FoodPro Preloader

Brownie do-it-yourself: mojstrski razred za izdelavo lutk. Kako šivati ​​piškote iz oblačil z lastnimi rokami?


Obstaja prepričanje, da ima vsak dom svoj goblin. To mitsko bitje je zaščitnik in varuh hiše in vseh njenih prebivalcev. Da bi težave in nesreče zaobšli vas in vaše ljubljene, morate ljubiti, častiti in umiriti to sladko bitje. Kako to storiti? Predlagamo, da si naredite igračo "Brownie" z lastnimi rokami. Takšna k

Obstaja prepričanje, da ima vsak dom svoj goblin. To mitsko bitje je zaščitnik in varuh hiše in vseh njenih prebivalcev. Da bi težave in nesreče zaobšli vas in vaše ljubljene, morate ljubiti, častiti in umiriti to sladko bitje. Kako to storiti? Predlagamo, da si naredite igračo "Brownie" z lastnimi rokami. Takšna kompozicija bo postala ne samo pravi močan amulet v hiši, ampak tudi odličen dekorativni element, ki krasi celotno notranjost. O tem, kako narediti takšen izdelek, bomo v tem članku govorili sami. Tukaj je opis dveh načinov za opravljanje številke imetnika doma: iz juta in solnega testa. Preučite jih, izberite tistega, ki vam je všeč, in nadaljujte z iglo. Naj vam ustvarjalni proces prinese pozitivna čustva in dobre rezultate.

Lutka "Brownie". Učimo se z lastnimi rokami: pripravljalna faza

Za izvedbo takega talismana, praviloma uporabite "tople" materiale: tkanino, nit, kožo. Osnova za našo kompozicijo bo dekorativna vreča. To vrsto tekstila lahko kupite v oddelkih blaga za ročno delo. Toda najbolj običajno vrečko, oprano in posušeno, lahko uporabite pri delu. Poleg tega bo delo uporabilo navedene materiale:

 • polnilo (sintetični olje, holofiber);
 • lanena niti ali sukanec, raztegnjene iz oblačil;
 • dodatki "oči";
 • sanitarni vodovod;
 • zeliščna krtača;
 • stročnice, žita;
 • lutke sadja in jagodičja;
 • umetna zelenjava;
 • brezbarven lak;
 • suhi koruzni vrhovi;
 • PVA lepilo, "Dragon", toplotna pištola.

Faza izvajanja čar oblačil

Kako šivati ​​hišo z lastnimi rokami, smo prebrali v nadaljnjem opisu. Iz kose belega smo izrezali gredico dimenzij 28x48 centimetrov. Zložimo ga na pol in šivamo na obeh straneh. Rezultat je torba. Izklopimo izdelek, poravnajte vogale. Opravljen detajl trupa.

Nato oblikujte ročaj. Iz lanene vrvice ali preje iz oblačil v 6-7 dodatkov vezavi kite. Njihova dolžina mora sorazmerno ustrezati delom telesa. Zveži rob pletenice z vrvico. V vrečki razpakiramo majhne luknje v stranskih šivih, skozi katere preidemo prazno pletenico.

Od zgornjega roba podrobnosti trupa se je umaknilo 0, 5 centimetra. Šivi se šivajo po tem praznem. Vrečko napolnimo s polnilom in sušenimi aromatičnimi zelišči (kamilica, žajbelj, timijan). Navoj, ki je položen na zgornji rob dela, je zategnjen in pritrjen. Telo in peresa sestave "Brownie" so ročno izdelane.

Nato naredite zeliščni čopič za lase. Snop tega materiala se šiva ročno z majhnimi šivi ali sešije na pisalnem stroju, medtem ko se spodaj postavlja tekstilni trak. Lepilo "lasuljo" na vrečko v glavi.

Obutev izdelujemo v obliki ličja iz suhih listov koruze ali vrvice. Od njih vezamo pletenico dolžine približno 6-7 centimetrov in jo ovijemo z zanko. Zveze zavežemo z vrvico, na kratko prerežemo konce. Zavrtite zvitek koščkov in ga vstavite v sandale. Lepljiva skupaj. Šivanje ali pritrditev stopal na sliko na pravih mestih z lepilom.

