FoodPro Preloader

Poslikane steklenice. Lepo od navadnega


Kako žalostno je včasih vržejo steklenico vina nenavadne oblike, svetlo nasičene barve. Eden bi ga rad preoblikoval v neko izvirno dekorativno stvar, da bi dal, tako rekoč, drugo življenje, se prilagodil skladiščenju ali okrasil notranjost. Ta želja nastane, verjetno, v številnih ustvarjalnih naravah, zato obstaja toliko različnih načinov dekoracije navadnih steklenic in pretvarjanja v nenavadne gospodinjske predmete in izvirna darila. Slikarske

Kako žalostno je včasih vržejo steklenico vina nenavadne oblike, svetlo nasičene barve. Eden bi ga rad preoblikoval v neko izvirno dekorativno stvar, da bi dal, tako rekoč, drugo življenje, se prilagodil skladiščenju ali okrasil notranjost. Ta želja nastane, verjetno, v številnih ustvarjalnih naravah, zato obstaja toliko različnih načinov dekoracije navadnih steklenic in pretvarjanja v nenavadne gospodinjske predmete in izvirna darila. Slikarske steklenice lahko izdelamo z obarvanimi ali akrilnimi barvami. Poleg tega je steklenica tako demokratična in brezčasna tema, da jo lahko slikate, kot želite, z uporabo tradicionalnega ornamenta, abstraktnega slikarstva, slike v duhu pop arta, ekspresionizma itd. Popoln prostor za domišljijo in kreativnost. Do-it-yourself slikanje steklenice je dejavnost, na katero lahko vključite otroke. Vsekakor dobijo nekaj zelo izvirnega.

Poslikane steklenice. Potrebni materiali

Za prevajanje kreativnih idej potrebujete lepo steklenico barvnega stekla. Dodatno: akrilne barve za steklo in keramiko glavne barve; konturna pasta (v posebni cevki) za steklo črne, zlate in srebrne barve; Ploščice za enkratno uporabo za mešanje barv; akrilni čist lak; aceton; tanke krtače z naravnimi ščetinami, bombažne palčke, debela igla, šibice, bombažne blazinice, papirnate brisače, mehki svinčnik (lahko tudi kozmetični) ali helijev peresnik.

Poslikane steklenice. Zaporedje dela

Prva in najtežja faza dela je nanos predhodne konture vzorca na površino steklenice (razmaščena z alkoholom ali acetonom). Uporabite lahko šablono, ki je nameščena na steklenico in označena s svinčnikom ali svinčnikom. Lahko narišete konture same slike. V vsakem primeru je tradicionalni način, ko je slika postavljena pod steklo in opisana, tu nesprejemljiva.

Po risanju slike je obdana z obrisom za steklo vzdolž svinčnikov. Rezultat mora biti konveksni konturni vzorec. Če so na nekaterih mestih sledi svinčnika ali svinčnika, potem se po sušenju konture sperejo z vodo.

Zdaj lahko začnete uporabljati barve. Najprej je treba steklenico pritrditi v poševnem stanju, tako da se ne vrti. Za to je primerna stojala za serviranje ali dva kosa pene z režami. Ko je steklenica pritrjena, lahko začnete zapolniti območja med konturo z barvami.

Akrilne barve so precej gosto in niso zelo tekoče, zato jih je primerno zapolniti z ločenimi odseki med konturo. Uporabljamo najprej eno barvo, najtemnejšo. Ko se temna barva posuši, se uporabijo potrebni prehodi in majhne poteze z svetlejšimi barvami. Najmanjše podrobnosti vzorca so obarvane z bombažno palčko ali šibo. Za pospešitev sušenja barve uporabite gospodinjski sušilnik. Delo z njim bo veliko hitreje. Akrilno barvo lahko razredčite z lakom, postane tanjša in gladka, tekstura pa postane bolj pregledna.

Po koncu dela in po sušenju vseh plasti barve se risba prekrije z akrilnim lakom. Zaradi tega je manj občutljiv na pranje in ščiti pred morebitnimi poškodbami.

Barvanje steklenic

Obstaja še en zelo zanimiv in nenavaden način barvanja steklenic, kjer se uporablja samo kontura. Barvne pike večbarvne konture pokrivajo stekleno površino, kot je zrnata vzorčasta mreža. Tehnologija slikarstva je podobna prejšnji. Površina steklenice je razmaščena, uporabljena je predhodna kontura vzorca. Potem ob teh linijah se kontura stisne iz cevi z majhnimi pikicami, tako da se jih postavi blizu drug drugemu, kot da bi zrezali vrsto kroglic ali vezali z biseri. Različne konturne barve, kot tudi zlati in srebrni vključki ustvarjajo čudovit vzorec. Stekleno površino lahko predhodno napolnimo z akrilnim temeljnim premazom, na primer na njem narišemo tanek črtast vzorec s črnim obrisom. Ta stil slikanja bo posnemal občutljivo čipko.

Slikanje steklenic je vrsta ustvarjalnosti, ki navadne vsakdanje stvari pretvarja v prava dekorativna dela, ki življenje krasijo s svetlimi barvami, kar vam omogoča, da se "potopite" v čudovit svet ustvarjalne fantazije.

Levovo obleko za otroka ni težko narediti z lastnimi rokami!Do-it-yourself voščilnice: mojstrski razred, zanimive ideje in priporočilaŠivamo sramotni kostum: materiale in shemoTulipani iz bonbonov in valovitega papirja.  Candy Tulipani: Master ClassObrti iz vlažnih diskov to naredite samiKako narediti luči buče v različnih variacijahKuhinjski enobarvni križni šivSunflower-kanzashi do-it-yourself: mojstrski tečaj