FoodPro Preloader

Tunizijski pletenje: kvačkanje ustvarja mojstrovine


Tunizijski kvačkanje ni standardno, ampak posebno, kar je dva do trikrat dlje kot običajno. Njegova dolžina je približno 35-40 centimetrov. Na koncu kljuke je zamašek, ki ne omogoča, da pletenje zdrsne. Na voljo so tudi okrogle kljukice, ki so videti kot krožne igle. Tunizijski kavlji različnih premerov se uporabljajo za delo z različnimi preje in tudi za doseganje drugačne gostote tkanine. V proces

Tunizijski kvačkanje ni standardno, ampak posebno, kar je dva do trikrat dlje kot običajno. Njegova dolžina je približno 35-40 centimetrov. Na koncu kljuke je zamašek, ki ne omogoča, da pletenje zdrsne. Na voljo so tudi okrogle

kljukice, ki so videti kot krožne igle. Tunizijski kavlji različnih premerov se uporabljajo za delo z različnimi preje in tudi za doseganje drugačne gostote tkanine. V procesu pletenja se tunizijski kavelj drži kot navadna igla za pletenje.

Osnove pletenja

Pomembno je razumeti vsakogar, ki se je odločil, da se bo ukvarjal z ročnim delom in se lotil prvih lekcij - kvačkanje tunizijskega perila je narejeno samo na eni strani. Delo v lihih (sprednjih vrsticah) poteka od leve proti desni in v parnih (žuborečnih) vrstah - nasprotno. Hkrati se izdelek med delovanjem ne vrti.

Če želite začeti tunizijski kvačkanje, morate poklicati zahtevano število zračnih zank, plus eno za dviganje. Naslednje, za pletenje prve vrstice obrazov, je na kljuko narejen niz zank s potegom iz vsakega tipkala, začenši od drugega. V naslednji vrstici (tako imenovani žuborenje) so vse zanke, razen zadnjih, zaprte. Za delo s shemo je pomembno vedeti, da se klicne in zapiralne zanke štejejo kot ena vrstica.

Tkanina, dobljena s to metodo, je zelo gosta. Zato je tunizijski pletenje, ki je idealen za pletenje odeje, torbe, odeje, odeje in druge podobne izdelke. Pletene vse te predmete plesti dlje, in poraba preje bo veliko večja.

Izklop

Za razliko od tradicionalne, mora biti tunizijski kvačkanje nujno dopolnjeno z zadnjo vrstico. Da bi bil rob urejen, je na koncu potrebno povezati niz enojnih kvačk ali povezovalnih palic.

Metode zmanjševanja zank

 1. Odvzem od roba mreže se izvede v prvi vrsti. Za ta kavelj

  istočasno se vnese v navpične dele sosednjih dveh zank in izvleče eno zanko. Za zmanjšanje več zanke nad njimi pletene povezovalne palice.

 2. Spuščanje znotraj vrstice: kjer je treba zanko zmanjšati, je v prvi vrsti kavelj vstavljen neposredno v dva navpična dela zank, od katerih se ena potegne.

Dodajanje zank

 1. Na začetku pletenja: na koncu torbice je določeno število zračnih zank v zahtevani količini, plus ena za dviganje. V naslednji vrstici so dodane zračne zanke pletene kot običajno.
 2. Na koncu vrstice: po pletenju v prvi vrsti, vrzite potrebno število nakida na kljuko. V naslednji vrstici z žuborenjem so pleteni kot ponavadi.
 3. V vrstici: kavelj se vstavi v vodoravni del, ki se nahaja med navpičnimi deli zank, in izvleče se nova zanka.

Tunizijski kvačkani vzorci

Prej opisana metoda pletenja se imenuje "preprosto tunizijsko pletenje". Kavelj za to vrsto igle lahko izvaja druge vzorce:

 1. Ravna pletenica: najprej izvedite niz preprostih tunizijskih pletenin. V nadaljevanju - zanke se prenesejo, druga pletena in nato vrne v prvo. Zato dobite ponovno krst. Zaprite zanko s preprostim pletenjem.
 2. Kosi pletenica: dve vrstici sta izvedeni kot v prejšnjem vzorcu. V tretji je prva zanka pletena kot običajno, druga in tretja pa sta prečkana. Nadomestite drugo in tretjo vrstico do konca pletenja.

Tunizijski pletenje vam omogoča, da pletene goste izdelke, ki imajo obliko dobro. Pri izdelavi oblačil na ta način je pomembno omogočiti tesno prileganje.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami? Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje. Možnosti