FoodPro Preloader

DIY poročni albumi. Kako narediti poročni album z lastnimi rokami


Vsako dekle želi imeti edinstven in prvotno izdelan poročni album, ki bo dolga leta vodil slike najpomembnejšega dneva njenega življenja. Kot veste, vstavljamo fotografije iz vsakdanjega življenja v standardne albume, ki jih lahko kupite v kateri koli trgovini. Vendar pa želite na poseben način okrasiti slike s poročnega praznika, da bo praznično razpoloženje ostalo v njih že več desetletij. Zakaj ne b

Vsako dekle želi imeti edinstven in prvotno izdelan poročni album, ki bo dolga leta vodil slike najpomembnejšega dneva njenega življenja. Kot veste, vstavljamo fotografije iz vsakdanjega življenja v standardne albume, ki jih lahko kupite v kateri koli trgovini. Vendar pa želite na poseben način okrasiti slike s poročnega praznika, da bo praznično razpoloženje ostalo v njih že več desetletij. Zakaj ne bi naredili albuma z lastnimi rokami? Dejansko boste v tem primeru dobili priložnost, da uresničite vse svoje ustvarjalne ideje in dobite točno to, kar želite! V članku bomo opisali, kako narediti poročni album z lastnimi rokami. Iskreno upamo, da vam bo nasvet pomagal narediti spomine na počitnice svetlejše.

Ustvarite svoje poročne albume: idejne zasnove

Ponujamo vam tri možnosti za ustvarjanje knjige fotografij.

Standardni način

Če ne želite porabiti veliko časa za iglo, potem je ta možnost za vas. Nenazadnje ni nikogar skrivnost, da je poroka s svojimi rokami popolnoma nepotrebna, saj jih lahko kupite skoraj povsod. Vendar pa se lahko takšna standardna zbirka slik izda na ustvarjalen in izviren način. Če želite to narediti, morate fotografije urediti na poseben način, dodati želje vaših gostov in okrasiti nekaj strani z nekaterimi posebnimi elementi (na primer posušeno vejico iz svadbenega šopeka).

Prazen album

Danes v prodaji lahko najdete prazno za ustvarjanje lastne foto knjige. Praviloma so albumi različnih formatov s praznim pokrovom, listi kartona in močno vezavo. Tudi pri nekaterih presledkih je mogoče prilagoditi število strani glede na število slik, ki jih želite postaviti. S podobno podlago dobite veliko priložnost za ustvarjalnost.

Scrapbooking

Pravi mojstri izdelujejo poročne albume z lastnimi rokami dobesedno od in do. Ta metoda je zelo priljubljena in vključuje ustvarjanje praznine za knjigo fotografij, pa tudi njeno oblikovanje ne samo s slikami, temveč tudi s tematskimi risbami, izrezki iz časopisov in revij, posnetki, nepozabnimi malenkostmi itd., kot so lepilo, ostre škarje, niti, barvni papir in karton z različnimi teksturami in risbami, barvni svinčniki, označevalci, barvice, barve, različni dekorativni elementi (kroglice, čipke, trakovi, okrasni kamni, rože, bleščice) kem, nalepke, kartice, konfeti, in tako naprej. d.), kakor tudi vse ostalo, kar vam bo povedal svojo domišljijo.

Obstaja več zelo uspešnih in priljubljenih tehnik. Eden od njih lahko zagotovo imenujemo vezenje. Lahko lepo oblečete imena mladoporočencev ali kakšno sliko na to temo. Zelo dober element je tudi prisotnost not. Tako lahko na slike ali na eno od strani albuma objavljate komentarje o tem, kaj se je zgodilo mladim na poročni dan ali na predvečer. Beležke lahko pišete ročno ali jih ustvarite v računalniku z različnimi velikostmi pisav in črk.

Drug priljubljen element scrapbooking je obrezovanje. Hkrati s fotografijami odstranite dodatno ozadje in podrobnosti, kar vam omogoča, da se osredotočite na glavno temo. Vendar pa je pomembno, da se ne pretiravate. Konec koncev lahko zmanjšani deli sčasoma dobijo nov sentimentalni ali zgodovinski pomen, zaradi česar boste obžalovali njihovo odstranitev.

Kako narediti poročni album s svojimi rokami korak za korakom

Kot mojstrski tečaj vam ponujamo način izdelave knjige poročnih fotografij z mehko prevleko.

Za delo bomo potrebovali: krpo, debelo mapo z obročki, niti, penasto gumo široko eno ali dve centimetri, lepilo Moment ali pištolo za lepilo, dvostranski trak, debeli papir ali karton. Tkanine in druge dekorativne elemente je treba izbrati v skladu z zasnovo same poroke. V tem primeru bo vaš album odličen dodatek prazniku in bo poudaril vaš občutek za slog.

Če mapa že dolgo zbira prah v omari, jo morate vsekakor odstraniti iz prahu. Izrežite pravokotnik iz penaste gume, katere dimenzije sovpadajo s skorjo mape, na katero zlepljamo obdelovanec s pomočjo pištole za lepilo.

Naslednji korak je splošen pogled na album. Torej odrežite pravokotnik iz dobro preglajene tkanine. Po eni strani mora biti njena dolžina enaka višini mape plus 8 centimetrov, na drugi pa dve strani skorje in širina vezave ter dodatnih 8 centimetrov. Da ne bi sodelovali pri izračunih, lahko preprosto odprete mapo in jo obkrožite na tkanini, pri čemer dodajte osem centimetrov z obeh strani.

Ko so vse meritve zaključene in je izrezan tkaninski pravokotnik, nadaljujemo z ovijanjem našega prihodnjega albuma. V ta namen je najbolje uporabiti dvostranski trak. Ne pozabite, da mora biti material dovolj tesen, da v prihodnosti ni gub, ki bi bistveno uničil videz. Nato iz debelega papirja ali kartona odrežemo dva pravokotnika, katerih velikost je nekoliko manjša od skorje. Zalepimo jih na notranjo stran mape, da naredimo neviden spoj tkanine s pokrovom.

Po opravljenem glavnem delu lahko nadaljujete do najbolj zanimivega, namreč, da okrasite knjigo fotografij. Lahko jo okrasite z vsem, kar vam pove vaša domišljija: z okrasnimi kamenčki, kroglicami, loki, suhimi cvetovi itd. Dekor lahko izdelate v barvni shemi na naslovnici albuma ali v kontrastu z njim. Vendar pa ne hitite takoj tesno palico okraski. Najprej jih preprosto pritrdite z iglo in nitjo in si oglejte, kako izgleda sestava.

Zaključek

Kot lahko vidite, poročni albumi z lastnimi rokami, da bi moč skoraj vsakogar. Če ste porabili malo časa in truda, boste prejeli fotografsko knjigo, ki bo navdušila vas in vaše najdražje še več let.

Levovo obleko za otroka ni težko narediti z lastnimi rokami!Do-it-yourself voščilnice: mojstrski razred, zanimive ideje in priporočilaŠivamo sramotni kostum: materiale in shemoTulipani iz bonbonov in valovitega papirja.  Candy Tulipani: Master ClassObrti iz vlažnih diskov to naredite samiKako narediti luči buče v različnih variacijahKuhinjski enobarvni križni šivSunflower-kanzashi do-it-yourself: mojstrski tečaj