FoodPro Preloader

Redki kovanci moderne Rusije: seznam s fotografijami


Danes se kovance v času moderne Rusije vrednotijo ​​veliko dražje kot zlati zlatniki, ki so bili proizvedeni v ruskem imperiju. Veliko jih zanima vprašanje: »Zakaj se še vedno dogaja, da stanejo veliko več?« Takšne kopije so redkost, da je bil njihov promet v nekaterih letih minimalen, zaradi česar se je njihova cena močno povečala. Zato je treba

Danes se kovance v času moderne Rusije vrednotijo ​​veliko dražje kot zlati zlatniki, ki so bili proizvedeni v ruskem imperiju. Veliko jih zanima vprašanje: »Zakaj se še vedno dogaja, da stanejo veliko več?« Takšne kopije so redkost, da je bil njihov promet v nekaterih letih minimalen, zaradi česar se je njihova cena močno povečala. Zato je treba razumeti, kaj so redki kovanci moderne Rusije. Njihov seznam se vsako leto poveča, cene pa višje in višje. Trenutno Sberbank Rusije razmišlja kovancev iz leta 2001 in 2003, ta možnost je zelo koristno pri vlaganju svojih sredstev z nakupom denarja od celotnega prebivalstva.

Kaj je zbiranje?

Zbiranje kovancev je zelo zanimiva dejavnost, ki lahko kdorkoli zanima. Sčasoma se njihova vrednost poveča, zlasti če so redke. Da bi začeli zbirati, morate najprej najti redke kovance, vendar to ni tako enostavno. Na primer, razvrščanje po vaši denarnici, zagotovo ne bodo vsi našli vsaj enega takega primera.

Zbiranje najdenega denarja naj bo zelo skrbno, torej morate kupiti poseben album s plastičnimi listi, ki so razdeljeni v žepi. To se naredi tako, da se kovanci ne dotikajo drug drugega in ne drgnejo. S pomočjo preglednih listov bo zbirka zelo preprosto ogledana, prav tako pa jo je mogoče prikazati prijateljem, ne da bi spet vzeli kovance.

Kovanci v albumu morajo biti opremljeni z informacijami, kjer je potrebno navesti naslednje podatke:

 1. Vrsta
 2. Velikosti.
 3. Design stranke.
 4. Mint.
 5. Leto kovanja.
 6. Zlitina

Materiali, ki jih potrebujejo zbiralci

Mnogi zbiralci menijo, da numizmatika ni le hobi, ampak naložba. Trenutno se kovance ne kuje iz plemenitih kovin, kot prej, ampak iz poceni zlitin. Preden začnete izdelovati lasten album za zbiranje, dobite naslednje materiale:

 1. Felt namizni prt - je potreben za postavitev kovancev na mizi.
 2. Pinceta z gumijastimi konicami - potrebujete jo za natančno rokovanje z dragocenimi primerki.
 3. Svetla luč z belo svetlobo - omogoča vse, da si ogledate vse do najmanjše podrobnosti.
 4. Album za kovanec - o tem je bil napisan malo višje.
 5. Čiste bele bombažne rokavice.
 6. Dva povečevalna stekla sta potrebna za skrbno preučitev vsega.
 7. Kartični katalog - lahko ga preprosto vzdržujemo v Excelovem dokumentu, potrebno je za vodenje evidenc vseh njegovih dragocenih kopij.
 8. Več preglednih primerov - potrebnih za prevoz kovancev.

Zbiralci zdaj raje zbirajo redke kovance moderne Rusije, seznam katerih je predstavljen spodaj.

Edinstveni kovanci leta 2001

Začeti bi morali z redkimi in seveda dragimi kovanci. V letu 2001 je bila izdana minimalna naklada za kopije 50 kopekov, eno in dve rublji, dobesedno je bilo izdelanih več kosov. Cena enega takega kovanca ni manjša od 300.000 rubljev. Get jih v dostavi je precej težko - to je skoraj neresnično. Iz tega razloga so kovanci letošnjega leta redki redki, njihova cena pa se vsak dan povečuje.

Zaradi tako visokih stroškov lahko naletite na prevarante in ponarejevalce, zato morate biti pri zbiranju kovancev zelo previdni. Da ne bi padli v past prevarantov, morate s kupcem skrbno preveriti njihovo pristnost s strokovnjaki.

Redke kovance v večini primerov vidimo le na posebnih numizmatičnih dražbah. Toda ne smemo pozabiti, da je vsakdo upanje, da lahko vsakdo teoretično dobi srečo, in nekdo bo po nesreči dobil tako dragoceno kopijo v prodaji, ki jo lahko, ko jo prodate, postanete bogati.

Edinstveni kovanci leta 2003

Leta 2003 je bilo izdanih zelo malo kovancev po en rubelj, dva in pet. Cena na njih je seveda nižja kot leta 2001, približno 10.000 rubljev ali malo več. Leta 2003 je bilo za celotno državo izdanih 15.000 kovancev, zato so postale redkost.

Leta 2003 je bilo izdelanih več kovancev brez logotipa kovnice St. Petersburg. To dejstvo povečuje njihovo vrednost. Nakup in prodaja takšnih kovancev je predmet dobička za goljufi, ki iz prebivalstva privabljajo resnične zanimivosti.

Edinstveni kovanci leta 2011

Trenutno so najbolj priljubljene kopije tistih, ki so bile izdane leta 2011. Če pogledamo redke kovance moderne Rusije, seznam iz leta 2011 še ni bil sestavljen, ker njihovi tipi še niso dovolj raziskani in ni znano, ali bodo kdaj zbirali ali ne. Toda zbiratelji so zdaj zainteresirani za prihodnost kovancev, izdanih leta 2011.

