FoodPro Preloader

Vzorci "Valovi" igle za pletenje: diagram in opis


Kljub dejstvu, da internet ponuja številne sheme za pletenje, se začetniki igle pogosto srečujejo s številnimi težavami. Razlog za to ni le pomanjkanje znanja o tehniki pletenja, temveč tudi nezmožnost branja diagramov, težavnost povezovanja vzorca in prihodnjega izdelka. Priljubljenost V takšnih razmerah je priporočljivo, da bodite pozorni na geometrijske vzorce. Vedno so

Kljub dejstvu, da internet ponuja številne sheme za pletenje, se začetniki igle pogosto srečujejo s številnimi težavami. Razlog za to ni le pomanjkanje znanja o tehniki pletenja, temveč tudi nezmožnost branja diagramov, težavnost povezovanja vzorca in prihodnjega izdelka.

Priljubljenost

V takšnih razmerah je priporočljivo, da bodite pozorni na geometrijske vzorce. Vedno so relevantni, lahko se izvajajo v gostem načinu in v obliki odprtine. Osupljiv primer je vzorec napere "Wave". Sheme, opis takih številk ni težko najti. Predstavljene so v številnih publikacijah.

Da pa bi bilo delo prijetno, je pomembno pravilno izbrati najprimernejši vzorec in se ne izgubiti pri njegovi izvedbi. Izbira vzorca je odvisna od vrste izdelka, ki ga nameravate izdelati, in od želene preje.

Pogledi

Odvisno od tehnik, ki se uporabljajo za pletenje, se lahko vzorec »Wave« dodeli eni od naslednjih kategorij:

- olajšave;

- odprtine;

- fantazija.

Obstaja tudi posebna vrsta valov - vertikalna. Lahko pripadajo kateri koli od zgoraj navedenih kategorij.

Vsaka stvar je lahko edinstvena tako, da se pletenje dopolni z vzorcem "Wave", vzorec za to pa je le malo spremenjen. Torej, lahko izmenično valovita območja z običajno viskozno podvezico ali teksturo obraza. Poleg tega, da bi dobili edinstven vzorec, lahko spremenite shemo tako, da uredite območja za dodajanje in zmanjševanje zank, ki niso zložene ena nad drugo, temveč v vzorcu šahovnice.

Področje uporabe

Raznolikost načinov pletenja, »valovnega« vzorca, pojasnjuje njihovo široko uporabo. Odvisno od izbranega vzorca so primerni za pletenje oblačil za moške in ženske ter za otroke. Z uspehom se "Waves" uporablja za oblikovanje kril, puloverjev, klobukov in rut, stolov in celo vrečk.

Tistim, ki imajo raje svetle in nenavadne stvari, lahko svetujemo, da naredijo vzorec »Valovi« z iglami, katerih shema je všeč različnim prejem. To lahko storite tako, da izmenjujete barve po več vrstah ali pobirate medsebojno obarvane niti.

Ko uporabljate vzorce na podlagi valov od samega začetka pletenja, lahko dobite originalni ukrivljeni rob. Zato se takšne risbe pogosto uporabljajo za dekoracijo roba platna, pa tudi za mejo. Izvirni in zelo nenavaden videz je splet, izdelan z valovitim vzorcem, ki uporablja diagonalne ali navzkrižno pletilne tehnike.

Reliefni valovi

Reliefni valovi - najpreprostejši v izvedbi. Z njimi se bo spopadel tudi začetnik pletilca, saj uporabljajo samo obrazne in hrbtne zanke. Vzorec je gost in izrazit.

Za takšne vzorce je najbolje uporabiti barvano prejo. Pomembno je, da po pletenju ne izpostavljate likanja tkanine in kuhanja s paro. To lahko privede do izgube olajšave.

Za začetnike, ki še vedno težko razumejo sheme, lahko uporabimo opis vzorca »Wave«, pletenje pa pletimo samo z najenostavnejšimi - obraznimi in zadnjimi zankami.

