FoodPro Preloader

Udarci v biljardu - "Ruska piramida"


Biljard je impresivna in zelo intelektualna igra. Za pridobitev biljarda je potrebna hitrost zaklopa, ostro oko, trdna roka, poznavanje geometrije in fizike. Če imate vse te spretnosti, potem morate za samozavestno igro obvladati pravilne posnetke v biljardu. Spodaj v članku bomo povedali o glavnih vrstah kapi, ki vam bodo pomagale osvojiti ruski biljard.

Biljard je impresivna in zelo intelektualna igra. Za pridobitev biljarda je potrebna hitrost zaklopa, ostro oko, trdna roka, poznavanje geometrije in fizike. Če imate vse te spretnosti, potem morate za samozavestno igro obvladati pravilne posnetke v biljardu. Spodaj v članku bomo povedali o glavnih vrstah kapi, ki vam bodo pomagale osvojiti ruski biljard.

Glavno pravilo

Ne glede na to, kako dolgo boste igrali biljard, vam bo to pravilo pomagalo v igri. Vaša gibanja, medtem ko udarjate žogico z žebljem, morajo biti čim bolj gladka. Ni oster in sunkovit, ampak miren in gladek.

Hitrost roke, ki drži iztočnico, mora biti konstantna od začetka premikanja do trenutka, ko je nalepka v stiku s kroglo. To pravilo omogoča, da se žogica na žogo točno na pravem mestu, kar vam bo omogočilo, da določite žogico (žogo, ki jo udarite s tanko konico iztočnice z nalepko) želene poti gibanja.

Bolj gladko pospešite iztočnico, natančneje boste naredili udarec. Če se tik pred iztočnico in kroglico dotaknete, rahlo sprostite roko, ki drži iztočnico, boste ustvarili idealne pogoje, pod katerimi bo krogla dobila elastičen udarec od teže iztočnice, ne vaše roke. Ta tehnika udarca v biljard je najbolj pravilna in natančna.

Poleg pravilnega udarca na žogico morate vedeti in upoštevati pravila igre. Običajna amaterska igra poteka brez sodelovanja sodnika, zato bo spoštovanje pravil postalo vaša skupna skrb s partnerjem v igri. Ne morete računati na občinstvo, ki je prisotno v vaši igri, saj lahko iz različnih razlogov opravijo subjektivne ocene. Nepoznavanje pravil bo vašo igro spremenilo v biljard preprosto v seriji nesmiselnih udarcev na krogle, ki vas bodo kmalu okužile, sama igra pa bo morda razočarala. Ne glede na to, ali igrate slabo ali dobro, morate poznati pravila igre.

Začetna stavka (Rogue ali Stakeout)

To je prvi udarec v ruski biljard, ko je piramida razbita. Lahko je zvit, še posebej za začetnike.

Ob trku mora biti izpolnjena ena od naslednjih zahtev:

  • eno ali več žogic;
  • vsaj tri piramidne krogle se morajo dotikati strani mize;
  • dve krogli sta se dotaknili strani mize in vsaj ena od krogel je prečkala srednjo črto mize.

Če ne izpolnite enega od teh pogojev, boste kaznovani in prva žogica, ki ste jo dosegli, se ne bo štela.

Razčlenitev stavke

V bilijarju je neuspešen udarec ime - Kiks, ki je prišel na to aristokratsko glasbeno igro. Tu se ta izraz nanaša na razčlenitev glasu.

V biljardu namazan udarec na lastno žogo igralcu ne obljublja nič dobrega. Z nekaterimi sortami ruske "piramide" za takšen nadzor v igri je postavljena kazen - igralec postavi na mizo eno od prvih žogic.

"Propy"

Ta vrsta stavke v biljardu v vseh vrstah ruskega biljarda pomeni naložitev globe. Ko boste še naprej udarjali premikajočo se žogico, dokler ne doseže stika s predmetno žogo, boste zagotovo zaslužili kazen. Nemogoče je omogočiti istočasen stik konca iztočnice (nalepke), krogle in predmetne žoge. Če v žepu dosežete žogo s pomočjo žgalne krogle, se ne bo štela in še vedno morate postaviti eno od vaših srečnih žogic.

Dvojna stavka

Ponavljajoči se stavki v biljardu, ki sledijo ena za drugo na žogici, so prepovedani in se kaznujejo tudi s kazenskimi točkami. Ne pozabite enkrat za vselej - v bilijarju je dovoljen le en dotik nalepke za iztočnico in žogo za iztočnico med izvajanjem kapi.

"Delay", "roll forward" in drugi

Tako se imenujejo posnetki v biljardu, ki niso povzročeni v središču žogice, ampak pod ali nad njo. Kot posledica takšne tehnike udarca, ko se človek odmakne, se kroglična kroglica obrne nazaj po tem, ko je udarila po krogli. V primeru zvitka se žogica nadaljuje naprej po stiku z drugo kroglo. Takšne napade vam omogočajo, da postavite žogice na polje v skladu z željo igralca.

"Massé" - udarec z močno rotacijo, ki daje pot iztočnice gibanja vzdolž loka. Z njim lahko izkušeni igralec doseže žogo, neposreden udarec, ki ne jamči, da bi zadel žep. Za izvedbo take stavke mora imeti igralec odlično oko in bogate izkušnje z igranjem biljarda.

Oseba, ki se je pred kratkim odločila za igro ali pa jo igra občasno, je skoraj nemogoče izvesti tako zapletene (v tehnični obliki) stavke. Vendar, če ste novinec, to ne pomeni, da se morate odreči poskusom takšnega udarca med igro. Začetniki so ponavadi srečni, in da bi se naučili, kako doseči tako kompleksne žogice, so morali tudi biljardi igrati več kot sto iger.

Skoči, relativno in učinkovito

Da bi premagali ovire v obliki krogle, ki stoji med žogico in predmetno žogico, lahko izkušeni igralec "skoči" - udarec, ki povzroči, da bi krogla skakala čez mizo in premagala maskirno žogo. Samo izkušeni igralci si lahko privoščijo take posnetke v biljardu. Za začetnike se običajno končajo z odhodom žoge nad mejo mize.

Udarec, v katerem igralec pošlje v žep, ne žogica, ampak krogla, se imenuje »šuh«. Takšna tehnika vpliva je precej pogost pojav pri igranju ruskega biljarda. Za razliko od Američanov, v naši različici igre za žogico, ki je bila v žepu, kazen ni naložena.

Če se pri udarcu kroglica za premik premakne v ravni liniji, ki se vrti okrog svoje osi, je to »učinkovit«, zvit udar. S pomočjo te tehnične tehnike lahko profesionalni igralci biljarda dajo ciljni žogici potrebno pot, ki se razlikuje od gibanja v ravni liniji.

Preučili smo, kakšni so udarci v ruskem biljardu. Morda vam bo to pomagalo izboljšati svoje sposobnosti v tej razburljivi igri. Vso srečo z vami!

Levovo obleko za otroka ni težko narediti z lastnimi rokami!Do-it-yourself voščilnice: mojstrski razred, zanimive ideje in priporočilaŠivamo sramotni kostum: materiale in shemoTulipani iz bonbonov in valovitega papirja.  Candy Tulipani: Master ClassObrti iz vlažnih diskov to naredite samiKako narediti luči buče v različnih variacijahKuhinjski enobarvni križni šivSunflower-kanzashi do-it-yourself: mojstrski tečaj