FoodPro Preloader

Do-it-yourself voščilnice: mojstrski razred, zanimive ideje in priporočila


Voščilnice, samolepene in barvane, so vrednotene precej višje kot nakupne možnosti. Ne ustvarjate samo edinstvenih stvari, temveč tudi vlagate svojo dušo v delo. Vabimo vas, da se naučite, kako narediti voščilnico z lastnimi rokami na različne teme. Učitelj kartice Zelo zanimivo je dobiti voščilnico »Happy Teacher's Day«, ročno izdelano v stilu Kraft. Gre za uporabo

Voščilnice, samolepene in barvane, so vrednotene precej višje kot nakupne možnosti. Ne ustvarjate samo edinstvenih stvari, temveč tudi vlagate svojo dušo v delo. Vabimo vas, da se naučite, kako narediti voščilnico z lastnimi rokami na različne teme.

Učitelj kartice

Zelo zanimivo je dobiti voščilnico »Happy Teacher's Day«, ročno izdelano v stilu Kraft. Gre za uporabo več ločenih slik, črk in dekorativnih elementov, ki so združeni v eno celoto. Za osnovno stran razglednice boste potrebovali karton velikosti A4, sliko za ozadje formata A5 in več slik s predmeti, povezanimi s šolo. Lahko so na primer črke abecede, nahrbtnik, abstraktni list, ravnilo, kompasi itd.

Za začetek, naredite bazo, to je preprosto zložite karton A4 na pol. Po potrebi ga pobarvajte. Nato vtisnite sliko v ozadje na sprednji strani. Lepo bo, če je format nekoliko manjši (A5). Nato izrežemo obris pripravljenih slik šolskih predmetov. Prav tako lahko natisnete majhen pravokotnik z besedami "Čestitke" ali "Vesele praznike." Postavite slike v ozadje, kot bi morale biti prikazane v končni različici. Zlepite jih. Kartico lahko okrasite tudi s trakovi ali različnimi dekorativnimi elementi. Voščilnica "Srečen učiteljski dan" je izdelana z lastnimi rokami. Ostaja samo, da ga podpišete.

Čestitke učitelju vrtca

Učitelj predšolskih otrok bo z veseljem sprejel voščilnico, ki so jo pripravili učenci. Za osnovo si lahko izposodite idejo risanja prstov. Najprej pripravite osnovno razglednico. Če želite to narediti, vzemite kartona ali kraft papir, krat na pol. Nato raztopimo barvo in jo pokrijemo z gobo. Naredite nekaj odtenkov - tako bo slika svetlejša.

Zdaj naj vsak otrok vleče svoj prst v gobico in na sprednji strani kartice vtisnete odtis. Lahko jih kombinirate z risanjem pod valovitimi linijami, ki se oddaljujejo od spodnjih točk. Tako se izkaže kup žog. Na strani plastike, lahko napišete "Čestitamo!" Tako je voščilnica za dan mentorja, ustvarjena z lastnimi rokami, pripravljena!

Še ena ljubek otroška kartica

Predstavljena osebna čestitka učitelju bo prinesla veliko pozitivnih čustev. Naredite to sami z rokami najbolj običajnega barvnega papirja. Poleg tega je treba od dodatnih stvari samo škarje in pero. Papir prepognite na pol in ga pritrdite z otroško ročico, tako da se s palcem in kazalcem dotaknete linije pregiba. Obkrožite jo okoli obrisa in previdno izrežite kartico. Kot rezultat, boste dobili lepo kartico, ki v svoji obliki spominja na dlan otroka. Pri razkrivanju jih že postane dve. Ostaja samo, da izpolnite kartico in jo predstavite učitelju.

Enostavna razglednica

Da bi dobili takšno kartico, morate vzeti kartona za papir, tanek obojestranski trak, več sort kraft papirja ali redne barvne slike z vzorcem, kot tudi listi rumene barve. Najprej pripravite podlago za voščilnico tako, da jo zložite na pol. Nato izrežite več trakov različnih papirjev. Poskusite jih narediti enake po širini, vendar različni po dolžini. Zdaj izrežite kapljične oblike iz rumenih listov. Moralo bi biti toliko trakov.

Ko so vse podrobnosti pripravljene, lahko nadaljujete z oblikovanjem sprednje strani. V ta namen položite trakove na kartico. Izkazalo se bo lepše, če niso vzporedne. Položite jih rahlo diagonalno. Nato vzemite en trak in nalepite kos dvostranskega traku na njegovo zadnjo stran. Postavite pravokotnik na mesto. Podobno zlepite vse trakove na trak. Na koncu pritrdite kapljice na papirne sveče.

Takšna voščilnica v šoli se zelo hitro opravi doma. Zato je idealen za temo učne ure ali učilnice. Zato bo vsak učenec imel svojo lastno voščilnico, ki jo bo nekdo lahko predstavil za rojstni dan.

