FoodPro Preloader

Felting: ovčja volna. Sušenje jagnjetine: master class


Felting je znan že dolgo časa. To različico ustvarjalnosti uporabljajo številne obrtnice. Profesionalne igle, ki so pripravljene sedeti več ur pri ustvarjanju naslednje mojstrovine. Nekdo je pred kratkim obvladal filcanje. Jagnjetina za takšno tehniko se lahko izkaže kot odlična. Poleg tega je to leto (2015) namenjeno njej, tako lepi in puhasti. Vrste

Felting je znan že dolgo časa. To različico ustvarjalnosti uporabljajo številne obrtnice. Profesionalne igle, ki so pripravljene sedeti več ur pri ustvarjanju naslednje mojstrovine. Nekdo je pred kratkim obvladal filcanje. Jagnjetina za takšno tehniko se lahko izkaže kot odlična. Poleg tega je to leto (2015) namenjeno njej, tako lepi in puhasti.

Vrste volne

Obstajata dva glavna načina za delo s klobučevino: mokro poliranje in suho. Za prvo možnost je značilna uporaba toplih milnih raztopin. S to možnostjo lahko dobite srčkano ovco iz volne. Felting je razburljiv in zanimiv proces. Večina privlači prostor za domišljijo. Ni posebej določenih pravil. Vsako delo je ustvarjeno samo na svojem svetovnem pogledu. Zaradi tega so za vašo garderobo ustvarjeni unikatni liki in nenavadni dodatki.

Večina obrtnic izbere metodo suhega filiranja. V ta namen uporabite iglo z nazobljenim koncem. Pod vplivom orodja se volna zvija navzdol in ima želeno obliko. Večina obrtnic izbere suho filcanje. Lamb (mojstrski razred, o izdelavi katerega je predstavljen spodaj) se lahko izkaže, da je popolnoma drugačen.

Primitivna volnena ovca

Razmislite o najpreprostejšem načinu ustvarjanja živali. Ta lekcija je primerna za tiste, ki poznajo samo filcanje. Ovce se bodo izkazale za primitivne, brez nepotrebnih zapletenih dekorativnih elementov. Da bi bilo to potrebno, dobite katerokoli filcano iglo in dve barvi volne: sivo in belo. Od prvega bo izdelan gobec. Druga barva bo uporabljena za oblikovanje tele in nog.

To bo suho polstenje. Ovce (spodaj bo poslikan mojster) je primeren za okrasitev darilne škatle. Uporabite ga lahko tudi kot igračo za novo leto. Zdaj pa pridemo na delo.

Vzamemo kos bele volne in ji začnemo dajati značilno obliko. Za noge se bo uporabila žica, ki je prekrita s posebnim kupom. Najdete ga lahko v kateri koli trgovini za iglo. Najbolje jih je pritrditi na stopnji, ko telo ni dovolj gosto. Zgoraj je dodan še en kos volne. Tako bo jagnje bolj gosto in okroglo. Gobec je izdelan bolj skrbno. Ne pozabite, da je siva. Tako naredimo vsako stopalo in ušesa. Kot oči se uporabljajo kroglice zahtevane velikosti. Zagotovo boste uživali v jagnjenju. Mojstrski tečaj je popolnoma preprost.

Ovce z lepim obrazom

Naslednja možnost je bolj zapletena. Izkazalo se je privlačno ovčje volne. Felting se začne na enak način kot v prvem mojstrskem razredu. Tukaj je samo, da gobec zgošča, potegne usta, nos in oči. Pozornost se posveča plašču živali. V ta namen posebej kupljena valovita volna. Ne potrebuje niti obdelave. Delamo z iglo na mestu pritrjevanja zgornje plasti na glavno telo.

To je bolj zapleteno filcanje. Jagnjeta, vendar se večkrat lepo izkaže. Lahko se uporablja za dekoracijo notranjosti in daje kot darilo.

Praznični venec na vratih

V mnogih državah je običajno obesiti srčkan venček na vhodna vrata. Narejena je iz vej, cvetja in pisanih trakov. Lahko je okrašena z različnimi kroglicami ali jajci, če govorimo o veliki noči. Predlagamo, da ustvarimo praznično dekoracijo v obliki ovac. Naj bo to metoda suhega filiranja.

