FoodPro Preloader

Otroški portfelj za vrtec


Otroški portfelj je določena prašičja banka, arhiv vseh uspehov in dosežkov otroka, njegov razvoj in rezultati na vseh področjih dejavnosti. Da bi uspeli ali ne, se odločijo starši. Ampak še vedno je vsem priporočljivo, da imajo takšno knjižico, zahvaljujoč kateri lahko spremljate razvoj vašega otroka. Zakaj potreb

Otroški portfelj je določena prašičja banka, arhiv vseh uspehov in dosežkov otroka, njegov razvoj in rezultati na vseh področjih dejavnosti. Da bi uspeli ali ne, se odločijo starši. Ampak še vedno je vsem priporočljivo, da imajo takšno knjižico, zahvaljujoč kateri lahko spremljate razvoj vašega otroka.

Zakaj potrebujete portfelj za otroka?

Ker bo portfelj skrbno vzdrževan in redno dopolnjen, bo lahko skupaj z otrokom prinesel starše, saj bodo nenehno ohranjali zanimanje za razvoj svojega otroka.

Portfelj lahko prikaže, kako se je otrok razvil v:

 • Družbeni in osebni odnosi.
 • Kognitivno-govorni načrt.
 • Fizični razvoj.
 • Umetnostni in estetski izrazi.

Zahvaljujoč portfelju se lahko pravočasno spomnite, kako je bil vaš otrok, kakšna je prva risba, ki jo je upodobil na albumskem listu, njegove prve obrti, besede in še več.

Funkcije portfelja

Še vedno pa se mnogi starši sprašujejo, zakaj potrebujejo portfelj. Odgovor je preprost, ima funkcijo:

 • Določanje ciljev. Podpira cilje za učenje novega.
 • Diagnostični. Zabeleži vse spremembe zunanjih dejavnikov.
 • Motivacijski. Potiska otroka, da se premakne na svoj cilj.
 • Znatno. Prikazuje in shrani vse delo in prizadevanja otroka.
 • Razvojni.
 • Ocena. Pomaga videti število spretnosti, sposobnosti in napredka.

Kako narediti portfelj pravilno?

Ker je portfelj namenjen otroku, mora biti svetel in nenavaden. Če je pravilno izdati, potem lahko postane ponos in najljubša knjiga otroka.

Preden ustvarite portfelj, morate otroku razložiti, za kaj je narejen. Po tem, lahko začnete oblikovati design skupaj.

Ne pozabite, da je "svetlejša" knjiga bolj zanimiva, da bo dojenček obogatil.

Prav tako se ne bojte, da bo otrok slikal ali poskušal okrasiti portfelj z nečim svojim. Ravno nasprotno, morate prositi otroka, da pomaga, ker so vse podrobnosti, vse nerodne risbe otroka s svinčnikom, vse to je spomin. Kako prijetno bo v nekaj letih videti in se spomniti, kako je sedel in poskušal okrasiti majhen del svojega življenja.

Zelo priporočljivo je, da otroka ne ovirajte pri ustvarjanju lastnega portfelja, saj njegova pomoč ne bo samo ostala spomin, ampak tudi dala otroku priložnost, da se izrazi in čuti, da mu je resnično zaupan.

Ustrezno oblikovanje naslovne strani

Naslovna stran portfelja je "obleka" vse vsebine znotraj. Lahko se imenuje tudi "obraz" vseh nadaljnjih del. Tudi prvi vtis vse vsebine bo odvisen od naslovne strani, saj je za vse ljudi prvi vtis temelj skupnega mnenja.

Glavno pravilo naslovne strani za portfelje otrok je minimalna vsebina informacij. Ni vam treba preobremeniti prevleke z ogromno nerazumljivih informacij, saj boste dobili vtis, da se bo pred nami odprl priročnik ali knjiga. Namesto da bi bili preveč informativni, bi bilo bolje poskrbeti za oblikovanje, saj naj bi portfelj za otroke izgledal primerno za njegovega malega lastnika.

Ja, absolutno nič ne bi smelo biti napisano na naslovni strani, vendar to ne pomeni, da bi moral biti portfelj »brez imena«. Vse informacije o lastniku lahko objavite znotraj. Navsezadnje je veliko bolj zanimivo prebrati podrobnosti na svetlih, pisanih straneh, okrašenih s fotografijami, namesto na naslovni strani, ki je popolnoma napolnjena s črkami.