Obstaja velika verjetnost, da bo v 5 letih strošek kovanca 2011 veliko večji. To lahko pokaže samo čas. Trenutno obstajajo nekatere izjeme - cena za njih je malo več. Prvič, takšne izjeme so zakonska zveza - ni znakov kovnice, odstopanja od norme ali premikov žigov. Na primer, kovanec, ki ima dva orla, stane približno 250 tisoč rubljev. V istem letu so bile izdane dragocene kopije z nominalno vrednostjo 25 rubljev, ki pa se niso uporabile, saj so jih zbiralci odkupili. Tako bodo redki kovanci moderne Rusije, seznam s fotografijo leta 2011, prikazani malo kasneje, dokler o njih ni podatkov.

Edinstveni kovanci leta 2012

V letu 2012 je bil izdan velik kovanec v vrednosti 10 rubelj, spominski in jubilejni. Trenutno še ni znano, kakšna bo cena za kovance 2012. Do danes, kopije tega leta, strošek je približno enaka par. Možno je, da bodo kmalu zbiralci lahko zbirali redke kovance moderne Rusije. Seznam leta 2012 še ni bil sestavljen, ker je bilo v tem času izdanih zelo malo nepozabnih in spominskih kopij.

Edinstveni kovanci - 10 kopeck

Zbiralci zdaj zelo cenijo redke kovance moderne Rusije (seznam 10 kopeck, na primer), ker je cena precej visoka za številne vrste v numizmatičnih katalogih. Ena od sort v Sankt Peterburgu je vredna 2 tisoč rubljev.

V kovancih za deset kopeckov je najbolj dragocen obrat, to je druga stran. Na njej je upodobljen sv. Jurij Victorious, a če pogledate natančno, lahko vidite, da so v dežni plašči tudi gube. Skoraj vsi taki kovanci so narejeni z vodoravnimi gubami na mahalnem plašču. Dragocena kopija bo imela vertikalne gube, stane približno 2 tisoč rubljev, nič manj.

Še vedno ni znano, kako so se pojavili taki kovanci. Trenutno obstajajo popolnoma različne različice, od napačne opreme do teorij zarote.

Redki kovanci moderne Rusije, seznam 2014

V letu 2014 se je pojavilo 87 jubilejnih kovancev, kar je zelo zadovoljno zbiralce. Podroben pregled redkih kovancev moderne Rusije (seznam iz leta 2014) se bo zdel poseben, saj so nekateri izdelani iz plemenitih kovin, na primer iz 999 zlata.

Leta 2014 je bil izdan kovanec, namenjen Samarski regiji - zelo redko in precej drago. Preostale dragocene kopije so posvečene pesniku Lermontovu, sv. Sergiju Radoneškemu, spomenikom arhitekture Rusije in zmagi v Veliki domovinski vojni.

Redki kovancev moderne Rusije, seznam najdražjih

Seznam dragocenih kopij bo koristen vsem, ki jih zanima zbiranje. Redki kovanci moderne Rusije (seznam najdražjih kovancev) so tisti, ki so bili izdani od leta 1992 in se končajo s sedanjostjo.

1992

 1. 10 rubljev - približno 11 tisoč rubljev, logotip Moskovske kovnice.
 2. 50 rubljev - ne več kot 200 rubljev.
 3. 100 rubljev - ne več kot 200 rubljev.

1993 leto

 1. 10 rubljev - 22 tisoč rubljev, logotip kovnice mesta Leningrad.
 2. 10 rubljev - 1, 5 tisoč rubljev, logotip Moskovske kovnice.
 3. 20 rubljev - ne več kot 7 tisoč rubljev, logotip Moskovske kovnice.
 4. 20 rubljev - 90 tisoč rubljev, logotip kovnice mesta Leningrad.
 5. 50 rubljev - 100 rubljev, logotip kovnice mesta Leningrad.
 6. 50 rubljev - 56, 5 tisoč rubljev, logotip kovnice mesta Leningrad.

1997

 1. 1 rubelj - 11 tisoč rubljev, logotip Moskovske kovnice.

1999 leto

 1. 1 rubelj - 100 rubljev, logotip katere koli mete.
 2. 2 rubljev - 150 rubljev, logotip Moskovske kovnice.
 3. 5 rubljev - 250 tisoč rubljev, logotip Moskovske kovnice.

Leto 2001

 1. 10 kopecks - 1, 5 tisoč rubljev, logotip kovnice mesta St. Petersburg.
 2. 50 kopecks - 120 tisoč rubljev, logotip Moskve kovnice.
 3. 1 rubelj - 30 tisoč rubljev, logotip Moskovske kovnice.
 4. 2 rubljev - 100 tisoč rubljev, logotip Moskovske kovnice.
 5. 2 rublji z Gagarinom - 3, 5 tisoč rubljev, brez logotipa.

2002

 1. 5 kopecks - 3, 5 tisoč rubljev, brez logotipa.

Leto 2003

 1. 5 kopeckov - 500 rubljev, brez logotipa.
 2. 1 rubelj - 18, 5 tisoč rubljev, logotip kovnice mesta St. Petersburg.
 3. 2 rubljev - 13 tisoč rubljev, logotip kovnice mesta St. Petersburg.
 4. 5 rubljev - 6, 5 tisoč rubljev, logotip kovnice mesta St. Petersburg.

To so redki kovanci moderne Rusije, katerih seznam je predstavljen tukaj, zelo cenijo zbiralci.