini vzorca. Nadaljnji šivi vezenja bodo zaprli konec niti in ne bodo vidni.

Enostavni vzorci za vezenje: rože

Ko je delovni nit pritrjen, je glavni vzorec narejen iz gostih šivov, natančno vzdolž linije vzorca. To zahteva natančnost in potrpežljivost.

Šivi se lahko nanesejo pod različnimi koti, vendar vedno vzporedno. Pazi na napetost navoja.

Cvetlični motivi - zelo priljubljen vezilni satenski šiv. Sheme se razlikujejo po svoji raznolikosti, različni stopnji kompleksnosti.

Na primer, lahko obarvate preprosto rožo z barvnimi nitmi.

Začetek je središče rože. Uporabljamo preprosto površino, na enak način, kot naredimo liste. Vezeno vbodno vbodno vez. Kot rezultat, dobite lepo gladko dvo-stranski vzorec.

Vsekakor je vse dobro delalo za vas!

Preprosti vzorci za vezenje saten šiv bo novice craftswomen, da se počutijo samozavestni.

Vezite makove rože

Danes postaja vezenje vedno bolj priljubljeno. Vzorce teh čudovitih barv je težko najti. Spodaj je navodilo korak za korakom, kako dovoliti mojstrom mak za vezenje maka. Tehnika delovanja - kitajska gladka površina.

 1. Prevedemo vzorec na tkanino.
 2. Nite različnih odtenkov izbiramo med seboj. Cvet - rdeča in črna, za stebla in liste - zelena.
 3. Vezemo cvetje in popke z rdečimi niti.
 4. V zeleni barvi izvajamo stebla in listje (preprosta površina). Smer vezenja - kot na sliki.
 5. Osrednji del cvetja vezimo s črno nitjo.

Končano!

To je najlažji način za šivanje maka. Uporabite lahko barvne prehode, če ste kvalificirani delavec z izkušnjami.

Dekoracija oblačil

Najbolj priljubljen motiv za okrasitev oblačil je vezen saten cvetja. Sheme so lahko najpreprostejše, vendar je rezultat preprosto neverjeten. Ljudske noše so že dolgo okrašene z bogatim vezenjem. Priljubljeni vzorci vezenja na satenu na oblačilih omogočajo spreminjanje modernih stvari v trendovske v samo nekaj urah.

Na primer, okrasili bomo navadno majico s satenskim šivom, uporabili bomo cvetlični motiv.

Potrebovali bomo:

 • bela majica;
 • shema za satensko vezenje;
 • nitka;
 • majhni plastični obroči;
 • pralni marker za prenos slike;
 • igla;
 • obroče

Shemo prenašamo z metodo »lahka« z oznako. Tkanino pritrdimo v vezilni okvir in nadaljujemo z vezenjem.

Najprej izvedemo vezenje vej, šiv "naprej igla".

Obrisi listov se obrnejo z zaleznim šivom in jih napolnijo s preprostim satenskim šivom.

Cvetovi so tudi vezeni s preprostim satenskim šivom po vzorcu.

Ko je celoten vzorec v obroču končan, jih premaknite na novo mesto.

In tukaj je rezultat: modna vezena majica.

Oblačila, okrašena z vezeninami, imajo poseben značaj, saj je edinstven. To je odlično darilo za ljubljene ali za sebe.

Tako je saten šiv čudovito iglo, ki vam bo dala veliko prijetnih trenutkov.