FoodPro Preloader

Solino testo za začetnike: mojstrski tečaj


Vsak od nas v otroštvu se je ukvarjal z modeliranjem. Izdelali smo čevlje in gradili peščene gradove, izklesane iz gline. Obstaja še en material, ki je starejšim ljudem dobro znan. Kipanje solnega testa za začetnike je precej zanimiva lekcija, o kateri bomo razpravljali v tem članku. Kaj je uporaba kiparstva V vrtcu in osnovni šoli se otroci učijo oblikovati različne znake, živali in predmete iz plastelina. Za kaj je

Vsak od nas v otroštvu se je ukvarjal z modeliranjem. Izdelali smo čevlje in gradili peščene gradove, izklesane iz gline. Obstaja še en material, ki je starejšim ljudem dobro znan. Kipanje solnega testa za začetnike je precej zanimiva lekcija, o kateri bomo razpravljali v tem članku.

Kaj je uporaba kiparstva

V vrtcu in osnovni šoli se otroci učijo oblikovati različne znake, živali in predmete iz plastelina. Za kaj je to storjeno? Kiparstvo je zelo uporabna stvar. Zahvaljujoč njej otroci trenirajo prste, razvijajo motorične sposobnosti.

Poleg tega vam oblikovanje omogoča razvoj domišljije otroka in izboljšuje mehanski spomin. Vendar ni treba uporabljati gline, ki je danes draga in pogosto ima v svoji sestavi agresivne dodatke. Zamenjajte ta material lahko soljeno testo, ki ga je enostavno pripraviti doma. Poleg tega so številke testa trajne, lahko jih celo pobarvamo.

Slano testo za začetnike je fascinanten proces, vendar zahteva veliko potrpljenja. Toda obrti bodo navdušili ljubljene. Iz hladilnika lahko izdelate različne spominke in celo magnete. Kje naj začnemo? Prvi korak je, da pripravimo testo.

Kuhanje solnega testa za modeliranje

Zelo dobro je, če starši učijo svoje otroke tako zanimivo kot modeliranje solnega testa. Preizkusni recept je zelo preprost, zato lahko vsaka mama sama naredi in poskrbi za svojega otroka. Za kuhanje boste potrebovali:

  • moka;
  • sol;
  • PVA lepilo;
  • vode

Pravzaprav je veliko različnih receptov, vendar nudimo najbolj preprosto in ekonomično.

Vzamemo skledo in vlijemo 2 skodelici moke in 1 skodelico soli. Dodajte lepilo (2 žlici lepila morajo pasti na 10 žlic moke). Mešajte in postopoma prelijte z vodo. Raven gostote testa se najbolje prilagodi neodvisno. Ne bi smelo biti zelo tekoče v doslednosti. Če je vode veliko, dodamo samo moko.

Rezultat mora biti homogena sestava testa, ki je dobro zgubana, vendar se ne drži za roke.

Izdelajte košaro s sadjem

Kipanje solnega testa za začetnike vključuje ustvarjanje enostavnih oblik. Tudi otrok ga lahko obvlada. Začnimo s preprosto košaro s sadjem. Priporočljivo je, da na mizo položite oljno krpo.

Najprej se zavrtimo v dlani velikega krogle testa. Zdaj bomo iz njega naredili klobaso, ki se bo pomikala po mizi. Na celotni dolžini mora biti enak premer. Dodajte krog in ga povežite. Izkazalo se je, nekakšen okrogel okvir. Pritisnili jo bomo s ploščo, da se bo sploščila. To bo sama košarica in pero.

Uporabite ravnilo ali nož, da naredite jamico v obliki trakov. Tako bo naša košara dobila olajšanje in bo izgledala kot protja.

Izdelava sadja iz valjanih kroglic iz testa. Imeli bomo košaro hrušk, jabolk in grozdja. Jabolka so enostavna za izdelavo, praktično so okrogla, samo narediti morate vdolbine nad in spodaj. Hruške potrebujete malo potegnite navzgor in tudi naredite luknje. Ne pozabite na potaknjenci. Za grozdje zavijamo majhne kroglice.

Zdaj je ostalo lepljenje sadja na dnu kroga testa, tako da se zdi, kot da ležijo v košari. Tukaj imate prve obrti!

Barvanje solnega testa: mojstrski tečaj

Iz solnega testa lahko oblikujemo ne le različne figure, temveč tudi slike. Karton se običajno uporablja za podlago, lahko pa vzamete tudi list vezanega lesa. Na podlago porazdelimo enakomerno plast testa.

Oblikujemo podrobnosti slike. V našem primeru so to vrtnice in listi. Cvetni lističi so narejeni iz tankih plošč iz testa. Na listih narišemo proge z ostrim predmetom. Vsaka slika je prilepljena na sliko. Če se testo na nekaterih mestih posuši in se ne želi držati skupaj, ga lahko preprosto navlažite z vodo.

Takšna slika po barvanju bo videti zelo lepo. Kipanje solnega testa za začetnike (za otroke od 3 do 4 let) je odličen način za otroke, da razvijejo ne samo domišljijo, temveč tudi barvno zaznavo.

Sušenje testa

Sušenje obrti je lahko različno. V topli sezoni jih je bolje postaviti na osvetljeno mesto. Na prostem se testo osuši vsaj 12 ur. Čeprav je seveda čas odvisen od velikosti slike. Ko se soline testo oblikujejo v vrtcu, jih pustimo sušiti do naslednjega dne.

Doma lahko plovilo posušite v pečici. Vendar pa morate biti zelo previdni, da številka ne predstavlja razpoke. Temperatura mora biti majhna, sicer lahko testo zgori. Po sušenju je treba plovila ohladiti, nato pa začeti z barvanjem.

Slikamo obrt

Solino testo za začetnike vključuje tudi barvne figure. To bomo storili s pomočjo barv. Lahko vzamete akvarel ali gvaš, vendar je najbolje uporabiti akrilne barve. Imajo svetle barve in se hitro posušijo. Potrebujemo tudi ščetke različnih velikosti.

Uporabi barvo je treba skrbno, poskuša ne priti čez meje barve. Ta dejavnost bo zagotovo zadovoljila otroka. Vendar pa bi morali starši razumeti, da se lahko otrok umazan, in ga vzemite.

Tako smo se naučili, kaj je modeliranje solnega testa in kako to narediti sami. Zdaj lahko svojega otroka vzamete kot uporabno stvar. Mimogrede, nekateri odrasli izdelujejo tudi kipi likov in spominkov, nato pa jih uporabljajo kot izvirna darila za svoje prijatelje in sorodnike.

"Večni šah": razlaga terminologije in drugih groženj kralju v šahuKako igrati sudoku: korak za korakom rešitev za sestavljankoKako narediti zajček obleko za dekleta z lastnimi rokamiObrti za dacha.  Kako narediti laboda iz pnevmatike?Izvirna prijava z otrokom, starim 5 let: opis, zanimive ideje in povratne informacijeKako narediti pravo čarobno palico?Božični venec iz storžkov.  Venček storžkov: mojstrski razredKako narediti stožca