FoodPro Preloader

Kako narediti petard z lastnimi rokami


V vsakem od nas, včasih, se malce poreden otrok zbudi, ki hoče nekaj razstreliti. V ta namen so najprimernejše petarde. Večina jih kupi, vendar se izkaže, da jih morate narediti sami. Kako narediti petard? Izkazalo se je, da je zelo preprosta in dostopna vsaki osebi. Potrebni materiali Za naše potrebe potrebujemo: Klešče. Natanč

V vsakem od nas, včasih, se malce poreden otrok zbudi, ki hoče nekaj razstreliti. V ta namen so najprimernejše petarde. Večina jih kupi, vendar se izkaže, da jih morate narediti sami. Kako narediti petard? Izkazalo se je, da je zelo preprosta in dostopna vsaki osebi.

Potrebni materiali


Za naše potrebe potrebujemo:

  1. Klešče.
  2. Natančen noht
  3. Žica.
  4. List papirja.
  5. Teleskopska antena.
  6. Eraser.

Prvi korak

Preden naredite petard, morate pripraviti vse zgoraj navedene materiale. Če to storite, se izkaže, da ročno izdelane petarde niso tako zahtevna naloga. Najprej morate odlomiti majhen kos teleskopske antene - približno 3-6 centimetrov. Po tem preprostem postopku je potrebno dvakrat upogniti anteno, na hrbtni strani pa jo ovijte tako, da lahko v nastalo cev postavite nekaj.

Drugi korak


Po izvedbi vseh postopkov, ki so navedeni v prvem koraku, je potrebno izvesti številne operacije, da lahko s svojimi rokami naredite igro. Treba je rezati s škarjami dokaj majhen kos velikosti radirke (gumijastega traku). Po tem je treba ta kos vstaviti v cev, se prepričati do konca, ki je bil upognjen.

Tretji korak

Podlaga za petarde je narejena. Sedaj morate priti do klešč in se zmečkati z glavo z žveplom, ki zbira prah na papirju. Zato je treba iz škatle strgati vse žveplene glave, ker za gasilce potrebujete veliko žvepla. Nato je potrebno maso zdrobiti v prah - in polnilo za petarde je pripravljeno. Kot lahko vidite, bo odgovor na vprašanje, kako narediti petarde, naslednji: "Easy!".

Četrti korak

Nato morate zaviti kos papirja z žveplom na pol in vlijte v cevi nastali prašek žvepla. Poleg tega nekateri svetujejo, da vzamete precej debelo žico in jo „ugriznete“ s škarjami, najprej navpično in nato vodoravno na majhni razdalji od vsakega „ugriza“. Kot rezultat, dobite dodaten naboj drobnih železnih kosov, ki jih morate zaspati z žveplom v cevi. Vendar pa se ta nasvet težko imenuje razumen, ker ko na novoletne počitnice ali na drug poseben dan sprožite tako petardo, se lahko ne samo resno poškodujete, temveč tudi ogrožate druge. Zato je bolje preskočiti to stopnjo.

Peti korak

S tanjim žebljem, ki ste ga vzeli prej, morate napolniti naboj (ali preprosto žveplo ali žveplo z železnimi brizgi). Samo zabodite žebelj in začnite se zabijati. Glavna stvar je, da to naredimo dobro, sicer bo eksplozija iz petarde šibka, brez precej glasnih in pričakovanih zvočnih učinkov. Če je dobro stisnjen, lahko razstreljevanje piha celo brez zapečatenja "vrečke". Po raztezanju žvepla morate znova odrezati del radirke in cev zapreti na enak način kot s prejšnje strani - to smo naredili na začetku pogovora o tem, kako narediti klop.

Zadnji korak

Potrebno je zavrteti petard v vrečo, ki jo je še treba zažgati. Ne pozabite iti na varno razdaljo, da ne poškodujete vašega zdravja!

Crafts iz kroglic iz niti - lepa in cenovno dostopnaZaključni element - šiv "zadnja igla"Kako narediti ameriški lok?Potonika iz kroglic: fotografija, shema tkanja, mojstrski tečaj za začetnikeRokavice z vojaškimi čepiKompleti za križno šivanje "Ryolis": značilnosti, prednosti, noviceKako šivati ​​povodnega konja: vzorci, navodila po korakih, videoKako plesti nogavice: korak za korakom navodila za začetnike