FoodPro Preloader

Pletenje moher pletenje klobuki


Mohair kape so puhaste, voluminozne in zelo tople. Postopek pletenja je preprost in ne zahteva posebnih veščin: celo ambiciozni kvalificirani delavec se bo z lahkoto spoprijel s to nalogo. Vse kar potrebujete je nekaj čepov preje, primerne igle za pletenje in malo potrpljenja. Značilnosti moher pletenja Mohair je narejen iz volne posebne pasme koz, odlikuje jo dolga svilnata kup, prijetna na otip. Za

Mohair kape so puhaste, voluminozne in zelo tople. Postopek pletenja je preprost in ne zahteva posebnih veščin: celo ambiciozni kvalificirani delavec se bo z lahkoto spoprijel s to nalogo. Vse kar potrebujete je nekaj čepov preje, primerne igle za pletenje in malo potrpljenja.

Značilnosti moher pletenja

Mohair je narejen iz volne posebne pasme koz, odlikuje jo dolga svilnata kup, prijetna na otip. Zaradi posebne strukture dlake se preja ne odtrga in se med nošenjem ne nabori, dolgo pa ohranja svoj volumen in lep videz. Izdelki so zelo topli in zahvaljujoč puhasti strukturi se poraba niti zdi precej majhna.

Za pletenje moherjeve kapice z dvema manšetama boste potrebovali približno 150 gramov preje in igel za pletenje št. 3.5-4. Če želite dobiti toplejši in bolj volumetrični izdelek, lahko pletite v dveh ali treh nitih, kot tudi za pletenje več iger. Da bi poudarili lepo puhasto teksturo, mora biti vezava prosta, zanke pa ne smejo biti tesne.

Izračun zanke za pokrovček

Da se pokrovček iz moherja prilagodi velikosti, morate pravilno izmeriti in izračunati število zank. Vsaka obrtnica ima drugačno gostoto pletenja, zato je najbolje, da naredite svoj izračun:

 1. Vzemite centimeter trak in ga uporabite za merjenje obsega glave nad obrvi, nato pa odštejte 2-3 cm od nastale slike, kar je potrebno, da je glava vasi dovolj tesna in ne odpade, ker se bo izdelek rahlo raztezal.
 2. Nato na igle za pletenje vtipkajte 25 zank in z izbranim vzorcem privezajte 10 cm visok vzorec. Klobuk iz moherja, ki ga povezuje elastični trak 2 x 2, izgleda lepo, vendar lahko izberete kateri koli drug vzorec po vašem okusu.
 3. Izmerite, koliko šivov držite 1 cm pletenja, nato pomnožite to številko z volumnom glave in kot rezultat boste dobili potrebno število šivov za pokrovček.

Kako vezati moher kapo

Na primer, če je volumen glave 53 cm, gostota pletenja pa je 2 zank na 1 cm, bo izračun naslednji:

 • (53-3) x2 = 100

Uvod:

 • Za izdelavo brezšivnega kapa iz moherja potrebujete krožne igle za pletenje. Zbiramo 100 zank, prvo zanko, kot ponavadi, odstranimo, brez pletenja, nato pa pletemo eno vrstico z elastičnim trakom 2 x 2: izmenično 2 obraza in nato 2 Žuborenje.
 • Prve in zadnje zanke povežemo skupaj, po tem pa še naprej pletemo v krogu po vzorcu: pletemo obrazne zanke z obrazno, žuborenje in žuborenje.
 • Mi plesti krpo, 40 cm dolgo, nato pa nadaljujte z zmanjšanjem, tako da je dno kapice izkazalo lepo.
 • Združimo skupaj 2 obraz, da dobimo eno zanko, nato pa na enak način nadaljujemo z napačno stranjo. Tako se izkaže, da je gumi 1 x 1.
 • Mi pletene 1 vrstico, po katerem smo raztezajo nit v vseh zank, tesno pritrdite in pritrdite z napačne strani.

Da bi dobili bolj obsežen izdelek, lahko, kot že omenjeno, pletene v 3-4 ali celo 5-6 niti, nato pa bo kapa še toplejša in primerna tudi za najhujše zmrzali. V tem primeru bo gostota mreže večja, število zank pa se bo zmanjšalo za 1 cm.

Končna predelava izdelka

Končni klobuk mora biti pravilno obdelan, sicer bo izgledal površen. Nemogoče je izvajati pritisk na izdelke iz moherja, ki jih povezuje elastični trak, sicer se bo platno izkazalo za ravno in bo izgubilo vso lepoto. Zato ni priporočljivo izvajati toplotne obdelave z železom. Na vse strani rahlo potresite pokrovček z vodo, zato je primerno uporabiti običajno brizgalno pištolo. Nato izdelek položite na majhno posodo ali vazo in počakajte, da se popolnoma posuši. Posledično se bodo zanke poravnale in dolga dremavka se bo lepo zalila. Izdelek lahko dodatno razmažete z mehko krtačo za oblačila.

Lepo pletena kapa iz moherja je pripravljena! Obrnite rob v dveh dodatkih in lahko nosite novo stvar. Po želji jo lahko nosite z enim reverjem, prav tako se izkaže, da je zelo eleganten.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami? Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje. Možnosti