FoodPro Preloader

Kako šivati ​​nagubano krilo z lastnimi rokami


Nagubana krila - dolga, kratka, srednje dolga - vedno ostane najbolj priljubljena med vsemi drugimi modeli. Ta garderoba izgleda spektakularno kadarkoli - zjutraj ali zvečer, pozimi ali poleti - ni pomembno! Zelo preprosto združuje z vsakim slogom oblačil. In kako šivati ​​nabrano krilo, se učite iz tega članka. Zgodovin

Nagubana krila - dolga, kratka, srednje dolga - vedno ostane najbolj priljubljena med vsemi drugimi modeli. Ta garderoba izgleda spektakularno kadarkoli - zjutraj ali zvečer, pozimi ali poleti - ni pomembno! Zelo preprosto združuje z vsakim slogom oblačil. In kako šivati ​​nabrano krilo, se učite iz tega članka.

Zgodovina zgodovine

Zgodovina čudovitih kril v grebenu sega globoko v preteklost. Prva stvar te vrste je nastala v Egiptu, v najstarejših časih. Kraljica Kleopatra je brezskrbno ljubila obleko v obleke iz takšne tkanine. Pred mnogimi tisočletji je bil ta stil kril izključno moški atribut. Ne pozabite na škotski kilt. In šele po dolgem času se je ta kos oblačila preselil v garderobo žensk.

Ustvarjalec pleating oblek je italijanski, oblikovalec M. Fortuny - pred več kot 100 leti je zašil to žensko krilo.

V dvajsetih letih prejšnjega stoletja se je njihova priljubljenost začela hitro povečevati in pridobivati ​​nov zagon. To vidimo iz starih filmov, spominjamo se vsaj Katherine Hepburn v The Philadelphia Story ali najbolj znane obleke Marilyn Monroe.

Do našega časa, nagubana krila ne zapustijo modnega podstavka, pestrost modifikacij je impresivna. Zato veliko ljudi skrbi, kako s šivasto krilo z lastnimi rokami.

Nagubana tkanina doma

Prvič, potrebujemo tkanino za ustvarjanje tega krila. Seveda, v času našega obilja v trgovinah je vse, kar potrebujete za to delo. Vendar pa zadeva ni vedno dobre kakovosti. In poskusite sami, da navežete gube na najstarejši način. Najprej pa se odločite, kako šivati ​​nagubano krilo: s širokimi ali majhnimi nabori, obsežnimi ali ožji?

Za začetek izračunajte posnetek tkanine. Je enak obsegu bokov, pomnožen s tremi. Recimo, da je naš obseg 85 cm, potrebujemo širino 2, 6 m. Ker je standardna širina role 1, 5 m, potem kupimo kos tkanine, ki je enak: 2 dolžini krila + 15 cm za šive in za pas. Za šivanje krila, katerega dolžina je 55 cm, bo potrebno 1, 25 m tkanine.

Poleg tega bomo potrebovali:

 • veliki listi debelega papirja (risalni papir);
 • teme:
 • Škarje;
 • železo;
 • vladarji;
 • svinčniki;
 • rezana gaza;
 • milo, voda, kis;
 • igle;
 • šivalni stroj.

Obstaja zelo zanimiva tehnika za oblikovanje gub.

Izdelujemo kose za oblikovanje gub - skupaj zložimo liste in na papirju označimo gube na dolžini obeh robov. Na markirne črte pritrdimo dolgo ravnilo in uporabimo škarje s pritiskom, ki zapuščajo črto. Zložimo liste v harmoniko, eno v drugo. Celotna struktura je likana skozi majhno. Izkazalo se je, da so obrazci za nabor.

Med njimi postavimo material, se prepričajte, da ga pritrdite z iglami, tako da se ne premika. Pečemo skozi mokro gazo in pustimo, da se popolnoma posuši. Previdno odstranite papir, šivajte gube z velikimi šivi.

Za fiksiranje raztopine morate milnico raztopiti v dveh litrih vode in zlijte z žličko 9% kisa. V tej zmesi navlažite kos gaze in temeljito likajte tkanino skozi njo. Te korake ponovite nekajkrat, da bodo gubice jasnejše.