Zdaj je naslovna stran narejena predvsem zahvaljujoč računalniku, saj lahko nove tehnologije zagotovijo veliko količino in raznolikost modelov. Izberete lahko že pripravljene portfelje za otroke ali izberete največ pisave, risbe in številne druge dodatke. Če otrok želi dodati del svojega dela v oblikovanje, potem ga ni vredno prepovedati. Baby bo zadovoljen, da je sodeloval pri oblikovanju portfelja.

Katere dele je treba izdelati?

Portfelj mora biti pazljivo razdeljen, saj mora vsebovati vse informacije o otroku. Treba je racionalno razdeliti vse dele, da bi lažje zaznali vsebino.

Prvi del. "Moje življenje"

V tem razdelku lahko vnesete vse informacije, ki so pomembne za otroka.

 • Ime (lahko napišete pomen imena, zakaj so starši izbrali takšno ime in tako naprej).
 • Moja družina Treba je vpisati vse družinske člane, jim povedati njihova imena. Druga možnost je, da stran pripnete generično drevo. Tako bo vse izgledalo veliko bolj estetsko.
 • Moji prijatelji Sestavljen podobno kot prejšnji, poleg tega pa je treba napisati kratko informacijo o prijateljih, njihovih hobijah itd.
 • Kje živim Potrebno je napisati jedrnate informacije o njegovem domačem kraju, njegovih znamenitostih. Priložite lahko tudi fotografije.
 • Moj vrtec. Povejte o svojem vrtcu, dodajte informacije o skupini.

Drugi del. "Moji hobiji"

V tem razdelku lahko pišete o hobijih in hobijih otroka. Na primer, če je otrok radi risanje, lahko pišete o tem, kaj mu je najbolj všeč, da pripravi in ​​priložite nekaj njegovih del. Lahko se pogovorite tudi o tem, kaj počne v vrtcu, krog. Če otrok pogosto preživi čas s svojo babico, se lahko pogovorite o tem, kaj, na primer, obrti, ki jih najpogosteje delajo. Vstopiti je treba tudi v igrače.

Če otrok rad bere ali posluša zgodbe, lahko pišete o njegovi najljubši knjigi.

Na splošno mora biti ta oddelek v celoti posvečen hobijem in strasti otroka.

Tretji del. "Prazniki"

Ta del se lahko dopolni s fotografijami iz različnih praznikov. Naj bo to rojstni dan, novo leto, 8. marec.

Četrti del. "Odraščam"

V to poglavje so lahko vključeni vsi kazalniki razvoja otrok. Na primer: vsako leto dodajte obris dlani, nog. Dodate lahko tabelo, v kateri bodo prikazani vsi kazalniki fizičnega razvoja otroka, s pomočjo katerih lahko opazujete spremembe v višini in teži.

Tudi zanimiva "rubrika" v portfelju bo seznam prvih stavkov, ki jih je otrok izgovoril.

V tem razdelku je vključen tudi ustvarjalni razvoj. Dodate lahko različne aplikacije, papier mâché, risbe, modeliranje in absolutno vse druge rezultate ustvarjalnosti.

Če ima otrok resno strast, sodeluje na tekmovanjih, tekmovanjih ipd., Lahko na strani "Moji zapisi" objavljate različna pisma, diplome in druga dokazila o njegovem delu.

Peti del. »Moji vtisi«

V tem razdelku lahko dodate več različnih fotografij iz gledališč, potovanj, odkritij. Tudi fotografije iz navadnih parkov bodo pomembne v tem razdelku, saj so za vse otroke izleti v park nepozabna vihar čustev, saj lahko tam zaženete, skočite, se peljete po vrtiljaku in se res zabavate.

Šesti del. »Komentarji in predlogi«

Ta del lahko naredite po želji. Če se želite vključiti v portfelj, lahko preglede razdelite v kategorije "Pedagogi" (če je portfelj za vrtce), "Starši" in "Izobraževalci".

Zahvaljujoč pozitivnim ocenam, komentarjem in različnim željam bo otrok razvil samozavest, predanost. Uvidel bo, da vsa njegova prizadevanja niso zaman in bodo še naprej dosegala uspeh v istem duhu.

Ta seznam je tudi primer oblikovanja portfelja vrtca za Zvezni državni izobraževalni standard.

Ustvarjanje portfelja

Na prvi pogled se zdi, da so koraki za izvajanje portfelja za otroke zelo težki, zmedeni. Ampak ni.

