FoodPro Preloader

Izdelava loka za rože


Če želite doseči individualnost in izvirnost sloga, bodite pozorni na podrobnosti oblikovanja. Zavezanost do kraja našega bivanja je sestavljena iz številnih majhnih stvari. Toda počivališče je posebno mesto. Tukaj mnogi preživijo ves svoj prosti čas. Vsaka podrobnost na takem mestu mora biti všeč očesu. In vsaka st

Če želite doseči individualnost in izvirnost sloga, bodite pozorni na podrobnosti oblikovanja. Zavezanost do kraja našega bivanja je sestavljena iz številnih majhnih stvari. Toda počivališče je posebno mesto. Tukaj mnogi preživijo ves svoj prosti čas. Vsaka podrobnost na takem mestu mora biti všeč očesu. In vsaka stvar tukaj je zelo pomembna. Poskusite narediti, na primer, lok za cvetje.

Primerna mesta

Kje je bolje namestiti? Obstaja veliko možnosti. Armaturo cvetja lahko namestite na katerokoli vrtno površino. Oblikovalci in oblikovalci krajine vedno bolj uporabljajo drevesa v ta namen. Je praktična in spektakularna. Zelo zanimivi so loki, ki se nahajajo na vhodih v hišo, na dvorišče, v vrtno uho. Zelo izvirni tuneli (uličice) cvetja. To bo zahtevalo več lokov v vrsti.

O oblikovanju krajine

Seveda tukaj obstajajo določena pravila. Če želite, na primer, takoj namestiti več lokov, potem ko ste zgradili senčno ulico, izberite konstrukcije enake oblike. In tako, da so v harmoniji s stavbami, ki so v bližini. Lahko jih uredite v vrsti in enfilade. Bolje je, če je sedem lokov - to je idealna številka za cvetlične tunele. Domneva se, da sprehode pod takim obokom pozitivno vplivajo na duhovno in celo fizično stanje. Vendar pa bo en sam propeler, vse prepleteno s cvetjem, neverjetno privlačen.

Izdelava strani, ne pozabite, da dopolnjujete že ustvarjen slog. Poskusi, da ga ne razbiješ, ker potrebuješ udobje, ne neprijeten nelagodje.

Materiali in montaža

Kako narediti lok cvetja? Kateri materiali so boljši? Katero mesto izbrati? Kaj je bolje - cvetni lok, izdelan z lastnimi rokami, ali kupljene modele?

Podali vam bomo le nekaj nasvetov in prepustili izbiro - pustimo fantazijo v polnem pomenu.

Torej je lesen cvetlični lok (z lastnimi rokami, najlažji način za to) običajno majhen in se pogosto zdi koten. To je tradicionalna oblika. Če potrebujete preprosti preprosti slog, lahko uporabite tudi preproste palice. Luknje, narejene iz tankih plošč, ki so večkrat pobarvane z barvo ali navadnimi madeži, se bodo ujemale z modernim dizajnom. To velja tudi za elegantne kovinske izdelke. V vrtovih, okrašena v stilu "a la Japonska", bolj primerno debel bambus, les, kamni.

Variante obokanih podpor so lahko stacionarne (stalne) ali sezonske. Udobnost majhnih modelov - v enostavnosti. Mimogrede, poročni loki rož se najpogosteje izdelujejo samo s pomočjo sezonskih svetlobnih modelov. Vendar pa je treba paziti na pritrditve - lahke strukture se z lahkoto prevrnejo zaradi vetra. Dovolj močan bi moral biti tudi sam lok, saj je lahko teža rastlin precej impresivna. Za povečanje trdnosti in stabilnosti je bolje, da pour temelj.

Poleg okroglih oblik so lahko v lokceti izdelani loki, zabodeni, ravni. Ni priporočljivo, da so pod 2.2 m in že 1.2. Dejstvo je, da takšni objekti preprosto ne bodo videti, in načeloma so neprimerni. V notranjosti lahko postavite skulpture, klopi, majhne lončke cvetja.

Naredi si sam cvetni lok je odlična rešitev. To bo poudarilo individualnost, kar je še posebej pomembno za tiste, ki se ne želijo ponavljati. Če imate izkušnje z mizarstvom, ali ste "prijatelji" s kovino, potem je seveda veliko ceneje narediti lok. Mnogi ljudje raje kupujejo že izdelane modele ali pa jih naročajo, pri čemer vnaprej določijo oblike, velikosti in druge podrobnosti.

Izbira rastlin

Kakšen je najboljši način, da uredite lok za rože? Tradicionalna tehnika je vertikalno vrtnarjenje. Curly cvetovi, ki se dvigajo na oporo, ustvarjajo sčasoma te zelene sobe. Tukaj so primerni glicinija, petdnevna akebiya, »divje« grozdje, kovačnik, klešče iz debelih dreves, srebrni scinduus, Clematis (vinogradi, tanguti in vijolični hibridi). "Letnice" rastejo hitreje. Na območjih svetlobe in dovolj toplo na lokih, lahko posadite buče, ipomeyu, bindweed, nasturtium, fižol. Vinske trte so zelo plemenite (npr. Tekka (kampsis), glicinija, kovačnik). Najbolj opazen sladki vonj teh rastlin z začetkom sončnega zahoda. Tudi plodovi rastlin so lepi, nekateri so tudi koristni (actinidia, limonska trava). Seme Clematis bo zanimiv naglas. Samo poglejmo krasne zavihane vrtnice. To so pravi poročni loki cvetja. Zrastejo na tri ali več metrov. Najlepši je lok, če sadite vrtnice na obeh straneh. Poskusite lahko z barvo (na primer, rdečo in belo). V nekaj letih se bo grmovje prepletalo in izgledalo kot eno.

In nekaj nasvetov na koncu ...

Honeysuckle grozdje so posajene le na oplojenem zemljišču. Za zimo, so nujno odstraniti iz loki in zaščitene (smrekove veje, šota bo naredil). Nujno jih je treba zaščititi ne toliko od zmrzali, kot od preplavljanja.

Če nameravate posaditi aktinidijo, ne postavite cvetnega loka na jablane.

Poskrbite za hmelj iz listnega hrošča (občasno pršite z izvlečkom pelina).

Če je prostor preveč senčen, prenehajte z nabiranjem limonske trave, klešč, bršljana, kercasona - manj so prefinjeni.