FoodPro Preloader

Skodelica s cvetjem z lastnimi rokami: mojstrski tečaj. Kako narediti hitro rastočo skodelico cvetja?


Ljubezen, da darila v slogu ročno izdelane? Iščete nove ideje in priložnosti za izdelavo takšnih spominkov? Preglejte material v članku in dobite zelo izvirno skodelico s cvetjem. S svojimi rokami (mojstrski razred za pomoč) lahko izpolnite vsa navodila po korakih in naredite spominek. Ta navaden predmet, kot da plava v zraku, medtem ko na krožniku teče "cvetna pijača". To daril

Ljubezen, da darila v slogu ročno izdelane? Iščete nove ideje in priložnosti za izdelavo takšnih spominkov? Preglejte material v članku in dobite zelo izvirno skodelico s cvetjem. S svojimi rokami (mojstrski razred za pomoč) lahko izpolnite vsa navodila po korakih in naredite spominek. Ta navaden predmet, kot da plava v zraku, medtem ko na krožniku teče "cvetna pijača". To darilo bo zagotovo prosim vsakogar in lahko okrasite vsako notranjost.

Pripravite vse, kar potrebujete

Če želite narediti lepo skodelico s cvetjem, to storite sami (spodaj v moj razred), ki jo morate kupiti ali dobiti naslednja orodja in materiale iz svojega inventarja:

 • Čajni par (skodelica in krožnik). Bolje je uporabiti komplet, saj se v tem primeru elementi med seboj ujemajo po velikosti in obliki. Če imate ločene, na primer nepotrebne čajne pripomočke (predmete, ki ostanejo iz kompleta), jih poskusite harmonično združiti in imeti ustrezen vzorec. Če je vzorec na njih popolnoma drugačen, je vredno okrasiti površino porcelana.
 • Žica ali žica za okvir.
 • Sukanci ali vrvice ustvarijo povezovalno površino med pritrdilnimi elementi.
 • Brusni papir ali palica za obdelavo površine porcelana na mestih pritrditve okvirja.
 • Lepilo ali toplotna pištola.
 • Umetne rože in drugi dekorji (trakovi, loki, kovanci, kavna zrna).

Kot lahko vidite, so vsi materiali enostavni in dostopni.

Kako narediti skodelico z rožami z lastnimi rokami: koristni nasveti

Najpomembnejši korak pri izdelavi takšnega spomenika je izdelava okvirnega spoja med skodelico in krožnikom. To je odvisno od njegove trajnosti, kakovosti in zanesljivosti, kako dolgo bo takšno darilo navdušilo lastnika s svojo lepoto. Če slabo vzpostavite povezavo, se bo pokal čez nekaj časa preprosto odpovedal in vtis spektakularnega spomenika bo nepovratno izgubljen. Malo verjetno je, da bo novi lastnik hitro rastočih skodelic želel popraviti vaše ustvarjanje. Najverjetneje bo oba predmeta dostavil ločeno in vsakič, ko bo opozoril, da je bil dar ali nakup slab. Zato bi morali poskusiti narediti vse, kar bi morali.

Zaporedje dela mora biti naslednje:

 1. Pripravite dve žici ali kovinske žične okvirje. Bolje je uporabiti samo par, ne samo enega. Tako bo varnejše. Velikost izrezanih delov bo približno 30 cm, lahko pa vzamete en element brez rezanja obdelovanca.
 2. Določite mesto pritrditve žice na skodelico in krožnik. Te dele je treba obdelati s smirkovim papirjem. Groba podrobnost ima boljše lastnosti oprijema kot sijajni lak. Tudi površino je treba razmastiti. Uporabite lahko aceton.
 3. Najprej pritrdite žico na notranjost skodelice, nato jo upognite za 180 stopinj. Pokal se bo pojavil kot v objemki. Naročite obdelovanec pod željenim kotom na krožnik. Sledi pritrdilni element na ravnino.
 4. Na isti način upognite drugo žico.
 5. Pritrdite obdelovanec na dele in debelo promegitno lepilo ali toplotno pištolo.
 6. Glavna tehnološka faza je zaključena. Ni slabo, da zaviti okvir z nitjo ali vrvico, ki tvorijo površino za ureditev cvetja in dekorja. Vsaka tuljava je dobro obdelana tudi z lepilom.
 7. Nato lahko nadaljujete z najbolj zanimivim in kreativnim procesom - okrasite čajni par.

