FoodPro Preloader

Papirni paralelepiped: tri tehnologije na eni strani


Mogoče je veliko razlogov, ko morate sami narediti paralelepiped: šolska domača naloga za izdelavo modela najpreprostejšega geometrijskega telesa, želja, da izdelate darilno embalažo za sebe ali celo edinstveno obliko notranje notranjosti. Kaj je tridimenzionalni mnogokotnik? Skratka, vse to je mogoče s tako preprosto obliko kot paralelepiped. Iz pa

Mogoče je veliko razlogov, ko morate sami narediti paralelepiped: šolska domača naloga za izdelavo modela najpreprostejšega geometrijskega telesa, želja, da izdelate darilno embalažo za sebe ali celo edinstveno obliko notranje notranjosti.

Kaj je tridimenzionalni mnogokotnik?

Skratka, vse to je mogoče s tako preprosto obliko kot paralelepiped. Iz papirja, da bo lažje in hitreje. Razmislite o najbolj zanimivih možnostih: lepljenje oblike vzorca glede na dano risbo, origami in modularni sklop.

Lekcija številka 1: volumenski model

Da bi naredili pravokotni paralelepiped papirja, boste potrebovali karton, ravnilo, svinčnik in škarje.

Najprej morate vedeti, kakšna velikost modela želite prejeti. Na ločenem kosu papirja zapišite glavne dimenzije paralelepipeda: višino stranskih površin, dolžino in širino.

Nato uporabite vzorčno risbo:

Pomembno je, da ne vzameš samo vzorca, temveč glede na potrebne parametre. Potem, kot rezultat, ne bo frustracije in ni potrebe po dvojnem delu.

Ko je vaša shema pripravljena, zaokrožite nastalo risbo s konico škarij pod ravnilom. To je treba storiti, da se lepenka lepo zloži na upogibnih točkah in ne „narekuje“ njenih linij.

Pred vami je paralelepiped. Izrežite prazen papir iz lastnih rok. Zložite ga na hrbtni strani označenih linij.

Ostaja le lepljenje stranskih dodatkov na sosednje strani modela od znotraj in je vaš paralelepiped pripravljen.

Lekcija številka 2: Origami

Kot otrok ste se verjetno morali igrati s kockami. Seveda se takrat niste zavedali, da se ukvarjate s paralelepipedi. V procesu igre ni ničesar opraviti z vzporednostjo vseh strani, vendar je funkcionalnost pomembna. In ne izgovarjajte otroka težko besedo. Glavna stvar je, da se lahko veselje otroštva ponovi, vendar na novi ravni. Kako? Naredite paralelepiped iz papirja s tehniko origami. Da, ne enega modela, ampak toliko žarnic na vašem halogenskem ognjišču. Poglejte, s čim končate.

1. korak

Vzemite kvadratni list papirja. Bend ga na pol. Razširite in znova zložite na drugo stran.

2. korak

Ponovite iste korake, samo stran od vogalov.

3. korak

V sredino s prsti držite dve nasprotni strani papirja. Druga dva nasprotna ploskev se prav tako pomikata drug proti drugemu in zgladita nastali trikotnik, s čimer pritrdita nove pregibne linije.

4. korak

Najprej na eni strani, nato pa na drugi strani, dvignite vogale trikotnika na vrh.

Korak 5

Rezultat je bil tako imenovani romb. V sredino postavite njegov desni in levi vogal. Ponovno poravnajte papirnato škatlo.

Ne pozabite obrniti in zaviti vogalov na zadnji strani.

6. korak

Izvedite obratno dejanje. Odprite na novo ukrivljene vogale in zložite ostale. Oblikujejo se iz prostih koncev papirne folije in jih vozlišča usmerijo v črte pregibov v nasprotnih smereh.

Vse to je težko razumeti le do trenutka, ko vidite, o čemer se dejansko razpravlja.

7. korak

Vtaknite vogale, ki ste jih pravkar prejeli, v že oblikovane žepe, kot je prikazano v primeru.

Korak 8

Torej je paralelepiped papirja pripravljen! Preprosto, še vedno je v prepognjenem stanju. Glasnost lahko dodate na dva načina. Prvič: goljufija. Drugič, vzemite dolgo palico iz navadnega kemičnega svinčnika in jo uporabite. Obe metodi se izvajajo preko edine luknje, ki jo najdete na dnu modela (tistega, ki vam je najbližji). Ko naredite te manipulacije, boste imeli tako čudovito obliko:

V isti luknji, skozi katero je napihnjena kocka, je vstavljena halogenska žarnica.

Lekcija številka 3: modularni sklop

Še en zanimiv način, da naredite zelo lep papir paralelepiped.

1. korak

Zložite kvadratni list na pol in vsako polovico ponovno na dva dela. Naj se dva ekstremna grebena "srečata" v sredini.

2. korak

Obrite obdelovanec. Povlecite spodaj levo na sredino in liknite pregibno linijo.

3. korak

Ponovite isto dejanje, vendar z zgornjim desnim kotom.

4. korak

Spustite zgornji kot navzdol in spodaj navzgor. Dobiš kvadrat.

Korak 5

Naj se ti vogali obrnejo nazaj.

Prvi modul je pripravljen.

6. korak

Naredite 5 več od istih, vendar iz listov druge barve:

7. korak

Povežite jih v en paralelepiped. V ta namen vstavite vsak oster vogal v "žep" sosednjega dela kocke.

Plošča

Ustvarjanje modela, celo znano paralelepiped iz otroštva, ne dopušča malomarnosti. Natančnost v velikosti, ravnost linij - tu uspejeta uspešnost izvedbe in zadovoljstvo z rezultatom.

Kaj lahko naredimo iz pivskih čepic?  Crafts iz piva kape z lastnimi rokamiNajvečje uganke: koliko delov, kako zbrati.  Težke ugankeModeli velikosti Plus: parametri, fotografije.  Ruski modeli Plus Size"Biser" ("Pekhorka"): univerzalna preja za poletne izdelkeNaredite velik lok s satenastim trakomRočno izdelan "Hare iz zelja" z lastnimi rokami.  Mojstrski razredBaletni tutu za mladega plesalcaKvačkanje brez rokavov.  Pletene kvačkane vzorce brez rokavov