FoodPro Preloader

Iz gline oblikujte veverico


Veverica je udeleženec številnih pravljic in epov. To je majhen glodalec, ki živi v drevesih in se hrani predvsem z različnimi orehi. V tem članku bomo govorili o tem, kako z lastnimi rokami narediti plastelinsko veverico z uporabo minimalnega nabora orodij. Katere materiale je treba pripraviti Za izdelavo veveric je potrebno pripraviti rjavi in ​​črni plastelin. Morda bo

Veverica je udeleženec številnih pravljic in epov. To je majhen glodalec, ki živi v drevesih in se hrani predvsem z različnimi orehi. V tem članku bomo govorili o tem, kako z lastnimi rokami narediti plastelinsko veverico z uporabo minimalnega nabora orodij.

Katere materiale je treba pripraviti

Za izdelavo veveric je potrebno pripraviti rjavi in ​​črni plastelin. Morda boste potrebovali tudi belo, peskovito ali sivo maso. Poleg gline lahko uporabite sklade za kiparstvo, teksture in druge izdelke, ki so na voljo. Površina za kiparstvo mora biti ravna.

Najlažje beljakovine iz plastelina

Če želite narediti preprosto veverico z matico, pripravite maso za modeliranje rjave, temno rjave in črne barve. Iz rjavega kosa tvorijo majhno telo, štiri majhne noge, glavo v obliki podaljšanega padca in dolg rep.

Najprej povežite glavo in trup. Nato pritrdite sprednje in zadnje noge. Potem - rep. Šivi med deli morajo biti nežno poravnani s prstom. Poskrbite, da številka ne pade. Nato iz črne gline slečite tri majhne kroglice. Namesto očesa se zaklenejo dve krogli, tretji pa namesto nosu. Naredite majhno kroglo temno rjavega plastelina in jo vstavite v tace glodalcev. Veverica iz plastelina je pripravljena.

Bolj kompleksne številke

Poskusimo težjo možnost. Za izdelavo plastelinske veverice oblikujte telo in noge iz enega kosa plastelina. Nato zlepi rep in glavo. Naredite ušesa v obliki majhnih cvetnih listov in se držite glave. Šivajte z prstom in izbrišite odtise. Nato vzemite barve (na primer gvaš, akril) in pobarvajte veverico: naredite bel trebuh, nato napnite tace, gobec in rep s temno rjavo barvo, črno-bele barve pa oči in nos.

Za izdelavo veverice z nahrbtnikom vzemite plastelin zelene, rjave, temno rjave, bele in črne barve. Prvič, slepi od temno rjave mase proteina, kot smo navedli v prvi različici. Ravnajte s šivi. Na vrhu pritrdite greben. Nato vzemite rjavo ali bež ilovico in iz nje naredite tanko torto. Odtrgajte dva njena majhna kosa in ju nežno potisnite na želodec in gobec veverice plastelina. Upoštevajte šive.

Nato vzemite plastelin drugačne barve, na primer zeleno, in iz njega naredite dve majhni klobasi in nahrbtnik. Na hrbtni strani nalepite nahrbtnik in iz klobas naredite trakove.

Za luknjo vzemite dve črni krogli in dve manjši beli krogli. Potrebujejo malo poravnavo. Najprej prilepite črne pogače, na vrhu pa belo. Oči so pripravljene. Naredite žleb iz ene krogle. Oči so lahko pobarvane z gvašo ali akrilno barvo. No, beljakovine iz plastelina so pripravljene.

Kateri material se lahko še vedno oblikuje

Plastelin ni edini material, iz katerega lahko ustvarjate. Za modeliranje lahko uporabite slano testo, žametno plastiko, različne vrste gline, papier-mâché in hladen porcelan. Plastelin in slano testo sta najprimernejša za otroške aktivnosti. Za ljudi, ki že imajo nekaj veščin za modeliranje, primerna polimerna glina ali samo-utrjujoča se masa.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami?  Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje.  Možnosti