Naredimo klobuk. Šivamo vrečko takšne velikosti, da jo lahko prosto položimo na glavo slike. Postavili smo jo na hišo in naredili vrh. Spustimo en vogal na stran in ga zlepite na podlago.

Iz vleke oblikujemo snop in ga povijemo v sredini z nitjo podobne barve. Iz te praznine naredimo brke, ki jih držimo na sliki. Nato priložite podrobnosti oči. Izliv iz velikega fižola, usta - iz več zrn leče.

Faza dekoriranja obrti "Brownie"

Šivamo 3 majhne vrečke. Polnijo jih poliester, holofiber, ostanki tkanine, niti, papir. Zgoraj v vsaki taki posodi prilepite žitarice: ajdo, grah, ječmen ali druge. Vrečke napolnite s potiskom. Da se zrna ne sesuvajo, jih zmešajte v ločeni posodi s PVA lepilom in nato prenesite nastalo maso v vrečko. Ko so ti deli suhi, zrna zrnite z bistrim lakom. To jim bo dalo sijaj in zaščitilo izdelek pred poškodbami insektov. Za figuro v hrbtnem delu pritrdimo vrečke »dobre«. Nato okrasite kompozicijo "Brownie" iz juta, izdelano z lastnimi rokami. Za to uporabljamo lutke iz sadja in jagodičja, umetno zelenje. Za te namene lahko uporabite tudi orehe, stročnice, različna semena. Figurica hišnega imetnika je dokončana in pripravljena, da zavzame častno mesto v stanovanju.

Izdelujemo čar "Brownie" iz solnega testa. Priprava materialov za izdelavo figuric

Simbol miru in tišine v hiši v obliki prijetnega starega človeka bo izveden, kot je opisano spodaj. Medtem si oglejte seznam potrebnih materialov za delo. Potrebovali bomo:

 • pšenična moka;
 • sol;
 • voda;
 • plastenka z mlekom ali kefirjem (s širokim pokrovčkom);
 • dodatki "oči";
 • kos rdečega filca (ali katere koli druge tkanine);
 • barve za gvaš in akvarel;
 • lak za dekorativna dela brezbarvna;
 • PVA lepilo;
 • nož;
 • kos vezanega lesa.

Učenje oblikovanja čar. Recept za testo

Za izvedbo skladbe "Brownie" z lastnimi rokami v skladu z naslednjim opisom, moramo pripraviti štukature material. Solino testo - to je tisto, kar bomo naredili čar. V globoki skledi zmešajte 200 g moke in 400 g soli. Nato v majhne porcije nalijte hladno vodo in gnetite. Testo mora biti strma. Za to količino moke in soli bo potrebno približno 125 ml vode. Če ste material za modeliranje izdelali vnaprej, ga shranite v plastično vrečko v hladilniku.

Kako narediti hišo z lastnimi rokami: mojstrski tečaj kiparstva

V plastenki odrežite vrh. Dolžina te gredice mora biti 10-15 centimetrov. Odvijte pokrovček. Solino testo se zapakira v plast z debelino 1-1, 5 cm, ta del pa na plastično gredico, ki povezuje njene robove. Izdelek pustite, da se posuši. Ta proces lahko traja približno teden dni, ker je plast testa daleč od tanka. Da bi naredili klobuk, potrebujemo kapico. Na nanj nanesemo plast testa in jo fiksiramo na straneh. Oblikujemo okrogla polja izdelka in jih rezamo z nožem. Pustite, da se posuši. Iz testa izdelamo tudi brado, nos, šiške in roke.

Sestavljanje delov in oblikovalske figure iz testa za pecivo

Ko se deli strdi, odstranite plastične surovce. Zlepite vse majhne elemente na pravih mestih. Pripni oči. S slikami slikamo barve. Ko se posuši, iztisnite nasmeh iz tkanine. Pritrdi sestavo na podlagi vezanega lesa. Izdelek prekrijte z lakom in pustite, da se posuši. Čar je mogoče dopolniti s predmeti-simboli: kovanec, pšenični kolač, vrečko žit, leseno žlico.

Rokavica "Brownie" je narejena z lastnimi rokami in je pripravljena stati za dobro počutje vašega doma.