FoodPro Preloader

Slika iz ploskve "do-it-yourself" navodila


Če se odločite za svetlo in elegantno dekoracijo za notranjost, potem je slika najprimernejša slika. Značilno je, da je ta dekor v obliki plošče v okvirju, lahko pa tudi zelo lepo različico vezenine ali mozaik na nekaterih kos oblačila ali opremo, na primer, vrečko. Zanimiv hobi za otroke in odrasle Vezenine z bleščicami ali oblikovanje plošče za okrasitev stene so lahko odlična vaja za deljenje družinske zabave. Če se mati uk

Če se odločite za svetlo in elegantno dekoracijo za notranjost, potem je slika najprimernejša slika. Značilno je, da je ta dekor v obliki plošče v okvirju, lahko pa tudi zelo lepo različico vezenine ali mozaik na nekaterih kos oblačila ali opremo, na primer, vrečko.

Zanimiv hobi za otroke in odrasle

Vezenine z bleščicami ali oblikovanje plošče za okrasitev stene so lahko odlična vaja za deljenje družinske zabave. Če se mati ukvarja z iglo, potem se bo za to zanimala hči. Paillettes so zelo dostopen material, prav tako pa je dobro, da je tudi delo, ki se je pravkar začelo, že videti spektakularno zaradi sijaja in modulacije. Otrok bo poskušal hitreje dokončati in videti končni rezultat svojega dela.

Layne z lastnimi rokami v obliki ornamenta ali tematski vzorec bo zanimiv tudi za otroka. Mimogrede, to je zelo koristno za razvoj fine motorične sposobnosti. Seveda morate delati pod nadzorom odraslih, saj so podrobnosti majhne, ​​toda tudi trogodišnjak lahko postavi preprost vzorec v obliki geometrijske figure, sadja, cvetja ali zvezdice.

Načini pritrjevanja bleščic

Če bo slika na ploskvi izvedena na kartonu ali papirju, sta na voljo dve možnosti:

 1. Za lepljenje.
 2. Zavarujte s tankimi nageljni skozi osrednjo luknjo v sekljini.

V prvem primeru lahko delate na materialu katere koli debeline (tanke). V drugi varianti je potreben dodaten substrat za osnovni list, na primer pene, in je ta metoda primerna le za sekljane z majhno luknjo, ki je nekoliko manjša od premera glave zatiča.

Če boste okrasili tkanino, ki se bo aktivno uporabljala (nošenje oblačil, pranje), potem je bolje, da se naučite šivati ​​s šivom.

Če bo osnova tkanine uporabljena za stenske plošče ali drugo notranjo dekoracijo, je dovolj, da na kartonu preprosto šivamo. V tem primeru je primerno delati s termogunom.

Orodja in materiali

Da bi dobili lepo okrašeno sliko sekljic, potrebujete naslednje:

 1. Osnova s ​​tiskanim vzorcem in razporeditvijo palic različnih barv.
 2. Polyfoam (če pritrdite šljokice na čepke).
 3. Lepilo, navoj ali vijaki (odvisno od izbrane metode).
 4. Zmogljivost za bleščice (po izbiri) za udobje pri delu z majhnimi predmeti.
 5. Pincete (tudi če je potrebno).
 6. Okvir za barvanje.

Če kupite že pripravljen komplet, že ima vse, kar potrebujete v pravi količini in običajno z rezervo, saj lahko otroci izgubijo nekatere elemente. Če je v paketu napis "Vezenje z bleščicami", se orodja in naprave za to vrsto ročnega dela vstavijo v notranjost. Kadar je označena "slika iz sekljin", je običajno nameščena na nageljnov. V setih večinoma uporabljajo le okrogle sekance, zato če želite uporabiti elemente nenavadne oblike, kupite vse ločeno.

Sequin mozaik

Dekor, ki je v celoti sestavljen iz vrst šivila, izgleda zelo impresivno. Vzorec na tkanini ali kartonu je lažji in hitrejši kot mozaik. Druga možnost izgleda tako neverjetno, da je delo vredno porabljenega časa. Za izvedbo takšnega izdelka lahko kupite že pripravljene komplete za ustvarjalnost. Sedaj so predstavljene v širokem razponu od preprostih majhnih vzorcev do polnih slik.

Če vam ni všeč že pripravljene predloge ali razmišljate o proračunski možnosti, potem morate razviti svoj design, pripraviti vse materiale in se lotiti dela. Izberite metodo, ki vam ustreza.