Pozdrav za novo leto

Self-made voščilnice za novo leto so še lažje. Na primer, za ustvarjanje takšne kartice, boste potrebovali rdeči karton ali kraft papir iste barve. Vzemite tudi ozek in širok trak bež ali zlate barve, enak ton kapljice ali okrasnih.

Papir prepognite na pol. Vzemite posebno pištolo ali lepilo "Moment", pritrdite majhen kos ozkega traku na vrh. Moral bi biti centriran. Pod njo narišite krog z rahlim gibom svinčnika. V njem položite kapljice, tako da se večina prostora polni. Nato zlepite vse elemente. Najbolj priročen način uporabe pincete. Še vedno je treba narediti lok s širokim trakom in ga zlepiti nad žogo. Podpišite razglednico.

Kartica v razsutem stanju

Z zelo debelim trakom lahko naredite zelo lepe voščilnice z lastnimi rokami. Prav tako, na primer, za ustvarjanje kartice z baloni boste potrebovali več vrst kraft papirja ali kartona z risbami, majhen kos tankega traku in lepe niti (nitka, volna, dekorativni vrv itd.).

Najprej naredite prazno razglednico, zložite karton na pol. Nato vzemite dekorativni papir in na hrbtni strani narišite kroge, srca ali ovale. To so oblike naših prihodnjih balonov. Nato vzemite škarje in previdno odrežite oblike vzdolž konture. Zdaj prerežite nit. Potrebujete toliko žog, kot se je izkazalo. Navoj povežite s kartonom z dvostranskim trakom. Razprostrite kroglice na sprednji strani razglednice in jih zlepite.

Vse konice povežite v en sveženj s tankim trakom. Drži jo nazaj na kartico. Obrežite konce strun. Skupinska kartica je pripravljena! Po tem načelu lahko naredite veliko različnih voščilnic. Enostavno pripravite elemente in jih pritrdite na debeli dvostranski trak.

Prazna razglednica v slogu albumov

Izvirne ročno izdelane voščilnice, narejene iz papirja, lahko naredite v slogu izreze. Če želite to narediti, morate sprejeti več vrst lepih kartona, tanek trak in PVA lepilo. Najprej pripravite bazo. Lahko je karton, prepognjen na pol, ali samo kvadratni ali pravokotni list. Nato vzemite rdeči papir in izrežite popolnoma enako obliko, kot je kartica sama, le za en centimeter manj na vsaki strani. Izrežite še en enak kos, samo bel ali bež. Poleg tega mora biti manj kot nekaj milimetrov od prejšnjega. Lepilo na sprednji strani razglednice, prvi rdeči list in nato svetlobo.

Novoletna razglednica

Zdaj izrežite tri pravokotnike iz različnih papirjev. Dolžine morajo biti različne za 1 centimeter. Na sredini zalepite vodoravno srednji pravokotnik. Odrežite kos traku in ga pritrdite na zadnji del pravokotnika. Obliko postavite pod sredino in jo zlepite. Dvignite trak. Zgoraj prilepite zadnji pravokotnik, ki je pred tem zavil drugi kos traku. Iz ostankov traku naredite lok in ga zlepite na vrh naših daril.

Pod sliko naredite napis »Srečno novo leto!«, »Vesele praznike!« Ali »Čestitamo!« Omeniti velja, da se glede na barvo papirja, ki ga uporabljate, spremeni tudi vsebina razglednice. Če vzamete karton z nevtralnimi odtenki z vzorcem srca ali krogov, lahko kartico predstavite na vaš rojstni dan.

Voščilnica v stilu minimalizma

Za takšno kartico boste potrebovali lepo obarvano lepoto iz temne barve. Tako kot bel debel papir in več vrst barvnega traku. Iz temno obarvanega kartona naredite podlago za voščilnico. Izrežite nekaj trakov dekorativnega lepilnega traku in ga preprosto nalepite na sprednjo stran razglednice. Trakovi naj gredo vodoravno, lahko je malo diagonalno.

Vzemite beli karton in svinčnik lepo in previdno napišite v dveh vrsticah "Happy Birthday!" Ali v enem "Čestitamo!" Pisma je treba krepko. Obkrožite napis in pustite, da se na nekaterih mestih kombinira z besedami. Sedaj vzemite oster nož za pisarniško uporabo in prerežite vse po konturi. S pomočjo PVA lepila zlepite lepilo na lepilni trak. Vse Voščilnica v stilu minimalizma je pripravljena. Z vso svojo preprostostjo se izkaže, da je svetel in eleganten.

Več možnosti oblikovanja za minimalistične kartice

Lepo izdelujejo voščilnice z lastnimi rokami: "Happy Birthday" ali "Happy New Year". Še posebej, če v postopku uporabite barvni trak. Ni vam treba uporabljati drugih materialov in orodij. Samo nalepite trak na sprednjo stran kartice v drugačnem vrstnem redu ali naredite različne oblike. Lahko je sveča, darilo, torta in tako naprej. Na koncu razglednice preprosto pritrdite na trak napis, ki je izrezan iz belega kartona. Tako boste imeli več možnosti za preproste, a kreativne in elegantne voščilnice.