Za zbiranje celotnega portfelja potrebujete mapo, ki je najboljša - arhivska, saj zaradi trdih platnic med uporabo ne bo veliko uničila. Da bi prihranili čas pri oblikovanju, lahko kupite mapo z gotovim barvnim videzom. Ampak, če je težko najti takšne v trgovinah, potem lahko kupite običajno enega z lepljenjem s papirjem za zavijanje daril. Tako lahko ne samo prihranite čas, temveč tudi uredite vse, kar želite.

V smislu oblikovanja listov v portfelju otrok je še vedno tako preprosta. Izbrati morate ustrezno obliko, urediti vse na vašem računalniku in tiskati na foto papir.

Po tem je potrebno priložiti liste k datotekam in lepo urediti vse v mapi.

Baby portfelj za fanta

Vsi starši želijo zajeti najpomembnejše trenutke razvoja svojega otroka. Če morate izdelati portfelj za fanta za vrtec ali preprosto imeti željo, da začnete s snemanjem vsega, kar je povezano z življenjem otroka, ga ne bo težko izvršiti. Z otrokom se lahko ukvarjate s proizvodnjo, kar bo zelo olajšalo postopek, saj lahko takoj ugotovite, kakšen dizajn želi vaš otrok.

Če ne obstajajo posebne nenavadne ideje za oblikovanje, potem lahko uporabite kakršne koli risanke, za katere je otrok nor. Zahvaljujoč internetu lahko najdete vse portfelje z različnimi zunanjimi načrti.

Prav tako lahko prenesete celoten portfelj za vrtca, ki že ima veliko število strani, ki jih lahko napolnite s svetlim in barvitim dizajnom.

Ne morete skrbeti glede pravil za polnjenje portfelja, vklopite domišljijo ali poslušajte nasvet o tem, kako ga pravilno urediti.

Baby portfelj za dekleta

Dekleta, kot veste, ljubezen vse svetlo, briljantno in sladko. Od otroštva je treba naučiti majhno princeso, da je vse čisto, vse je treba »položiti na police«. Portfelj za otroke bo v najboljšem primeru pomagal pri obvladovanju te naloge, njegovo upravljanje pa lahko zaupate otroku.

Da pa bi bila vesela, da ima "dragoceno mapo" in jo želi dopolniti, je treba urediti načrt. V primeru, da ga je zelo težko najti, lahko najdete vzorce otroških portfeljev za dekleta.

Že vrsto let Disney veseli vsem otrokom z novimi risankami. Še posebej ljubitelji pravljic so dekleta. Vse najbolj znane in ljubljene princese so postale priljubljene zahvaljujoč Disneyju. Možno je narediti naslov in vse druge liste v obliki majhne pravljice, ki bo otroku pomagala, da se bo počutila kot prava princesa.

Portfolio vzgojitelja

Čudno je, da je portfelj namenjen tudi učiteljem. Zahvaljujoč njemu lahko z lahkoto ugotovite stopnjo strokovnosti, delovne izkušnje in vse potrebne informacije, ki bodo staršem pomagale izbrati pravega vzgojitelja za svojega otroka, učitelj pa se bo zlahka predstavil in pojasnil vse podrobnosti o sebi in svojem delu. Več podrobnosti o njegovem ustvarjanju najdete v vzorčnem portfelju učitelja v vrtcu.

Vsebina učiteljskega portfelja mora vsebovati: ime in priimek, datum rojstva, kraj dela, položaj in izobrazbo. Treba je dodati dodatne informacije, kot so: delovne izkušnje, dodatno izobraževanje (glasba, umetnostna šola itd.), Dosežki pri delu.

Na koncu lahko rečemo, da je portfelj arhiv razvoja in dosežkov otroka. To je nekakšna mini predstavitev, zgodba o otrokovem življenju, ki jo vsi nujno potrebujejo, da si po letih lahko ogledate strani albuma, uspehe in starše, da se spomnite, kako majhen je bil njihov najljubši otrok.

Levovo obleko za otroka ni težko narediti z lastnimi rokami!Do-it-yourself voščilnice: mojstrski razred, zanimive ideje in priporočilaŠivamo sramotni kostum: materiale in shemoTulipani iz bonbonov in valovitega papirja. Candy Tulipani: Master ClassObrti iz vlažnih diskov to naredite samiKako narediti luči buče v različnih variacijahKuhinjski enobarvni križni šivSunflower-kanzashi do-it-yourself: mojstrski tečaj