FoodPro Preloader

Pleteni plašči in pletene jopice: shema za začetnike


V sodobni pletenini posebno mesto zavzemajo modeli vrhnjih oblačil. Kdo med nami vsaj enkrat ni buljil v ženske plašče in jopice, pletene z iglami! Vzorci, silhuete in slogi teh modelov so danes tako raznoliki, da je nemogoče, da ne bi ploskali umetnosti lastništva takih igel. Medtem se lahko naučite plesti takšno pletenino in ta članek je posvečen osnovam tega starodavnega in hkrati sodobnega obrti. Kje zače

V sodobni pletenini posebno mesto zavzemajo modeli vrhnjih oblačil. Kdo med nami vsaj enkrat ni buljil v ženske plašče in jopice, pletene z iglami!

Vzorci, silhuete in slogi teh modelov so danes tako raznoliki, da je nemogoče, da ne bi ploskali umetnosti lastništva takih igel. Medtem se lahko naučite plesti takšno pletenino in ta članek je posvečen osnovam tega starodavnega in hkrati sodobnega obrti.

Kje začeti?

Preden začnete pletenje morate kupiti preje in orodja. Po tem izberite ustrezen model. Nato zgradite vzorec v polni velikosti in izračunajte število zank, ki jih potrebujete za začetek.

Izbira preje in igel za pletenje

Ker so pleteni modeli oblačil ponavadi narejeni iz precej voluminozne preje, začetniki ne bi smeli odstopati od uveljavljenih tradicij in izbrati nit srednje debeline z metrom 200-250 m v višini sto metrov. Sestava niti je lahko karkoli, vse je odvisno od preferenc pletilja. To je lahko popolnoma volnena preja, mešana z dodatkom različnih vlaken - moher, akril, najlon, svila ali bombaž. Različne vrste preje trenutno ne omejujejo okusov in domišljije pletilja.

Igle št. 3-4 so najbolj primerne za niti katere koli sestave in povprečne debeline. Če je preja debelejša (120-150 m / 100 g), se velikost igel poveča na št. 5-6. Prav tako so izbrani iz materiala, ki ga obrtnik raje, vendar morate vzeti krožne igle različnih dolžin: morda so potrebne za udobje različnih delov. Torej, je bolj prikladno, da plesti nazaj na pletilne igle z dolžino 80-85 cm ribiške linije, in rokav - na pletilne igle z manjšo dolžino ribiške linije.

Kako narediti vzorec

Zaželeno je, da uporabite vzorec pri izvajanju pletenja model: to bo bolj lep, bo bolje, da bi sedel na sliki. Nesposobnost gradnje po vseh kanonih šivanja umetnosti v primeru pletene pletenine ni absolutno kritična, saj je plastičnost pletenin neverjetna: skriva veliko pomanjkljivosti. Začetne obrtnice, ki so se odločile plesti plašč ali jopič, lahko vodijo naslednji nasveti:

• Izberite svoj najljubši model, ki ni nujno pleten, udobno in udobno "sedi" na sliki in ima ustrezno velikost.

• Če oblika izbrane stvari popolnoma ustreza - je to najboljša možnost za prihodnji vzorec. Silhueta se prenese na papir, saj je predhodno pregledala in prilagodila (če je potrebno) dimenzije.

Izračun preskusa z zanko

Ko je vzorec pripravljen, morate pravilno izračunati število zank, ki so potrebne za komplet. To je potrebno za dobro prilegajo na sliko vseh modelov oblačil, tudi kot pletene plašče in pletene jopice. Vzorci vzorcev so prav tako pomembni, zato pred izračunom števila zank izberite vzorec.

Za izračun števila zank za komplet, pletite vzorec in ga po odstranitvi izmerite. Število zank v 1 cm tkanine, pomnoženo s številom cm v podrobnostih. Tako najdemo želeno število zank. V večini primerov ga je treba naknadno prilagoditi glede na izbrani vzorec in število zank v ponovitvi.

Pleteni plašči in pletene jopice: shema za začetnike

Gobice, ki so pred kratkim prevzele napere v roki, je bolje začeti s preprostimi vzorci. Kardigani, izdelani s podvezicnim šivom, ki temelji na eni zanki - sprednji, tj. Delo poteka z obraza in na napačni strani z obraznimi zankami.

Pletena tkanina, ki jo veže satenski šiv podvezice, je plastična, enostavna za izvajanje in zelo učinkovita. Pleteni plašči in pletene jopice, sheme, ki so tako preproste - najboljša možnost za začetnike.

