FoodPro Preloader

Obrt iz naravnega materiala z lastnimi rokami: nekaj možnosti


Domišljija otrok je neomejena. Zelo uporabno za izdelavo raznih spominkov. Med njimi je velik prostor, ki ga zavzemajo obrti iz naravnih materialov. Z lahkoto jih naredite z lastnimi rokami, če se zatekajo k vsem, kar potrebujete, ko pride jesen. Materiali so lahko listi različnih dreves, stožcev, vej, želodov, semen rastlin, školjk, kostanja, kamenčkov, školjk, iglic, trstičja. Poskusi

Domišljija otrok je neomejena. Zelo uporabno za izdelavo raznih spominkov. Med njimi je velik prostor, ki ga zavzemajo obrti iz naravnih materialov. Z lahkoto jih naredite z lastnimi rokami, če se zatekajo k vsem, kar potrebujete, ko pride jesen. Materiali so lahko listi različnih dreves, stožcev, vej, želodov, semen rastlin, školjk, kostanja, kamenčkov, školjk, iglic, trstičja. Poskusimo narediti različne obrti iz naravnih materialov z lastnimi rokami. Za delo boste morda potrebovali tudi barvni papir, nit, lepilo, šilo, škarje, različne trakove.

Kako narediti obrt iz naravnega materiala z lastnimi rokami? Zanimive ideje

Mural

Za podlago vzemite debel papir ali karton. Predstavljajte si, postavite razpoložljiv material - stožci, školjke, prodniki, seme rastlin. Lepljenje močnega lepila. Po sušenju je priporočljivo odpreti zgornjo ploščo z lakom.

Majhni čolni

Vzemite lupine iz orehov. Vzemite majhne vejice, na njih pritrdite suhe ali zelene liste s scotch trakom - tako se bo pojavilo »jadro«. Nato z uporabo plastelina postavite vejico znotraj lupine.

Polži

Naredite majhne polže temno rjavega plastelina. Pritrdite morsko lupino na vrh. Takšna kompozicija, okrašena s kamenčki, bo izgledala zelo izvirno v cvetličnem loncu.

Smešna lisica

Za izdelavo te jesenske aplikacije boste potrebovali majhne suhe liste rumenih ali oranžnih odtenkov različnih velikosti. Pametno jih razporedimo na papirnato podlago, lepilo z lepilom. Uporabite pero, s katerim narišete obraz lisice.

Nenavaden jež

Osnova jež - plastelin. Toda igle so navadna sončnična semena. Okrasite igračo s čudovitim listom.

Z obrtmi iz naravnih materialov lahko s svojimi rokami izdelujete ne le spominke, temveč tudi praktične stvari za dom, kot so nosilci svinčnikov, čudovite svetilke in še veliko več. Oglejmo si, kako narediti originalno preprogo iz kamenčkov. To je ena od mnogih idej na temo: "Ročne obrti iz naravnih materialov z lastnimi rokami." Ta nenavaden preprog lahko naredite za kopalnico, hodnik ali kuhinjo. Uporaba naravnega materiala vam bo omogočila, da v dobesednem pomenu občutite besedo "skozi kožo" energijo narave. Za to potrebujete gumijasto podlago in veliko lepih, gladkih kamenčkov. Na kaotičen način polaganje kamenčkov na podlago je potrebno na eni strani premazati z lepilom. Potem, da bi zavarovali vrh, naložite tovor za nekaj časa. Po želji lahko izdelek polirate s posebnim strojem.

Različne obrti iz odpadnega materiala z lastnimi rokami

Material za otroško ustvarjalnost lahko služi tudi kot improvizirani material za izmet. Veliko je lahko različnih ročnih del, na primer iz plastičnih steklenic, zamaškov, posod za šampon, neprimernih računalniških diskov, itd. dišeče hkrati! Izvirno vazo z obročki lahko naredite iz papirnatih ostankov.

Dare, izumite in poskusite uresničiti svoje nove ideje!