FoodPro Preloader

Vzorec moških srajc: osnove gradnje, modeli


Majica je vsestranska vrsta moških oblačil. Težko si je predstavljati človeka, ki nima vsaj ene srajce. Klasična, atletska, priložnostna, za praznični izlet ali elegantna zabava, majice gredo vsem brez izjeme. Prve srajce Moške srajce so se pojavile v antiki. Bela barva, najpogostejša, je simbolizirala čistost duše in telesa, saj je bila telesna srajca obvezen atribut in je bila samo bela. Sčasoma s

Majica je vsestranska vrsta moških oblačil. Težko si je predstavljati človeka, ki nima vsaj ene srajce. Klasična, atletska, priložnostna, za praznični izlet ali elegantna zabava, majice gredo vsem brez izjeme.

Prve srajce

Moške srajce so se pojavile v antiki. Bela barva, najpogostejša, je simbolizirala čistost duše in telesa, saj je bila telesna srajca obvezen atribut in je bila samo bela. Sčasoma se je iz spodnje majice spremenila v oblačila, ki se nosijo neposredno na telesu. Tudi med plemstvom se je majica dolgo zdela dragocena lastnina, podedovana in skrbno vzdrževana. V Rusiji so se vezene srajce prenesle iz generacije v generacijo - vezene na "šibke točke", srajce pa so nosile moč klana in zaščito pred zlim duhom.

Vrste majic

Moške srajce imajo poleg razdelitve po slogu še vedno veliko razlik v rezanju. Torej so majice s stojalnim ovratnikom, z ovratnim ovratnikom, opremljene in klasične. Slim-fit srajce (modeli za atletske športnike) vam omogočajo, da jih nosite brez jakne, pod kardigan ali preprosto s hlače ali kavbojke.

Tudi lisice so na majicah s kratkimi rokavi ali manšetami, francoski.

Zadrge na srajcih so tudi različne:

  • na letev - ko je srajca uokvirjena z ločenim dekorativnim trakom iz tkanine, na katerem so prišiti gumbi;
  • skrivnost - gumbi so sešiti na skrivnem nivoju, zanke pa so skrite znotraj tkanine;
  • navaden - palica je prepognjena in gumbi so sešiti na tkanino.

Šivanje srajce

Menijo, da je težko zadovoljiti le ženske. Vendar pa je veliko moških zelo zahtevno pri izbiri majic. Treba je všeč vse - model ovratnika, gumbi, šivi, rez. Močni polovici si lahko privoščite in si šivate srajco.

Delo se začne z izbiro tkanine. Odvisno od tega, v kakšnem slogu bo majica, je treba izbrati tisk na tkanini in kakovost tkanine.

Za klasično srajco se priporočajo drage, gladke tkanine - bombaž, lan, svila, saten. Barve so raje mirne, recimo majhna slika. Toda za srajce s športnim stilom je primernejša groba in gosta snov - flanela, runo, kavbojke, viskoza.

Konstrukcija vzorca moških srajc se začne z odstranitvijo meritev.

Meritve

Za pravilno merjenje mora centimeter potekati vzdolž krojevalnih linij - posebne smeri, pri katerih se merijo, za katere bodo zagotovljeni pravilni parametri izdelka.

OSH - vratni obseg. Oznaka se odstrani na dnu ovratnika. Za svobodo prileganja in ustreznega prileganja je med trakom in vratom položen prst.

OG - obseg prsnega koša. Meritev je treba izvajati v najširšem delu prsnega koša in nazaj. V tem primeru mora biti vrednost največja.

OT - obseg pasu. Waistline - najožje mesto med rebri in medenično linijo. Za udobje, človek položi roke na pas. V najbolj udobno mesto za njega in odstraniti. Trak je vezan na pasu, uporaben je za nadaljnje meritve.

ON - obod bokov. Moške srajce so dlje kot ženske. Za pravilno prileganje se meri obseg kolkov.

SHG - širina prsnega koša. Pod rokami za udobje lahko človek drži dva ravnila. Razdalja od točke do točke, kjer ravnila gredo pod roko, se meri s centimetrom.

AL - širina hrbta. Merjeno na istem mestu od zadaj.

ШП - širina ramen. Meri se od točke pritrditve rame do vratu do konca ramenske linije.

DR - dolžina rokavov. Meri se od točke pritrditve rame do vratu do prve falange palca.

ALI - obseg rok. Izmerite obseg bicepsa.

OZ - obseg zapestja. Izmeri se obseg zapestja.

