FoodPro Preloader

Košara časopisov z lastnimi rokami. Tkanje iz časopisnih cevi


Kdo bi si mislil, da lahko naravne materiale, kot so vinska trta in slama, nadomestijo z navadnim papirjem? Toda sodobne šivane so prišli do načina, kako tkati košare, vaze, škatle iz časopisnih cevi. To je zelo razburljiva dejavnost, za katero morate najprej pripraviti material in šele nato tkati. Toda

Kdo bi si mislil, da lahko naravne materiale, kot so vinska trta in slama, nadomestijo z navadnim papirjem? Toda sodobne šivane so prišli do načina, kako tkati košare, vaze, škatle iz časopisnih cevi. To je zelo razburljiva dejavnost, za katero morate najprej pripraviti material in šele nato tkati. Toda trta s slamo je treba najprej pripraviti na delo: zahtevajo posebno ravnanje, namakanje, parenje. Papir je veliko enostavnejši in košarica časopisov je skoraj enaka kot naravni material. Končni izdelki so zelo lepi, predvsem za tiste kvalificirane delavce, ki že imajo praktične izkušnje.

Priprava potrošnega materiala

Danes ni nobenih težav z osnovnim gradivom: vsakdo ima doma veliko število časopisov, letakov in revij. Ne mečite: lahko jih postavite v zanimiv primer - dobite čudovito košarico časopisov. Kaj je potrebno za ročno delo, razen za časopise in revije? Bodite prepričani, da potrebujete škarje, PVA lepilo, lepilo pištolo, pisarniški nož. Dno košare je lahko tkano in izdelano iz kartona. Zato morate pripraviti nekaj koščkov kartona. Zahteva in dvostranski trak. Za izdelavo končnega izdelka, podobnega trti, mora biti košara pobarvana. Za to je madež. Toda veliko barvnih izdelkov v beli barvi: bela barva na vodni osnovi. Da bi moč in zaščito pred vlago, zadnji sloj se uporablja lak - njegov temelj mora biti tudi voda. Spenjalnik, spone ali oblačila za pritrjevanje - dodatna podporna sredstva.

Način izdelave "trte"

Ker so izdelki tkani iz časopisnih cevi, je prvo treba pripraviti cevi.

 • V ta namen je treba liste časopisov in revij najprej narezati na trakove velikosti 10 x 30 cm, zato je to primerno z ostrim nožem.
 • Za zvijanje cevi teh trakov potrebujete tanko iglo 3 mm.
 • Twist začnite diagonalno, z iglo pod ostrim kotom. Na ta način lahko dobite želeno velikost cevi. To je treba storiti večkrat - in vse naslednje bodo zelo enostavne in hitre.
 • Priprava cevke uporabite z lepilom: majhna količina se nanese na konico, tako da se ne odvija. To je lahko PVA ali pisarniško lepilo.
 • Mojstri tkanja iz časopisnih cevi vedo, da mora biti, kadar je zvit, en konec nekoliko širši od drugega - to je potrebno, da se jih podaljša med tkanjem.

Drug način za izdelavo materiala

Obstaja enostavnejši način izdelave materiala za tkanje košare: to so ploščati trakovi iz istih časopisov. Trakovi se režejo, kot za cevi, toda tokrat jih ni treba zviti: večkrat so prepognjeni, da naredijo enako širino traku. Od tega je preprosta metoda pletena, kar bo dno košarice. Tudi otrok lahko naredi to vrsto tkanja - ni ga treba posebej trenirati.

Kako narediti košaro iz časopisa

Postavite trakove med seboj navzkrižno, naredite dno. Ekstremni trakovi so pritrjeni s spenjalnikom. Ko bodo velikosti dovolj, je treba preiti na navpično tkanje sten. Ko dosežejo želeno višino, se tkanje konča, vse fiksira s spenjalnikom, presežek pa se strga. Zgornji rob je zlepljen z enim neprekinjenim trakom, košarica časopisov pa je pripravljena z lastnimi rokami! Po želji lahko izdelate pero in barvate izdelek. Toda veliko ljudi je všeč, to je raznovrsten pogled, kot je prikazano na spodnji fotografiji.

Bolj dolgotrajna metoda

Ampak kljub temu iz košare časopisnih cevi izkažejo lepše. So bolj podobni izdelkom iz palice. Če želite izdelati takšno košarico, morate porabiti več dela kot prejšnji izdelek. Slikano v beli barvi in ​​okrašeno s čipkami in cvetovi, bo zadovoljilo oči in lahko je čudovito darilo. Ko ste že pripravili zahtevano število cevi, lahko začnete z delom. Če opravljate tkanje iz časopisnih cevi korak za korakom, dobite podobno košaro.

Mojstrski tečaj o izdelavi bele košarice

 • Delo se začne od spodaj: osem cevi se prečkajo in proces tkanja se začne v krogu.
 • Ko dno postane prava velikost - tkanje gre do stene.