Kreativni kompleti

Če ste še vedno zadovoljni z možnostjo, ko je vse že v kompletu, potem brez oklevanja kupite komplet. Na primer, dobra pridobitev bi bila slika sekljin Lori. Pod to blagovno znamko so na voljo različni kompleti za umetniške veščine in delo z otroki. Mozaik pečatov je namenjen otrokom od 4. leta starosti (kot je navedeno na embalaži). Te možnosti so dopolnjene s svetlimi risbami s podobami likov iz risank (priljubljena možnost). Na tem slepem traku je treba pritrditi plašče po shemi, kar pomeni, da ni celotno polje slike napolnjeno z dekorativnimi podrobnostmi, temveč le z delom (cvetovi, listi, malo ozadja itd.)

Obstajajo tudi drugi kompleti, ko so vezala pritrjena na temno ozadje, na primer žametni papir po barvni shemi, pripravljeni na njej. Takšni kompleti bodo zanimivi za ženske starejše starosti, saj bodo zahtevale več potrpljenja in vztrajnosti. Načini pritrditve v obeh različicah so enaki - zatiči, ki so vstavljeni v luknjo zgornje plasti in pritrjeni v peno.

Večina slik in vzorcev je bolj primerna za dekleta, fantje pa lahko najdejo tudi možnost z avtomobili, na primer z liki risanke "Avtomobili".

Tehnologija dela

Če želite izvedeti, kako šivati ​​sekljico, da ustvarite vzorec, lahko to storite z verižnim šivom, "iglo za hrbet", skritimi šivi, neprekinjenim šivom ali s pomočjo kroglic. Vendar pa večina kompletov ponuja drugačno možnost pritrditve - s pomočjo čepov. Torej, ste se odločili, da bo stenska plošča iz sequins, nakup gotovega seta. Delo bo opravljeno na naslednji način:

 1. Vzemite list, na katerega je nanesen sloj sekljanja, in ga položite na peno.

 2. Pripravite šljokice za delo. Za udobje jih lahko razporedite v majhne krožnike, jih vzamete iz vrečk, v katerih so pakirane, ali pa preprosto pred vami razporedite pravo količino delov.
 3. Vzemite prvi nagelj in ga skozi luknjo v šapici prepustite tako, da je pokrovček na sprednji strani pred sekljami.
 4. Element zavarujte na ustreznem mestu obdelovanca.
 5. Za to tehnologijo, delo do zaključka sheme.
 6. Uokvirite sliko (pogosto je vključena).

Na steno lahko obesite dekoracijo.

Sequin slika iz nič

Če se odločite, da boste izdelali svojo različico izdelka in ne glede na vzorec, ampak vezenje z bleščicami kot način izdelave, vam ni všeč ali ne ustreza, potem boste morali delati z lepilom ali čepi. Pritrdilne elemente lahko kupite v oddelku za opremo in obrt. Bodite pozorni na premer in dolžino. V skladu z zadnjim parametrom boste morali kupiti peno. Tako bo delo na ta način izvedeno na naslednji način:

 1. Vzemite karton in narišite z njim svinčnik.
 2. Barvno shemo lahko naredite v obliki skice na preprosti pokrajini ali na papirju v škatli. Če želite izdelati različico s fotografskim substratom, natisnite sliko, na primer sliko iz risanke.
 3. Prilepite zaporedje v vrsticah v seriji s PVA ali termogunom (samo pod nadzorom odraslih) ali na čepu.
 4. Kupite okvir in okrasite nastali izdelek. To bo vašemu mozaiku dalo popoln videz.

Možnost dela za otroke

Če se vaš otrok rad ukvarja z ustvarjalnimi dejavnostmi, vendar je še vedno premajhen, da bi brez vaše pomoči naredil mozaik šljokic, ga organizirajte na najbolj preprost in razumljiv način na to temo.

Delajte tako:

 1. Vzemite list kartona.
 2. Narišite obrise preproste slike ali poiščite predlogo na internetu. Lahko je zvezda, balon, srce, sonce, jabolko, cvet, gob, metulj.
 3. Pripravite sukane za ujemanje odtenkov. Kupite lahko dele različnih oblik in ne le okrogle, na primer podobne tehtnicam - za ribe, liste za jabolko ali cvetne lističi.
 4. Če je otrok zelo majhen (star 2-3 leta), z barvnim svinčnikom prebarvamo sliko v odtenkih, ki ustrezajo ustreznim barvam prirezkov. Starejši fantje potrebujejo le konturo ali sosednji barvni vzorec.
 5. Nanesite na površino območja, kjer bo enaka barva bleščic, lepilo.
 6. Nanesite zaponke v vrsticah.
 7. Tudi napolnite in druga področja drugih odtenkov, predhodno nanesite plast lepila.

Torej, videli ste, kako je slika ustvarjena iz sekljin. Kupite že pripravljen komplet za ustvarjalnost, kjer lahko najdete vse, kar potrebujete za delo, ali kupite posamezne predmete in razvijete svoj dizajn za notranjo opremo ali modni dodatek.