FoodPro Preloader

Kaj je akvarel z volno?


Danes je veliko slikarskih tehnik: premog, olje, akril, pastel in barvice. Vsako stoletje pa prinaša nekaj novega. Na primer, volna akvarel, ki zavzema posebno mesto v tej seriji. Prvič, tovrstno ročno delo ni mogoče pripisati niti mozaiku, niti tkanju ali slikanju. Izkazalo se je, da je lahko material, iz katerega so bili izdelani samo valenki in šali, predmet umetnosti v spretnih rokah. Mim

Danes je veliko slikarskih tehnik: premog, olje, akril, pastel in barvice. Vsako stoletje pa prinaša nekaj novega. Na primer, volna akvarel, ki zavzema posebno mesto v tej seriji. Prvič, tovrstno ročno delo ni mogoče pripisati niti mozaiku, niti tkanju ali slikanju. Izkazalo se je, da je lahko material, iz katerega so bili izdelani samo valenki in šali, predmet umetnosti v spretnih rokah. Mimogrede, tehnika filcanja same volne je zelo stara. Prvi taki izdelki, ki so jih arheologi našli, so stari več kot osem tisoč let.

Kaj je skupno med akvareli in volno?

Kaj je akvarel z volno? Majstorski tečaj za to tehniko je preprost in nekoliko podoben slikanju z akvareli. Ljudje so poznali filcanje že tisoče let. Volnene odeje, oblačila, preproge, kape in celo vrečke. Seveda je ta proces izredno dolgotrajen in naporen, vendar lahko rezultat preseže vsa pričakovanja. Volnena oblačila so zelo lahka. Že dolgo hiti, se ne boji vode in se zdi, da diha.

Toda zakaj volnena akvarel? Slike, ustvarjene v tej tehniki, so zelo nežne. Ponavadi nimajo ostrih in jasnih linij, svetle barve. Po videzu, prehodu odtenkov, vzorci volne pa so podobni akvarelnim risbam.

Slike, izdelane z uporabo tehnike mokrega filiranja, se imenujejo akvarel iz volne. Ampak samo če nosijo umetnikovo namero, odražajo čustva in razpoloženje mojstra, so harmonični, uravnoteženi in imajo zgodbo.

Možnosti akvarela iz volne

Zdaj, z razvojem obrti, so se pojavile nove zanimive možnosti. V prodaji lahko najdete različne barvne klobučevine, s katerimi lahko ustvarite v tehniki "volnenih akvarelov" slike - abstraktne risbe, portrete, tihožitja in pokrajine. In to je odvisno od mojstra, kjer bo njegova mojstrovina našla mesto zase. Lahko naredite sliko plošče ali pa z njo okrasite vrečko ali obleko, jo okrasite v francoski štruci.

V zgodnjem otroštvu se večina otrok seznani z akvarelnimi in gvašnimi barvami. Lahko pa predstavite svojega otroka in volno. Obstaja le ena omejitev - odsotnost alergije na vlakna iz volne. Volnena akvarel, kot druge oblike umetnosti, nima starostnih omejitev. Lahko začnete ustvarjati slike tudi na porodniškem dopustu, celo v upokojitvi.

Volnena akvarel. Mojstrski razred. Kako ustvariti svojo edinstveno sliko?

Začnite z razvojem svoje skice. Morate razmisliti o barvah in zapletih, ki jih želite prikazati. Najprej pripravite podlago za klobučevino, nato pa jo položite na vlakna glavne barvne volne. Po tem začnite nalagati svojo skico. Da bi olajšali, razdelite vse elemente risbe na ločene dele. Spread volna mora biti zelo majhne porcije, dobesedno nekaj vlaken. Preden položite volno na podnožje, naj bo dlaka. Nato navlažite celotno risbo z raztopino mila. Svoje umetnine lahko okrasite tudi z drugimi vlakni, na primer s tako imenovanimi "bananskimi nitmi". Pri delu številne obrtnice uporabljajo kroglice, polkvice, cabochone, kroglice in različne tridimenzionalne dekorativne elemente iz lesa, kovine in plastike. Poleg tega lahko za izdelavo podrobnosti, na primer oči, uporabite tudi iglo za filcanje.

Material za ustvarjanje slik

Če želite ustvariti slike v tehniki "volna akvarel", najprej izberite potrebne materiale. Uporabite lahko česani trak. To je poseben način česana volna, v kateri so vlakna raztegnjena v eno smer in lepo položena v trak. Obstaja mikalna volna, v kateri so vsa vlakna usmerjena v različne smeri. Za dekoracijo se volni dodajo drugi materiali: akril, svila in viskoza.