 • Slediti moramo cevi: če so kratki konici, jih je treba povečati. V ta namen je rep nove cevi premazan z lepilom in vstavljen v kratek ostanek, ki ga je treba podaljšati.
 • Da ne bi prišlo do razpada tkanja, se vertikalne cevi fiksirajo s pomočjo oblačil.
 • Ko je dosežena želena višina, se tkanje ustavi, presežni repi se izrežejo, upognejo navznoter in zalepijo. Kraj lepljenja se pritrdi s ščipalko in pusti, da se posuši.
 • Če se misli na pero, potem dve cevi nista odrezani, ampak tkani v obliki loka.

Pravokotne košare

Obstaja še en način uporabe preostalih časopisnih cevi. Tkanje, katerega glavni razred je opisano zgoraj, velja za klasiko in se uporablja v vseh delih. Spremeni se samo vzorec, oblika, velikost prihodnjega izdelka. Ne morete tkati dna košare: namesto tega uporabite karton, ki je prilepljen na cev po obodu. Tkanje se začne s stenami. Najprej pa se odločite za velikost prihodnje košarice in pripravite dva enaka kosa kartona. V tem primeru je njihova oblika pravokotnik.

Zaporedje dela

 • Robovi kartona morajo biti označeni s svinčnikom in ravnilom: označite mesta lepljenja cevi.
 • S pomočjo PVA lepila zlepimo epruvete s kartonom in jih posušimo.
 • Drugi del je premazan z lepilom in prilepljen na prvi: tako bodo cevi varno pritrjene.

 • Ko je prazno, je tkana košara časopisov.
 • Konci podpornih stojal morajo biti pritrjeni zaradi lažjega delovanja.
 • Prvi dve cevi za delo sta prilepljeni na podlago - in začneta postopek.

 • Ko so kratki konci - jih je treba podaljšati, lepljenje novih slepih delov.
 • Rob je narejen kot običajno: odvečni repi se razrežejo in prilepijo v notranjost.

Primer in barvanje

Ko je izdelek pripravljen, ga je treba napolniti z barvo ali belim lepilom. Slednji se rahlo razredči z vodo in nanese s čopičem. Potrebno je pustiti, da se košara posuši in začne barvanje od znotraj. Po nanosu več plasti se košara popolnoma posuši. Samo ko je suha, je zunanjost košare pobarvana. Prav tako položite več plasti barve in posušite izdelek. Mnoge igle jo na koncu prekrijejo z lakom na vodni osnovi. Dokončana košara časopisov ima podoben videz (fotografija).

Uporabljena pri barvanju bo izdelku dala temno barvo, košara pa bo kot trta. Če pogledamo stvaritve mojstrov, ki se že dolgo ukvarjajo s tkanjem, lahko vidite, da ne uporabljajo vsi slikarji. Nekateri pustijo barvito čarovnijo. Drugi mojstri barve cevi vnaprej: to daje košari boljši videz. S to metodo neobdelana območja niso vidna, izdelek pa je videti precej čist.

Registracija končnih izdelkov

Po tem, ko ste se naučili, kako narediti košaro iz časopisa, je veliko šivalk še dlje. Obvladajo nove vrste tkanin, pletenice, uporabljajo dodatne materiale. Lepo pridobljeni izdelki, v katerih so med navpičnimi tkalskimi vrzeli izdelani: košara se zdi lahka. Torej, da glavni del tkanja, pustite 2-3 cm brezplačno. Nato, lepljenje novega časopisnega čepa, nadaljujte z delom in naredite rob košarice. Kjer je nastala vrzel, je preskočena lepa satenska vrvica in pramen je vezan. Če je košarica namenjena za uporabo na mizi, za prehrambene izdelke, kot je kruh, se v notranjosti zašije lepa podloga. Robovi se obrnejo na stran in sešijejo. Postavite šiv po obodu, zapečatenega s čipko ali pletenico. Ta košara za kruh krasi mizo in je lahko darilo za vsako hosteso. Tudi preprosta košara, vendar z okrašenimi peresa, izgleda zelo zanimivo.

Seveda izkušnje in domišljija avtorja pomagajo ustvarjati ekskluzivne stvari. Ženske in igralke izdelujejo pletene vaze, škatle za nakit, velike škatle za perilo. Še posebej nadarjeni in zaviti na mizice: veliko izdelkov je mogoče izdelati iz navadnih časopisov in revij. Dovolj je, da začnemo z običajno košaro, in tkanje je lahko zanimiv hobi za vsako osebo. Mnogi ljudje iz svojih konjičkov ustvarjajo resnično podjetje, ki prinaša dober dohodek. Zato, preden si vrgel nakopičene odpadnega papirja, morate razmišljati: in ne, da ga pustite v zanimivem primeru?

Kako kravato preprosto kvačkati šal? Sheme bodo novicam pomagale, da bodo delo lažje in preprostejše.Brioche (pletenje): opis tehnike, značilnosti in pregledovOsredotočite se s karticami. Najpreprostejši način za presenečenjeCrafts iz časopisnih cevi storite samiKako narediti nož z lastnimi rokami doma?Smešne lutke iz nogavicKako vtkati tatoo choker desno?Crafts iz cevi soka z lastnimi rokami. Obrti za novo leto