FoodPro Preloader

Kako narediti kostum za karneval?


Včasih je problem s starši. Nujno je treba narediti stran obleko. In ni pomembno, zakaj je bilo potrebno: za gledališko predstavo ali karneval. Edina pomembna stvar je, da otrok izgleda kot stran! Kostum je potreben danes. In čas izdelave je omejen. Kaj morate kuhati za kostum strani? Pozoren mojstri bodo zagotovo opazili eno pomembno podrobnost. Ko

Včasih je problem s starši. Nujno je treba narediti stran obleko. In ni pomembno, zakaj je bilo potrebno: za gledališko predstavo ali karneval. Edina pomembna stvar je, da otrok izgleda kot stran! Kostum je potreben danes. In čas izdelave je omejen.

Kaj morate kuhati za kostum strani?

Pozoren mojstri bodo zagotovo opazili eno pomembno podrobnost. Kostum strani je skoraj povsem enak kot knezova obleka, če je krono nadomeščena z baretko. Toda dediči prestola ne nosijo vedno tiare na glavi. In knezi v karnevalskih kostumih so pogosto kronali glave z beretkami.

Kakšna je stran oblačenja za fanta ali dekleta? Konec koncev, majhne kokete pogosto radi oblečejo na dvorske dvornike blizu kraljeve osebe. Torej za to obleko potrebujete:

 • traja;
 • plašč (ogrinjalo);
 • ovratnik;
 • bujne gamaše;
 • tesno prilegajoče se nogavice.

Če je čas zelo omejen, lahko naredite samo ogrinjalo in baretko.

Mantle za stran

Torej, je treba narediti elegantno ogrinjalo, da bi dobili lepo stran kostum. To je zelo enostavno narediti sami. Dovolj je, da vzamete iz postelje ali kavča pravokotno odejo in na dolgi strani preskočite vrvico v vrvici. Bolje je, če je svila ali žamet.

Seveda lahko za te namene kupujete tudi tkanine. Potem je tu še možnost, da izrežemo polkrog, izrežemo drugega z manjšim premerom blizu središča polkroga. To bo vrat plašča. Naredi vrvico za vrv ali satenast trak, ki je vezana z veličastnim lokom.

Na hrbtni strani plašča lahko vezate krono s kroglicami. Okras, ki ga je postavil zlate vrvice, je lep.

Izdelava beretke za stran

Če ima hiša veliko beretko iz tkanine - to je samo super. Nato jo morate samo okrasiti z vezeninami ali peresom in spodnji rob na gumijastem traku zmanjšati.

Včasih je beretko nadomeščena s širokim klobukom. Ta možnost velja tudi v karnevalskem kostumu.

Ampak, če ste vzeli, posebej šivanje strani za obleko z lastnimi rokami, seveda, bo bolj elegantno. Obleka je še posebej razkošna, če je pokrivala in plašč izdelana iz iste tkanine.

Vzorec za beretko lahko služi kot običajen krog. Obod artikla se zbira na nit z šivom "naprej igla". Ločeno izrežemo rob, dolžino, ki je enaka volumnu glave "stran". Trak je prepognjen na pol, previdno likan.

Potem morate šivati ​​ploščo, ki jo spremenite v obroč. Ko so zložili en rob platišča in obseg robov, ki so bili sestavljeni na vrvici, obrazno v obraz, so sešili. Drugi, brez šiva, rob platišča navznoter zaradi glajenja. Zdaj je skrivni šiv določen. To je treba narediti tako, da so robovi šiva skriti v notranjosti.

Ovratnik

Kostumi plemičev so se v preteklosti odlikovali s številnimi čipkami, bleščicami, vezeninami. Še posebej razkošno oblečena oblačila.

To podrobnost je mogoče narediti lepo na štiri načine: iz tkanine (stoji), iz čipke, iz najlona ali iz papirja.

Za ovratnik za tkanino morate narediti trapezni vzorec. Dva detajla sta izrezana naenkrat, ki sta šivana. Karton bo treba vstaviti med njimi, tako da bo ovratnik držal obliko. Lahko je okrašena tudi z vezeninami, bleščicami, okrasnimi kamni ali oblečenimi krznimi robovi.

Lahko šivamo ovratnik čipke ali šivamo. Če želite to narediti, fit širok trak, ki je zbran na nit z šivom "naprej iglo". Lahko šivate gumb na sprednji strani ali lep trak kravato. Oblačila strani bodo krasna, če na rokave iste čipke ali šivov naredite obrobe.

Ta proizvodni algoritem je primeren za karone ovratnike. Če pa trak vzamemo dovolj dolgo, potem, ko je eden od njegovih robov sestavljen, sestavljen s šivom za sprednjo iglo, bo to povzročilo nekaj, kar spominja na baletrino tutu krilo. Ta ovratnik izgleda zelo bogato.

Zadnja možnost je papirnati ovratnik. Listi albumov A4 so izdelani iz številnih konic. Konice stožčkov se prerežejo za 5-6 cm, nato pa se zalepi drug do drugega s stranicami. Takšna ovratnica je od daleč podobna tutu podobnemu krilu.

Lush gamaše: mojstrski tečaj

Ta kos oblačila je neobvezen. To pomeni, da je spletna stran brez hlače vsekakor nesmiselna. Toda za obleko so običajno primerne tudi navadne hlače.

Če pa ima mojster spretnosti krojača, mu ne bo težko šivati ​​gamašev. Glavna stvar bi bila dovolj časa, da bi naredili čudovito, privlačno, razkošno gnečo za obleko.

Vzorec za njih se lahko izvede samostojno.

 1. Na časopis postavimo kakšne hlače bodoče strani in sledimo podrobnostim sprednje in zadnje polovice ob šivih.
 2. Izrežite podrobnosti vzorcev. Za izdelavo glavnega vzorca vzorca jih morate rahlo potisniti vzdolž stranskih šivov in tako dati bodoči pompe.
 3. Iz svetlega satena odrežemo in šivamo notranjost hlač. Rahlo umaknjeni od spodnjega roba, naredite kulisk in ga vstavite v laneno gumo. Ob robu hlače lahko šivate čipko.
 4. Iz temnega atlasa razrežite trakove širine 5-10 cm in dolžine, ki so enake višini hlač. Nato se vsaka dva trakova zvijeta navznoter in šivata. Po tem pa jih obrnite.
 5. Robovi trakov so obrobljeni z zlatimi trakovi. Postavite jih na spodnji del hlač in jih šivajte na zgornji in spodnji strani. Ko se gumijasti trak vstavi na vrh rokava, se šteje, da je pripravljen. Ob spuščanju hlač se trakovi v sredinskem delu ločijo, spodnji svetlobni hlačniki postanejo med njimi vidni. Izgleda lepo in ekstravagantno.
 6. Na enak način lahko uredite zgornji del strani obleke.

Kot je razvidno iz članka, je povsem mogoče narediti takšen karnevalski kostum sam. Potrebujete samo željo, natančnost in potrpljenje.

"Večni šah": razlaga terminologije in drugih groženj kralju v šahuKako igrati sudoku: korak za korakom rešitev za sestavljankoKako narediti zajček obleko za dekleta z lastnimi rokamiObrti za dacha. Kako narediti laboda iz pnevmatike?Izvirna prijava z otrokom, starim 5 let: opis, zanimive ideje in povratne informacijeKako narediti pravo čarobno palico?Božični venec iz storžkov. Venček storžkov: mojstrski razredKako narediti stožca