Orodja in materiali

Torej, kako šivati ​​nagubano krilo? Če želite začeti, dobite vse, kar potrebujete.

 • Plisirani material - s standardno širino 150 cm se vzame dolžina, ki je enaka dolžini prihodnjega izdelka. Ne pozabite na dodatek za šiv.
 • Belt gumi je enak volumnu pasu plus 4 cm.
 • Šivalni sukanec.
 • Igla
 • Zelo ostre škarje po meri.
 • Nekaj ​​nožev.
 • Kos krede.
 • Igla za super-stretch šivalni stroj.

Kako šivati ​​naguban krilo z elastiko

Začnite šivati?

Na začetku dela je treba material raztegniti na mizo, nežno poravnati in zložiti na sredino, na napačno stran.

 • Narišemo pravokotni vzorec. Dolžina krila je razporejena na delno nit in dodajte 4 cm na rob, čez - polovico volumna bokov, dodajte 5 cm do prostega prileganja. Širina je odvisna od želene pompe prihodnjega izdelka.
 • Odrežite pravokotno gredico. Vse stranice so obdelane s overlock.
 • Šivamo ob šivu ob strani - imamo ga sami.
 • Šivamo širok elastični trak v obroč, ga pritrdimo na krilo z zatiči, rahlo ga raztegnemo.
 • Nastavite cik-cak na šivalni stroj in vstavite posebno iglo super-stretch.
 • Šivalni gumi na tkanino. Obravnavanje roba snovi z overlock-om ni obvezna. Če tkanina ni preveč obrabljena na robu, potem ne skrbite.

To je to, zdaj veš, kako šivati ​​nagubano krilo. In lahko ga nosite s čimerkoli - romantičnimi šifonskimi bluzami ali puloverji velikih pletenin ...

Žametna krila nagubana

Tudi v sodobnem modnem svetu, polnem različnih zanimivih idej oblikovalcev in modnih oblikovalcev, takšna stvar, kot je žametno nabrano krilo, nikoli ne izgine iz mode.

Žamet je vedno pokazal rafiniran okus in razkošje svoje ljubice. Zaradi tega se za posebne dogodke priporočajo dolga žametna krila - tu so obleke iz te aristokratske tkanine čudovite.

Toda v vsakdanjem življenju se ta garderoba popolnoma prilega. Združite krila z bluzami in bluzami iz občutljivih zračnih materialov in vaš videz bo zelo učinkovit.

Kako šivati ​​nagubano žametno krilo? Da, kot običajno. Samo dolžina šiva na šivalnem stroju mora biti daljša, saj je žamet bolj "viskozen", majhni šivi pa ga bodo ponovno pritrdili. To krilo je lahko ravno rezano in ga lahko šivamo, sežgano. V tem primeru naredite vzorec ne pravokotne oblike, ampak narišite trapez. Krilo bo imelo dva šiva na vsaki strani.

Usnjena krila

Najbolj razkošna usnjena nagubana krila zavzemajo pomembno mesto v garderobah žensk, ki sledijo modnim trendom.

Dolžina takšnih oblačil, pa tudi vprašanje »kaj obleči?« Ne igra posebne vloge. - združite ga s katerim koli slogom. Vendar pa obstajajo popolnoma win-win možnosti:

 • Dolga črna krila so odlično združena s kratkimi jopiči in čevlji z visokimi petami - dobite zelo eleganten, čeprav preprost videz.
 • Usnjena obleka v barvi prašne rože ali prahu, poleg sive majice in sandalov, izgleda neverjetno.
 • In seveda kamnita podoba: usnjena krila in usnjena jakna ter grobi brusilniki na spodnji ploščadi.

Torej smo ugotovili, kako šivati ​​nagubano krilo. In od tega, kar ga ustvarite - to je po vašem okusu.

"Večni šah": razlaga terminologije in drugih groženj kralju v šahuKako igrati sudoku: korak za korakom rešitev za sestavljankoKako narediti zajček obleko za dekleta z lastnimi rokamiObrti za dacha. Kako narediti laboda iz pnevmatike?Izvirna prijava z otrokom, starim 5 let: opis, zanimive ideje in povratne informacijeKako narediti pravo čarobno palico?Božični venec iz storžkov. Venček storžkov: mojstrski razredKako narediti stožca