Rapport (ponavljajoči se del) vzorca je sestavljen iz šestih zank. V opisu, kot v shemi, so podane le sprednje vrstice. Žamet je treba pletiti po vzorcu. Ne pozabite na rob: prvo zanko iz serije je treba odstraniti, zadnji vedno pletene Žuborenje.

Najprej morate klicati število zank večkratnik 6 plus 2 rob.

Prva vrsta: 3 žuborenje, 3 obraza. Ponavljajte do konca vrstice.

Tretji: 2 zank pletene Žuborenje, 3 obraza, 1 Žuborenje. Zaženi, dokler zank ne zmanjka.

Petič: ponovite kombinacijo Žuborenje, 3 obraza, 2 Žuborenje.

Sedmi: 3 obraza, 3 žuborenje - pletene do konca zanke.

Deveto: ponovite 1 žuborenje, 3 obraza, 2 žuborenje.

Enajsta: 2 žuborenje, 3 obraza, 1 žuborenje - pleteno do konca vrstice.

Po dvanajsti vrstici se vrnite na prvo in nadaljujte pletenje, dokler tkanina ne doseže zahtevane dolžine. Če pravilno izvedete vzorec »Valovi« z naperami, čigar shema je podana v tem razdelku, lahko dobite razbremenilne valove vertikalno.

Valovita odprtina

Nekoliko težje je izvajati vzorec »Openwork wave« z iglami za pletenje kot pa s tistimi, ki so na voljo. To je mogoče pojasniti z dejstvom, da se v tem primeru dodatno uporabljajo tehnike pletenja, ki se imenujejo nakid in dve zanki skupaj. Odvisno od sheme ali opisa se lahko pojavijo tudi nekatere spremembe. Na internetu obstaja veliko število lekcij in mojstrskih tečajev, ki pojasnjujejo, kako so takšne zanke pletene.

Da bi se naučili plesti vzorec »Openwork wave« z iglami za pletenje, je pomembno razumeti načela za oblikovanje shem:

- število nakidov in zmanjšanje v vrstici morata biti enaka;

- smer traku, ki nastane pri pletenju dveh zank skupaj, je bistvenega pomena, zato je pomembno, da se spremlja naklon;

- da platno ne plesti diagonalno, se mora vrstica začeti z manjšim številom padcev ali prešitih odej kot v raportu.

Fantazijski valovi

Ženskam z veliko izkušnjami svetujemo, da opravijo modno pletenje, vzorec "Valovi". Shema takega vzorca lahko vsebuje veliko število elementov: stožci, podolgovate zanke, brože in mnoge druge.

V tem primeru bo seveda potrebno veliko truda. Ampak rezultat je vreden. Izdelane stvari so zelo sveže in izvirne.

Pomembno je, da bodite pozorni, preden začnete plesti fancy vzorec "Waves" z igle za pletenje, shema, ki vas je pritegnila, na priporočila za izbiro preje. Če jih ni, boste morali naključno delovati ali povezati več različic vzorcev. Dejstvo je, da lahko ista preja v različnih vzorcih izgleda povsem drugače.

Namesto zaključka

In končno, šivane lahko dajo še en nasvet. Internet ponuja veliko število vzorcev za pletenje. Včasih iskanje pravice traja veliko časa. Ampak, kljub vsemu, ne bodite leni: prepričajte se, da vzorec vežete. To ne bo samo pomagalo izračunati zahtevanega števila zank, temveč tudi videti, kako izgleda vzorec »Valovi« na izbranih niti. Shema, predlagana za pletenje, lahko vsebuje napake, tako da želeni vzorec preprosto ne deluje. Ko jih identificirate pred začetkom dela na izdelku, lahko prihranite čas in živce. Pletenec ne smemo pozabiti, za kar je vzela igle za pletenje. Ko ste zbrali volje v pest, ste pridobili potrpežljivost in vložili največ napora, lahko naredite edinstveno stvar, ki bo pritegnila občudovanja vredne poglede. Potem vas bo rezultat še dolgo navdušil.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami?  Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje.  Možnosti