FoodPro Preloader

Patchwork jeans za začetnike


Jeans - kos oblačil, ki ni porušena, vendar so celo včasih izbrisani, postali majhni ali veliki, samo dolgčas. Kaj lahko naredimo iz starih denim stvari? Obstaja veliko možnosti, ena izmed najbolj priljubljenih danes je šivanje nove stvari v patchwork tehniki. Ta tkanina pritegne iglo, saj je zelo "poslušna", prijetna na dotik in dovolj trda. Kaj j

Jeans - kos oblačil, ki ni porušena, vendar so celo včasih izbrisani, postali majhni ali veliki, samo dolgčas. Kaj lahko naredimo iz starih denim stvari? Obstaja veliko možnosti, ena izmed najbolj priljubljenih danes je šivanje nove stvari v patchwork tehniki. Ta tkanina pritegne iglo, saj je zelo "poslušna", prijetna na dotik in dovolj trda.

Kaj je denim patchwork?

Denim patchwork je krpica kavbojk. Tehnika je bila znana že pred sto leti, aktivno so jo uporabljale naše babice in prababice. V starih časih je popularnost patchworka pojasnjena ne samo zaradi potrebe, da nekje pripne stare stvari, ampak tudi zaradi pomanjkanja lepih tkanin.

Kmalu se je proizvodnja tekstila začela pridobivati, nakup tkanin je bil na voljo večini ljudi, potreba po zaščiti vsakega dela pa je izginila. Patchwork je že dolgo pozabljen in danes ni povezan s potrebo po gospodarstvu. Za moderne mojstre je ta tehnika umetniška smer z velikim številom sort. Patchwork jeans - eden najbolj iskanih. Jeans dodatki v patchwork slogu lahko vidimo tako na ulicah majhnega mesta kot na modnih revijah.

Plusi jeansa

Denim je keprova vezava (leva, desna ali zdrobljena). Osnovna nit je obarvana in votkovna nit ostane bela. Jeans je sestavljen predvsem iz bombaža z rahlim dodatkom elastana.

Prednosti jeansa so:

 1. Odpornost na obrabo - izdelki zdržijo dolgoročno uporabo in ostajajo privlačni.
 2. Trajnost - tkanina se ne strga niti z veliko napetostjo.
 3. Higroskopičnost - denim izdelki ohranjajo ravnovesje vlage in temperature.
 4. Antistatik - jeans se ne kopiči in ne sproži statične elektrike.
 5. Naravnost - sestava tkanine ne povzroča alergijskih reakcij.

Poleg tega mozaik iz starih kavbojk med delom ne povzroča veliko težav, saj se tkanina ne »zvija«, ne zdrsne, se praktično ne razteza in se po pranju ne skrči.

Predhodna priporočila

Za šivanje s patchwork tehniko lahko uporabite vse stare denim predmete ali kupite gotove dele v šivalni delavnici. Če želite doseči čeden in lep izdelek, upoštevajte nekaj priporočil:

 • Če je tkanina nova, potem je pred delom potrebno pare ali raztezanje, nato pa se bo krčila in morda izgubila barvo.
 • Če se uporabljajo stari kosi tkanine, jih je treba rahlo obrusiti in dobro likati.
 • Pomembno je, da upoštevamo gostoto in debelino kavbojk, večina izdelkov pa je bolje videti na istih krpah glede na te značilnosti.
 • Izdelke, ki bodo podvrženi daljšim obremenitvam (podloga, sedež, naslonjalo za roke, ročaj vrečke), je treba okrepiti z blazinico iz kakršne koli debele tkanine, poliestra iz polnila ali udarca.
 • Za fino in srednje gostoto kavbojk na vzorcih je treba upoštevati šiv 0, 75 cm, za goste kavbojke pa niso potrebni dodatki, saj bodo šivi grdi. Podrobnosti so našle od konca do konca na tkanini obloge z "cik-cak".

Patchwork jeans je fascinanten poklic, zato morate vnaprej skrbeti za razpoložljivost vseh potrebnih orodij: barvice, škarje, ravnilo, igle in niti, šivalni stroj in likalnik.

Šivalni koraki

Patchwork šivanje jeans katerega koli izdelka je sestavljeno iz več faz:

 1. Rezanje: šablono namestite na napačno stran, obrežite svinčnik okoli nje, dodajte dodatke za šiv (če je tkanina ohlapna).
 2. Če je risba zapletena, so podrobnosti razporejene na mizo v enostavnejših blokih.
 3. Šivamo vse podrobnosti (za zapletene vzorce - bloke najprej).
 4. Odstranite nastalo tkanino.
 5. Po potrebi podvojite njegovo podlogo in prešite.
 6. Obdelajte robove ali zberite dele izdelka.

Enostavna ideja za začetnike.

Patchwork šivanje vrečko kavbojk ali nekaj oblačil zahteva določene spretnosti od iglo. Bolje je začeti s preprostejšimi stvarmi, na primer s posteljno pregrinjalo.

Naredite vzorec ne bo težko, kar je najpomembnejše, da določite velikost končnega izdelka in velikost zavihkov. Po tem morate izrezati vse podrobnosti in jih postaviti na mizo po shemi. Za udobje, jih lahko pritrdite z iglami ali zatiči, likanje šive. Zaprite zavihke, začenši od sredine izdelka.

Odvijte šive. Kot grelec se lahko uporabi sintetični začin, vata ali preprosto gosta tkanina, druga (obloga) stran pokrova pa je lahko iz trdnega kosa kavbojk ali druge tkanine. Izrežite te dele, tako da dobite nastalo patchwork tkanino na tkanino.

Zložite tkanino in oblogo obrnjeno navznoter, tako da med njima postavite izolacijo. Če želite izravnati rez, jih pritrditi z iglami in jih pomesti. Odstranite igle in podrobnosti šiva. Pustite, da je linija nedokončana pri 15-20 cm, izklopite tančico, poravnajte vogale in šive. Zaščitite preostalo vrzel z roko, likalnik končnega izdelka.

Praktičen in hkrati zanimiv hobi - patchwork iz jeans. Slika zgoraj predstavljene torbe je le ena od možnosti za ustvarjanje koristnih stvari v vsakdanjem življenju.

"Večni šah": razlaga terminologije in drugih groženj kralju v šahuKako igrati sudoku: korak za korakom rešitev za sestavljankoKako narediti zajček obleko za dekleta z lastnimi rokamiObrti za dacha. Kako narediti laboda iz pnevmatike?Izvirna prijava z otrokom, starim 5 let: opis, zanimive ideje in povratne informacijeKako narediti pravo čarobno palico?Božični venec iz storžkov. Venček storžkov: mojstrski razredKako narediti stožca