FoodPro Preloader

Keltski vzorci z vzorci pletenja. Kako plesti?


Vredno je pogledati keltske vzorce, pletenje, ki je postalo modno v zadnjih letih, in dobesedno gnusi: tako lepo, a neverjetno težko! Vendar je res tako težko obvladati? Poglejmo natančneje: številne sheme pomagajo, da se potopite v svet keltske simbolike, podrobni opisi, tudi za začetnike, bodo pomagali ustvariti edinstveno zapleteno stvar, ki jo okrasite z vzorci, ki so nastali že v antičnih časih. Kako v

Vredno je pogledati keltske vzorce, pletenje, ki je postalo modno v zadnjih letih, in dobesedno gnusi: tako lepo, a neverjetno težko! Vendar je res tako težko obvladati? Poglejmo natančneje: številne sheme pomagajo, da se potopite v svet keltske simbolike, podrobni opisi, tudi za začetnike, bodo pomagali ustvariti edinstveno zapleteno stvar, ki jo okrasite z vzorci, ki so nastali že v antičnih časih.

Kako vzorec pomaga pletilec

Presenetljivo je, toda ne izgubiti se, da se ne raztopi v ornamentu, pomaga temu ornamentu, njegovi logiki, doslednosti, logiki. Končni vzorec lahko vzamemo iz številnih knjižnic, kjer je vzorec pletenice z iglami za vsak okus. Toda ali je vredno delati? Profesionalna pletilja svetujejo: narišite svoj ornament. Vzorec, ki je bil sestavljen samostojno, se lažje obvladuje in izgleda bolj izvirno, energetika pa je bolj obremenjena.

Drobnosti dela

Ustvarjanje edinstvene pletenine - trdo delo. Seveda rešujejo keltske vzorce z vzorci pletenja in diagrami, vendar je izvirnost avtorjeve risbe ključni vidik. Pravilno narisan ornament je konstruktivno pomemben element. Znano je, da so pletenine precej težke in z neuporabnimi rokami ustvarjeni izdelki ne sedijo dobro. Pravilno izbran okras bo pomagal uravnovesiti težo, jo razdeliti brez videza mehurčkov in vrečk. Arana absorbira neverjetno količino preje. Pripravljen pulover lahko zlahka tehta kilogram, kaj lahko rečemo za pončo ali kaj več.

Dobro oblikovan in pravilno pleten vzorec pletenice z iglami bo pomagal narediti idealno področje pazduh, ustvaril bo vtis prostornine in toplote, vendar nič ne bo odveč. Kje lahko del, ki ga neizkušen pletilec zamaši? Zaradi težkega vzorca se enakomerno porazdeli po dolžini izdelka. To pomeni, da ni potrebno posebej osredotočiti, odstraniti zank tu in tam, dovolj je, da omogočimo fizikalnim zakonom, da pomagajo pulover videti spektakularen. Torej je keltski vzorec popoln, ko potrebujete toplo stvar, ki bi sedela odlično.

Trden vzorec - ključ do uspeha

Da bi se izognili pojavu mehurčkov in gub, je potrebno, da je stvar enakomerno težka. To pomeni, da je izdelek najvišje kakovosti popolnoma pleten s keltskim ornamentom. Preproga platna, ki jo je ustvaril Aranes, je tridimenzionalna in ustvarja prijeten vtis takoj v treh ravninah, s čimer dejansko prikaže sliko osebe, ki je izdelala izdelek.

Modni zakoni

V zadnjih letih so arane, pletenice in drugi motivi, povezani s Kelti, dobesedno premagali enega zapisa za drugim in zajeli umove pletilja po vsem svetu. Vsakdo se zanima za keltske vzorce z iglami za pletenje z vzorci, vsaka želi poskusiti svojo roko. Ne dajejo v modi je preprosto nemogoče.