Če želite to narediti, morate ustvariti kroglice istega premera. Barve so lahko karkoli. V tem primeru se uporablja siva, črna in bela volna. Nekaj ​​žogic se bo spremenilo v simbol letošnjega leta. Potrebno je samo zavrteti glavo in noge. To jagnjecevo krcanje je zelo hitro. Mojstrski tečaj je dokaj preprost, vendar je rezultat preprosto čudovit.

Barvne živali

Privlačna svetla ovca, narejena iz najenostavnejše volne. Pri tej metodi se uporablja suho polstenje. Ovce so videti humanizirane. Osnova je izdelana na mojstrskem razredu iz prve lekcije. Poleg tega so podrobnosti podrobneje izdelane. Ena hiška teče v gibanju. Zdi se, da je ovca stara babica, ki plesti reden šal na obešalnik. Druga je bila izvedena brez pomena, vendar je bila poslikana v svetli barvi. Uporablja se za to najpogostejša barvila za tkanine.

Eksperimentirajte in se ne bojte pokazati svoje izvirnosti. To je edini način za ustvarjanje posebnih notranjosti in nenavadnih likov.

Čudovita družina ovčje volne

Kot lahko vidite, lahko ustvarite prave mojstrovine umetnosti z uporabo filca. Ovce morda ni ena. Če želite in dovolj časa, ustvarite celo družino. Takšna kompozicija bo okrasila ne le vaš dom, temveč tudi čudovito darilo.

Osnova je izdelana po standardni metodi suhega filiranja. Najlažji način, da se zavarate na veliki gobici za jedi. Torej vam ni treba držati kosov volne v rokah. Samo postavite jih na porozni material in ga popeljite v postopek filiranja. Alternativno ustvarite telesa za odrasle in dojenčke različnih velikosti. Na vrhu živali so pokrite z značilnimi krznenimi plašči, ki prenašajo naravo vsakega proizvoda.

Da bi dosegli ta učinek, preprosto zavrtite trak volne v spiralo. Nato nanesite na telo živali in začnite zvijati. Samo ne pretiravajte z ustvarjanjem tega teksturiranega krzna. V procesu lahko uporabite obarvane kose volne, kot je polstitev ovce. Simbol leta 2015 bo okrasil vsak dom. Ta kompozicija se ne sramuje predstaviti kot darilo.

Seveda jih ni lahko narediti. Toda porabljen čas je vreden. Vedno je prijetno občudovati vaše končne izdelke. Še posebej zabavno je vedeti, da si to naredil sam.

Broška ovca

Živali ni treba oblikovati. Ustvarite lahko ovale, na katere nanesete bele koščke volne. Iz njih se izvalijo ovce. Črna volna označuje gobec, noge in ušesa. Na prsih naredite majhno srce. Tako bo izdelek našel toplino in iskrenost. Zaponka je pritrjena na hrbtni strani ali pa je pritrjen zatič. Zdaj lahko ta broška okrasi vsak plašč ali jakno. Na vrečki so privlačni tudi ti medaljoni z jagnjetami.

Izberite najrazličnejše barve. Tako lahko na steni ustvarite okrasno ploščo. Ali bolj kompleksna broška z visečimi nogami. Okrasite svoj izdelek s trakovi in ​​trakovi. Dekorativne malenkosti niso le privlačne, temveč tudi dodajo ekskluzivnost najbolj običajnim predmetom.

Zdaj veste, kako ustvariti privlačne ovce z metodo filiranja. Glavna stvar je začeti ta nenavaden proces. Potrebovali boste potrpljenje in marljivost.

Crafts iz kroglic iz niti - lepa in cenovno dostopnaZaključni element - šiv "zadnja igla"Kako narediti ameriški lok?Potonika iz kroglic: fotografija, shema tkanja, mojstrski tečaj za začetnikeRokavice z vojaškimi čepiKompleti za križno šivanje "Ryolis": značilnosti, prednosti, noviceKako šivati ​​povodnega konja: vzorci, navodila po korakih, videoKako plesti nogavice: korak za korakom navodila za začetnike