FoodPro Preloader

Decoupage rezalne deske - prva faza razvoja tehnologije


Ali vam je všeč, da izvirne predmete s svojimi rokami? Imate umetniški okus in željo po preoblikovanju prostora z nestandardnimi ekskluzivnimi stvarmi? Nato poskusite obvladati tehniko "decoupage". To je precej preprosto, hitro, in rezultat se lahko izkaže, da je preprosto omamljanje, glavna stvar je, da vse, kar je zelo previdno, medtem ko je treba upoštevati potrebno tehnologijo. Od p

Ali vam je všeč, da izvirne predmete s svojimi rokami? Imate umetniški okus in željo po preoblikovanju prostora z nestandardnimi ekskluzivnimi stvarmi? Nato poskusite obvladati tehniko "decoupage". To je precej preprosto, hitro, in rezultat se lahko izkaže, da je preprosto omamljanje, glavna stvar je, da vse, kar je zelo previdno, medtem ko je treba upoštevati potrebno tehnologijo. Od preprostih do bolj zapletenih stvari boste videli, kako vsestranska je ta tehnika in vam omogoča ustvarjanje neverjetnih stvari. Privlačnost decoupagea je v veliki meri posledica njene dolge zgodovine in prispevka, ki so ga z leti ustvarili mojstri in umetniki, izpopolnili tehniko in prinesli nekaj novega in nenavadnega.

Začnimo z najpreprostejšimi in skušamo narediti deska za decoupage za dekoriranje kuhinje. Potrebovali bomo naslednje materiale: lesene deske, akrilne barve, temeljni premaz, lepilo za decoupage ali vodo, razredčeno s PVA, mehko krtačo, akrilni brezbarvni lak, papirnate serviete z lepim dekorjem, peno.

1. Začnemo razslojevanje plošče tako, da prednjo površino nanosimo in jo prekrijemo z akrilno belo barvo v več plasteh, da dosežemo ravno in gladko površino. Barva mora biti bela, tako da se vzorec, ki je izrezan iz prtičkov, pojavi jasno in svetlo. Če se bo plošča uporabljala za predvideni namen, bo stran za rezanje ostala v njegovi prvotni, nedotaknjeni obliki. Barva naj se dobro posuši.

2. Izrezite vzorec iz prtičkov vzdolž konture, ločite zgornji barvni sloj in ga položite na sprednjo pobarvano površino v sredini ali drsite na rob - vse je odvisno od vzorca in želje. Z mehko krtačo izrežemo rezanje z lepilom za dekupažo ali razredčimo z vodo PVA (1: 1), ščetkanjem neposredno nad sliko, pazljivo in istočasno odstranimo vse zračne mehurčke. Treba se je izogniti gubam in gubam. Za to rezanje prtičkov lahko predhodno navlažite z vodo. Vzamemo plastično vrečko, nanj položimo obraz in ga navlažimo z vodo. Prekomerno vlago odstranimo s suho krpo. Paket skupaj z ribico obrnemo tako, da je prtiček na dnu in ga položimo na sprednjo površino plošče, ga gladimo s krpo ali gobo. Po tem pakiranju morate počasi odstraniti, ponovno razrezati madež in ga zlepiti z lepilom. Naj se lepilo dobro posuši.

3. Še naprej izdelujemo deske za decoupage. Če je ozadje prtiča bele, potem po sušenju vzorca decoupagea izdelek prekrijemo z brezbarvnim lakom v dveh ali treh slojih. Če je bila ubrusa obarvana, potem morate pobrati akrilno barvo, da se ujema z barvo ozadja in s to barvo prekrije celotno površino plošče, ki jo risba ne zaseda. Tako bomo dosegli učinek popolne verjetnosti, kot da se vzorec ne prilepi, ampak nariše na tablo. Šele po tem izdelek lakiramo. Pozornost je treba nameniti stranem odbora. Prav tako jih je treba pobarvati z isto barvo ali z kontrastno barvo.

Eden od najbolj priljubljenih stilov kuhinjske notranjosti je "Provence". Leseno pohištvo iz plošče, terakota na tleh in raznolik dekor, ki spominja na kmečke, zelo srčkane in prijetne hiše v Franciji, ustvarjajo privlačno in vabljivo vzdušje. Izdelava deske za decoupage v tem slogu je preprosta. Tu je potrebno na koncu dela umetno starati površino s pomočjo craquelure sestave. Lahko je dvostopenjska ali enostopenjska (enostavnejša). Po premazu se pojavi sestava na površini razpoke, ki ustvarja učinek antike. Če v zadnjih stopnjah dela v njih vtrite zlato ali srebro v prahu, bo stvar videti še bolj privlačna in bolj prefinjena. Vendar je treba omeniti, da je v tehniki decoupagea najpomembnejše, da ne pretiravate z dekorjem in se ustavite pravočasno, ko dosežete potrebno "zlato sredino".

Decoupage kuhinjske plošče je mogoče narediti v vsakem slogu. V umetnostnih trgovinah in spletnih trgovinah prodajajo različne prtičke in dekupazhne karte z risbami, ki so narejene v različnih stilih - od klasičnih realističnih slik in okraskov do avantgarde in konstruktivizma. Če izberete svojo najljubšo sliko, morate izbrati načine oblikovanja ozadja, da bi se izognili neskladju. Poleg tega, ko izdelujete decoupage rezalne deske za okraševanje kuhinje, poskušajte narediti delo videti čim bolj naravno in naravno, tako da je splošni vtis, da je plošča ročno naslikal nadarjena ustvarjalna oseba.

"Večni šah": razlaga terminologije in drugih groženj kralju v šahuKako igrati sudoku: korak za korakom rešitev za sestavljankoKako narediti zajček obleko za dekleta z lastnimi rokamiObrti za dacha.  Kako narediti laboda iz pnevmatike?Izvirna prijava z otrokom, starim 5 let: opis, zanimive ideje in povratne informacijeKako narediti pravo čarobno palico?Božični venec iz storžkov.  Venček storžkov: mojstrski razredKako narediti stožca