FoodPro Preloader

Topel pulover za dečka z iglami za pletenje: sheme, vzorec, opis


Pletenje puloverja za dečke z iglami za pletenje je pravi užitek za obrtnika. Še posebej, če je fant star samo dve leti in je njegova velikost zelo majhna. Tovrstni izdelki se prilegajo v en dih, nemogoče jih je naveličati in rezultat je viden po nekaj urah. Nekaj ​​besed o preji Izbira materiala za pletenje otroške puloverje, je treba razumeti, kaj je namen teh izdelkov. Če jih po

Pletenje puloverja za dečke z iglami za pletenje je pravi užitek za obrtnika. Še posebej, če je fant star samo dve leti in je njegova velikost zelo majhna. Tovrstni izdelki se prilegajo v en dih, nemogoče jih je naveličati in rezultat je viden po nekaj urah.

Nekaj ​​besed o preji

Izbira materiala za pletenje otroške puloverje, je treba razumeti, kaj je namen teh izdelkov. Če jih potrebujete naenkrat, na primer, za nekaj počitnic ali fotografij, boste naredili akrilno ali drugo umetno prejo.

Je veliko cenejša od volne, vendar nima tistih lastnosti, ki so potrebne za toplo zimsko obleko. Hkrati mora biti pulover za dečka, pleten s pletenimi iglami, namenjen za hojo na svežem zraku, edinstveno topel, "dihajoč", lahek in seveda lep.

Otroci tradicionalno izberejo prejo iz alpake ali merino volne. Ti materiali so visoke kakovosti in precejšnje cene. Vendar pa bo za otroka potrebovali kar nekaj preje (dobesedno 300 gramov).

Uporabite lahko tudi ovčjo volno, pomešano z akrilom ali bombažem.

Kako delati z navodili?

Pogosto viri, ki ponujajo pletenje puloverja za fanta, dajo specifične informacije o gostoti platna, pa tudi o številu zank in vrstic. To velja le za tiste obrtnike, ki nameravajo uporabiti natanko prejo, ki jo je uporabil avtor modela.

V primeru, da je debelina, sestava ali torzija niti različna, bodo vsi parametri različni.

Najbolj priročen način, da se opis obravnava kot priporočilo in se osredotoči na risbo z dimenzijami. Spodaj je taka slika, z njo pletenje pulover za fante z igle za pletenje bo postala zelo preprosta.

Izdelava vzorca

Če želite razumeti, koliko zank za zaposlitev na začetku dela, morate plesti majhen kos preje, ki jo je izbral kvalificirani delavec, in z uporabo posebnega vzorca. Nato vzorec izperemo, posušimo (tako, da dobi njegovo dejansko velikost) in izmerimo. Dobljeni podatki se bodo uporabili za izračun produkta. Na primer, modelirano je bilo, da je 10 zank (po širini) in 18 vrstic (po višini) predstavljalo 10 cm platna. Torej, za začetek pletenje podrobnosti pred, morate poklicati 40x22 / 10 = 88 zank. Ta številka je le primer, saj bo vsaka obrtnica imela svoj lastni indikator gostote.

Knitting podrobnosti prej

Ob upoštevanju število pridobljenih, morate vnesti zahtevano število zank na napere in kravato pet centimetrov z elastičnim trakom. Tukaj lahko uporabite poljuben vzorec: 1x1, 2x2 ali celo francoski gumi.

Potem morate prešteti, kolikšne zanke bo vzorec vzel, s katerim bo okrašen fantovski pulover (igle za pletenje). Spodnji diagram je namenjen za 58 zank.

Tukaj prazna celica označuje zanko obraza, kvadrat s črno piko pa pomeni žuborenje. Ikone, ki ponazarjajo ponovni krst, dajejo jasno predstavo o tem, koliko očes in v katero smer se gibljejo.

Če vzamemo prej uporabljeni primer kot osnovo (88 pet.), Bo zaporedje pletenja prve vrstice po elastiki izgledalo takole:

1 robna zanka, 14 obrazna, 58 v vzorcu, 15 obrazna.