Kako narediti skodelico z rožami z lastnimi rokami: mojstrski razred

Torej, da bi naredili lep spominek iz navadnega čaja, naredite naslednje:

 1. Skodelico povežite s krožnikom z žičnim okvirjem.
 2. Okvir za navojne veje.
 3. Vzemite umetne rože. Če so kupljeni, odstranite predmete iz pecljev.
 4. Velike dele zalepite na krožnik na mestu pritrditve okvirja.
 5. Postavite majhne predmete, kjer je žica prilepljena na skodelico.

 6. Izpolnite površino niti med okvirjem s cvetovi in ​​listi. Poskrbite, da bodo deli strukture takoj okrašeni. Niti niti niti niti žice ne smejo biti vidne.

 7. Okrasite spominek z dodatnim dekorjem: kovanci, trakovi, metulji, kroglice, iskrice.

Kaj odtenki so bolje združiti

Če želite narediti lepo plavajočo skodelico s cvetjem (fotografija spodaj), je zelo pomembno, da v skladbi izberete harmonične tone.

Obstajata dva načina:

 1. Izberite kontrastne komponente (oranžna z modro, rumeno in vijolično).
 2. Izvedite skladbe v bližnjih kombinacijah (roza, rumeno-oranžna, modro-vijolična).

Bodite pozorni na velikost elementov določenega odtenka. Bolje je postaviti nekaj velikih svetlih poudarkov in jih dopolniti z drugimi manjšimi deli.

Kako narediti rože iz caprone

Plavajočo skodelico s cvetjem lahko naredite ne samo iz kupljenih predmetov, ampak tudi iz ustvarjenih sami. Tehnike za izvajanje cvetočih elementov so zelo različne. Lahko uporabite in tkanine, in saten trakovi, in celo papir.

Cvetje je enostavno izdelati iz kaprone. Ponavadi za izdelavo cvetnih listov uporabljen žični okvir, ki tvori obris elementa. Na obdelovancu raztegnite najlon in ga zavarujte. Ko je izdelana prava količina cvetnih listov in listov, se deli sestavijo v eno samo enoto. V primeru okrasitve skodelice lahko posamezne cvetove pritrdimo tudi na podnožje z žico.

Kako narediti dekor iz šifona

Plavajočo skodelico s cvetjem lahko naredimo z dekoracijami iz tega materiala. Za cvetne liste je v skladu s predlogo enostavno rezati slepo, rezati robove nad svečo, tako da se tkanina ne sesuje in ne poveže podrobnosti v en sam cvet.

Vrtnice so lahko narejene iz traku, ki se zbere na nitko v naboru. Ta možnost se izkaže tudi za lepo in naravno.

Tehnika Kanzashi

Zelo neobičajno naraščajočo skodelico cvetja lahko naredimo s slepimi, izdelanimi po tej metodi. Takšni cvetovi ne bodo naturalistični, ampak dekorativni, a zelo lepi.

Narejene so iz posebej zloženih kvadratov, izrezanih iz satenastih trakov različnih širin. Peneča tekstura, svetle barvne kombinacije, dodatki iz kroglic vam bodo pomagali ustvariti pravo mojstrovino. To bo trajalo več časa kot uporaba kupljenih umetnih rož, vendar bo takšno darilo resnično edinstveno.

Torej ste se sami naučili, kako narediti skodelico z rožami. Master razred in koristni nasveti vam bodo pomagali pri izvajanju te zanimive in izvirne ideje. Pripravite materiale in orodja ter začnite vznemirljiv ustvarjalni proces.