Strukturni vzorci

Najljubši risani začetniki mojstri - strukturni. Ti vključujejo preproste spremembe obraza in žuborenje zank. Na primer, zelo pogosto modeli vrhnjih oblačil opravljajo »rižev vzorec«, kjer se izmenično pletenje teh zank spreminja z vsako zaporedno vrstico, to pomeni, da je sprednja pletena preko zadnje zanke in obratno. Nadomeščate lahko eno ali dve ali tri zanke. Število vrstic lahko povečate tako, da izvedete 2-3 vrstice, ne da bi spremenili vzorec, in iz 4. vrstice lahko spremenite zanke.

Takšni vzorci so dragoceni v tem, da lahko samostojno zamišljamo kakršnokoli izmenjavo in jih prevedemo v avtorjev model.

Pleteni vzorci, vzorčaste pletenice

Vedno povpraševanje in nikoli ne gredo iz modnih pletenih plaščev, pletene jopice s vzorci pletenice, jermeni, rombovi ali arani.

Ker je članek namenjen občinstvu igralk, ki si prizadevajo za mojstrstvo, bomo menili, da so vzorci pletenice nezapleteni. Fotografija prikazuje vzorec ozkih pletenic, ki se spreminjajo v diamante.

Ponovitev vzorca je 11 zank, t.j. za pletenje detajla sledi število, ki je večkratnik 11 + 2 robov, da se naredijo pletilne igle. Pletene pletenice na hrbtni strani polja, ki se prekrivajo v vsaki vrsti 2 zank, nato desno in nato levo. Tudi vrstice (vse) se izvedejo po ustaljenem vzorcu. Ob pletenih 24 vrstic, so začeli plesti romb, in iz 33. vrstice, ponovite vzorec.

Pljuska je lahko majhna in velika, obsežna in olajšana. Pleteno tesno ali dovolj ohlapno. Mojster se, seveda, na podlagi lastnih izkušenj, preferenc izbere in izpolni pletene plašče in jopice s pletilnimi iglami. Sheme, ki so ponujene, so preproste in v njih je skoraj nemogoče narediti napako. Poleg tega lahko izvedete platno, privežete eno pletenico na žuborenje polje, ga postavite vzdolž linije vzdolžnih tucks.

Pleteni plašči in pleteni jopiči: vzorci odprtih vzorcev

Spektakularni in zračni vezenci in poletni plašči. Takšna oblačila so vedno zelo individualna, izvajanje lastnih rok pa bo še bolj poudarilo določeno polet.

Predlagana shema sestoji iz široko odprtega "ribje kosti", ki je obkrožena z ozkimi potmi. Pri izvedbi takšnih risb so potrebne spretnosti istega napetosti niti, zato je za začetnike bolje, da izvedete opažne vložke, kot je predlagano na fotografiji.

Ta metoda vam omogoča, da dobite izdelke, ki niso manj spektakularni kot polno pleteni pleteni plašči in kravate z iglami za pletenje. Vzorci vzorcev, tudi najbolj primitivni, so vedno elegantni, zato je treba prejo za izdelavo takšnih vzorcev izbrati bolj aktualno kot za pletenice in arane.

Otroški modeli

Nič manj priljubljeni so pleteni otroški plašči in pleteni jopiči. Sheme (za otroke, mimogrede, obstaja veliko različnih modelov) in vzorci so izdelani po standardih in poravnani po zakonih šivanja ali so kopirani iz katerega koli primernega modela. Vzorec bo pomagal, da bo delo jasnejše in natančnejše.

Otroški plašči so pleteni iz bolj občutljive preje, na primer iz linije posebnih zbirk. Vzorci morajo biti tudi vizualno manjši kot pri odraslih.

Izgleda odlične modele, narejene z majhnim strukturnim vzorcem, sprednjo površino in okrašeno z obloženimi ali zašitnimi ovratniki - čipke, gipure, pletene. Na zgornji sliki je prikazan podoben model z žepi, ki jih povezuje »riž«.

Tako bodo modeli pletenja vrhnjih oblačil poudarili individualnost odrasle osebe in okrasili otroško garderobo.

Kaj lahko naredimo iz pivskih čepic?  Crafts iz piva kape z lastnimi rokamiNajvečje uganke: koliko delov, kako zbrati.  Težke ugankeModeli velikosti Plus: parametri, fotografije.  Ruski modeli Plus Size"Biser" ("Pekhorka"): univerzalna preja za poletne izdelkeNaredite velik lok s satenastim trakomRočno izdelan "Hare iz zelja" z lastnimi rokami.  Mojstrski razredBaletni tutu za mladega plesalcaKvačkanje brez rokavov.  Pletene kvačkane vzorce brez rokavov