Namesto obraznih zank lahko uporabite skoraj vsak preprost vzorec. Glavna stvar je, da ne razmišljate preveč in se ne zmedete v risbah in diagramih, sicer se bo preprosto delo spremenilo v neskončno odpravljanje napak.

Vrat

Pulover za dečka s pletenimi iglami, ki se pletijo natančno brez dodatkov in kosov. Če želite oblikovati vrat, izračunajte, koliko zank naj ostane, dodajte tri do pet, da oblikujete okrogel izrez in to število pomnožite z dvema.

Na primer: 12 cm x 22/10 = 26. To je število zank, ki bodo ostale v zadnji vrsti vsake rame. Dodali jih bomo še pet (zmanjšali se bodo v prvih petih vrsticah, potem ko bodo zaprte vratne zanke in omogočile, da se oblikuje poševno platno):

26 + 5 = 31

Skupaj, na vratu levo (88-31) x2 = 26. Algoritem za uvajanje:

  1. Pletene 31 zanke na vzorcu.
  2. Naslednjih 26 zank se lahko prosto zapre ali prenese na pomožno iglo (ali debelo nit). Ko se sešita podrobnosti sprednje in zadnje strani, bodo te zanke osnova za ovratnik.
  3. Pletene 31 zanke na vzorcu.
  4. Zavrti delo in opravi 29 zank na vzorcu ornamenta.
  5. Zadnja dva zanka pletena. V naslednjih vrstah, tako da se izrežejo 4 zanke, pri čemer ostane 26.
  6. Pletene tkanine na želeno višino, nato pa zaprite vse zanke (ali reshoot na pomožno iglo, če so ramena sešijejo s pletene šiv).
  7. Podobno izvedite drugo ramo. Tukaj so kosi narejeni v zrcalni sliki (na začetku serije). Včasih se sponka prenese na ramo, kot na sliki na začetku članka. Ampak, praviloma je neprijetno. Lažje je izdelati navadne puloverje.

Pulover za dečka (starost 2 leti) je lahko pleten s pletenimi iglami po poenostavljenem vzorcu, tako da se lahko odločite, da ne naredite detajla vratnega izreza. Po elastičnem materialu je tkanina pletena s sprednjim satenskim šivom ali z izbranim vzorcem in zaprta, ko doseže želeno dolžino.

Rokavi

Glede na željo obrtnika so lahko podrobnosti rokavov okrašene z vzorcem ali pa so povezane s preprostim satenskim šivom.

Rokavi izgledajo dobro in sorazmerno preprosto z enim samim dekorativnim elementom v sredini, kot je velika pletenica ali vezava. Ob robovih platna je bolje urediti najpreprostejši vzorec, saj se bo moral razširiti.

Dodatek zanke se izvede enakomerno po zaključku manšete. Na primer, izračuni so pokazali, da je treba dodati 17 cm, kar je (17/2) x (22/10) = 19 zank na vsaki strani. Ker je višina rokava tudi 19 cm, se mora vsak centimeter platna razširiti v dve zanki (na začetku in na koncu vrstice).

Sestavljanje izdelka

Ko so vse podrobnosti pripravljene, se lahko zašije pulover za dečka, pleten z iglami za pletenje. Najprej povežite dele spredaj in zadaj, nato vstavite rokavi, vzemite zanko za vrat (pletite na višino od 2 cm do 15 cm) in prosto zaprite vse zanke.

Opisan algoritem je odličen, če potrebujete za odraslo moško pulover. V tem primeru bodo razmerja in velikosti vzorca različni, vendar bo zaporedje dela ostalo enako.

Vzorec se lahko nahaja v središču dela sprednjega dela, nato pa ob robovih na širokih površinah, ki so povezane s sprednjo površino. Ali se lahko okrasni ornament podvoji.

Njegovo središče postane majhne pletenice, ki so bile v izvirni različici uokvirjene za druge elemente.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami?  Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje.  Možnosti