Avtorjeve knjige ponujajo obilo shem, v katerih se v platnu prepletajo cele šopke vzorcev samo ene stvari. Sveže modele, izvirne ideje so na voljo vsem. Kaj lahko okrasimo s keltskimi okraski? Da, skoraj vse:

 • kape;
 • rute;
 • pončo;
 • dodatki, nakit;
 • puloverji;
 • plašč

Predstavljeni javnosti s keltskimi vzorci pletenja z vzorci se lahko pletijo iz skoraj vsega:

 • volna;
 • svila;
 • bombaž;
 • sintetika.

Lahko naredite odlične otroške rokavice iz hipoalergenske volne, izdelate lahko razkošno jopico iz alpake, bogato okrašeno s kompleksnimi motivi.

Keltska pletenica korak za korakom

Eden od najpogostejših keltskih vzorcev je pletenica. Lahko je vezana šivilja. Glede na spodaj opisan primer lahko spremenite širino izdelka po želji pletilja, tako da preprosto povečate število zank v tkanini.

 1. V prvi vrsti so najprej narejene tri obrazne zanke, linija je zaključena z dvema žuborenjama, med njimi pa se ponavlja cikel 4 žuborenja in 6 obraznih zank tolikokrat, kot je potrebno za predvideno širino.
 2. Druga vrstica se začne z dvema obraznima zankama, konča s tremi grebeni, med njimi se cikel 6 žarkastih zank in štiri obrazne zanke ponovi potrebno število krat.
 3. Tretja vrstica se začne s tremi obraznimi zankami in konča z dvema žuborenjama. Med njimi se izvede naslednji cikel: izdelajo se 4 žlebne zanke, nato se na pomožni igli odstranijo trije, trije pa še pleteni z obraznimi zankami. Poleg tega so vnaprej odstranjene zanke pletene z obraza. Kolikokrat se cikel ponovi, določa širina izdelka.
 4. Četrta vrstica se začne z dvema obraznima zankama in se konča s tremi žuborenjami, med njimi pa je potrebno število krat ponoviti cikel 6 žuborenje in 4 obrazne zanke.
 5. Peta vrstica je v celoti sestavljena iz cikla, katerega število ponovitev je odvisno od velikosti stvari. Cikel je naslednji: tri zanke so odstranjene na dodatno iglo za pletenje, nato pa sta dva pletena z žuborenjem in vrneta odstranjene zanke, zaradi česar sta obraza. Odstrani se še dve zanki, trije pleteni obrazi in odloženo - žuborenje.
 6. Šesta vrstica se začne s tremi žuborenjimi zankami, dokonča z dvema obraznima zankama, med njimi se naredi zanka 4 obraznih zank in šest grebenov.
 7. V sedmi vrsti bodo na začetku dve žuborecni zanki, skupaj s tremi obraznimi zankami. Med njimi naredijo cikel: na dodatno iglo za pletenje odstranimo tri zanke, še tri pletene z obraznimi, nato pa tudi pletene z obraznimi zankami, izdelamo pa štiri žlebove.
 8. Osma vrstica se ujema s šestim.
 9. V deveti vrsti, prvič, se na tretji igli odstranita dve zanki, nato se tri zanke naredijo na obrazu, medtem ko so prednje pletene z žuborenjem. Naslednje tri zanke je treba odstraniti z dodatno iglo za pletenje, vezati dve torbici in vrniti zanke s sprednjimi. Ta cikel se ponovi od začetka vrstice do konca.
 10. Deseta vrstica sovpada s četrtim.

Pri nadaljnjem pletenju je treba ponoviti vrstice 3-10. Nastala pletenica bo gosta.

Primeri vezij

Želite vedeti, kako izgleda keltski pletenica? Shema z opisom je naslednja:

Predstavljeni bralcu v članku Keltski vzorci z vzorci pletenja z diagrami - ne vsi obstoječi, in še več lahko rodi domišljijo izkušenega pletilja. Privoščite si polet fancy in ustvarite edinstvene predmete.