DIZD - dolžina izdelka. Meri se od štrlečega vretenca v področju materničnega vratu do glutealnega kraka, če naj bi srajca imela klasičen rez.

Nesreča - dolžina pasu pred. Merjeno od točke pritrditve rame do vratu do traku na pasu čez prsni koš.

DTS - dolžina pasu nazaj. Podobno merjenje na hrbtni strani.

Vzorec rokavov

Najbolj dolgotrajen del pri izdelavi vzorca srajce je pravilen vzorec rokavov. Moška majica z dolgimi rokavi na vzorčnem vzorcu.

Rok rokavice se razlikuje od globine vratu. Širša oblika, nižja je višina meje.

Za parametre konstrukcije se uporabljajo predhodno uporabljene meritve.

Na listu formata A3 ali A2 (glavna stvar je, da se prilega rokavu, lahko uporabite tudi časopis) sta narisani dve pravokotni črti. V sredini je točka O1.

Višina mehke oblike za klasično majico je približno 8 do 10 cm, od točke O1 pa 10 cm, označena je točka O2.

Desno od O1 in v levo so odloženi segmenti, ki so enaki polovici roke = OP / 2. Točki P1 in P2 sta označeni.

Točke O2 in P1 in P2 so povezane z gladko črto.

Dolžina rokavov je določena z O2. Označena točka M.

Širina rokavov je črta, ki je pravokotna na segment O2M. M1M2 = širina zapestja. Od M do desne strani in do leve polovice zapestja je odložen ročaj. Vrstice so povezane.

Izkazalo se je, da je moška srajca z vzorcem rokavov. Končni rokav sedi na ročici.

Da bi se izognili napakam, se odrezani deli izdelka najprej razrežejo z zatiči na lutki ali človeku, obrazci se popravijo in šele nato se sešijejo.

Manšeta

Za dokončanje rokavov zgradite manšetni vzorec. Če želite to narediti, narišite pravokotnike, od katerih se eden konča z ostrim kotom.

Klasična manšeta na gumbu v širini je enaka obodu zapestja, višina pa je lahko odvisna od želje lastnika - višine od 5 do 7 cm.

Srajca za majico

Posebnost majice je, da rez za ovratnik ni na sredini, temveč na strani.

Vzorčna majica je komplet pravokotnikov. Za izdelavo vzorca se nariše velik pravokotnik z višino, ki je enaka dolžini izdelka spredaj, in širino, ki je enaka obsegu prsnega koša. Drugi pravokotnik - hrbet, je zgrajen na enak način, glede na parametre hrbta.

Ob velikem pravokotniku je pritrjen rokav - dolžina je enaka dolžini rokava, širina pa je širina roke. Ti deli so simetrični na hrbtni in sprednji strani izdelka.

Za svobodo prileganja je zgrajen stranski mali pravokotnik, ki je enak širini stranice. Merjeno s centimetrsko širino na mestu vpetja ravnila.

Pred srajco je narejen zarez za vrata na levi ali desni. Obložen je s pletenico ali dekorativnim materialom. Dolžina reza je enaka POG - polovični oprijem glave.

Moške srajce

Moške srajce lahko okrasite na različne načine. Koncertne majice so izvezene z biseri, kamni, bleščicami. Za klasično rezanje so primerne originalne manšete ali ovratnik. Gumbi so sešiti tako klasično, v tonu slaba, kot nenavadna, barvna ali izvirna oblika. Zanke so obložene z barvno nitjo za kontrast z glavno tkanino. Kot dodatni element lahko vzorec moške srajce vsebuje prsni žep.

Najboljša dekoracija za moško majico je pravilno oblikovan vzorec. Moška srajca ali srajca - vsaka vrsta izdelka je odvisna od kakovosti šivanja in predelave.

Na primer, pravilno izbran ovratnik lahko vizualno poudari ličnice ali podbradek.

Kaj lahko naredimo iz pivskih čepic?  Crafts iz piva kape z lastnimi rokamiNajvečje uganke: koliko delov, kako zbrati.  Težke ugankeModeli velikosti Plus: parametri, fotografije.  Ruski modeli Plus Size"Biser" ("Pekhorka"): univerzalna preja za poletne izdelkeNaredite velik lok s satenastim trakomRočno izdelan "Hare iz zelja" z lastnimi rokami.  Mojstrski razredBaletni tutu za mladega plesalcaKvačkanje brez rokavov.  Pletene kvačkane vzorce brez rokavov