FoodPro Preloader

Aparati Decoupage na pohištvu za začetnike


Moderna notranjost pogosto zahteva ekskluzivno pohištvo. Pogosto je nemogoče kupiti možnosti oblikovanja za navadne ljudi, vendar vedno obstajajo možnosti. Tehnika decoupage na pohištvu bo pomagala pri materialih, ki so bili uporabljeni v notranjosti za izdelavo edinstvenega pohištva. Ja, in to bo stalo veliko ceneje kot v strokovnih delavnicah. Če ž

Moderna notranjost pogosto zahteva ekskluzivno pohištvo. Pogosto je nemogoče kupiti možnosti oblikovanja za navadne ljudi, vendar vedno obstajajo možnosti. Tehnika decoupage na pohištvu bo pomagala pri materialih, ki so bili uporabljeni v notranjosti za izdelavo edinstvenega pohištva. Ja, in to bo stalo veliko ceneje kot v strokovnih delavnicah.

Če želite začeti, se odločite za pohištvo. Če uporabljate staro, vendar kakovostno pohištvo, ga je treba temeljito očistiti laka in umazanije, nato površino razmastiti. Nove možnosti, ki ne vsebujejo dekorja, bi morale biti tudi rahlo polirane (običajno to stopnjo opravi mojster, ki je izdelal ta ali tisti predmet) in tudi razmastil. Če je staro pohištvo malo izgubilo stabilnost, je pomembno opraviti popravila za okrepitev strukture pred pripravljalno fazo.

Obrnimo se na izbiro materialov, na katere se nanaša risba. Najpogosteje se uporablja tkanina za decoupage. Vendar pa lahko vedno uporabite druge vrste dekorjev. Na primer, decoupage tehnika na pohištvo omogoča uporabo posebnih kartic za to vrsto dela, tapete, dekorativne nalepke, tridimenzionalne možnosti in triplastne serviete. Vse to in še veliko več je lahko koristno, zato ne mečite majhnih, neuporabnih v popravilo kosov.

Pri uporabi papirnih risb lahko površino trde, debele pločevine razredčimo s trakom. Prilepi se na hrbtno stran slike in previdno odstrani s koščki papirja. Prtičke je treba stratificirati in s sliko pustiti samo zgornjo plast. Sledi faza izrezovanja elementa, s katerim bomo okrasili pohištvo.

Tehnika dekupiranja na pohištvu zahteva skrbno pripravo delovne površine. Po brušenju in čiščenju okrasimo glavno barvo ali ozadje. To so lahko barve na vodni osnovi, madeži, temeljni premazi itd. Po končnem sušenju te plasti se opravi dekupaža.

Pripravljeni fragmenti se razprostirajo po površini pohištva in določajo njihovo končno lokacijo. Nadalje, tehnika decoupage na pohištvu se lahko izvaja na različne načine. Če uporabljate papirnate risbe, se lepljuje s posebno spojino ali s PVA, razredčeno z vodo na pol. Na površino in na hrbtno stran elementa je možno nanesti lepilo, vendar je to bolj pogosto na vrhu, ki je pritrjen na pohištvo. Krtačo je treba nežno voditi in od sredine do robov. Po tem naj bo risba prekrita s prozornim polietilenom, npr. Z datoteko, in likati z mehko lopatico, tako da bodo vsi zračni mehurčki izstopili.

Decoupage na pohištvu s krpo ima tudi nekaj možnosti. Če je dekoracija izvedena s tekstilom na tekstilu (npr. Svetilko svetilke), potem je potrebno le lepilo iz tekstilnega tekstila. Po sušenju ne pušča madežev in odlično opravlja svojo nalogo, ki velja tudi za pohištvo. Če so delci tkanine pritrjeni na drevo, lahko uporabite tudi tekstilno lepilo, čeprav bodo ostale zgoraj navedene možnosti.

Tekstilna podlaga ni obdelana na noben način, les, kovina, plastika itd. površine zahtevajo sidranje. Tudi tu so materiali različni. Če površina absorbira, potem je primerna za lak na vodni osnovi. Če ne, potem običajno lak. Za vse možnosti lahko uporabite poseben lak za decoupage. Nanesite katerega koli od zgoraj navedenih fiksirjev v več plasteh. Vsakič, ko se lakiranje izvede po končnem sušenju prejšnjega.

Decoupage otroško pohištvo - to je možnost, da preoblikujejo ne le otroško sobo, ampak tudi, da ga pritegne k ukrepanju na dekor. To delo seveda zahteva previdnost in se običajno izvaja v dobro prezračevanih prostorih ali na svežem zraku. Decoupage otroško pohištvo poleg glavne dekorativne funkcije lahko skrije tudi nekaj problematičnih področij, kot so udrtine ali praske. Otroci, ki vam pomagajo, morajo biti dovolj stari, da izpolnjujejo vsa varnostna pravila, ki jim jih razložite. Bolje je uporabiti posebne materiale, ki ne bodo povzročali alergij, poleg tega pa ne bodo strupeni.

Želimo vam veliko idej in uspešnega dela!

"Večni šah": razlaga terminologije in drugih groženj kralju v šahuKako igrati sudoku: korak za korakom rešitev za sestavljankoKako narediti zajček obleko za dekleta z lastnimi rokamiObrti za dacha.  Kako narediti laboda iz pnevmatike?Izvirna prijava z otrokom, starim 5 let: opis, zanimive ideje in povratne informacijeKako narediti pravo čarobno palico?Božični venec iz storžkov.  Venček storžkov: mojstrski razredKako narediti stožca