FoodPro Preloader

Kako narediti žerjav iz papirja? Učimo se receptu za srečo


V japonski kulturi origami ni le vrsta ročnega, temveč tudi kultna umetnost. Številne obrti imajo simboličen pomen in se ne uporabljajo samo kot notranja oprema. Ena najbolj znanih in pogostih osebnosti je žerjav. Kako narediti žerjav iz papirja, kot tudi lepo legendo, povezano s to ptico, bomo razpravljali v tem članku. Zgora

V japonski kulturi origami ni le vrsta ročnega, temveč tudi kultna umetnost. Številne obrti imajo simboličen pomen in se ne uporabljajo samo kot notranja oprema. Ena najbolj znanih in pogostih osebnosti je žerjav. Kako narediti žerjav iz papirja, kot tudi lepo legendo, povezano s to ptico, bomo razpravljali v tem članku.

Zgoraj omenjena legenda pravi, da tako čudno delo prinaša srečo tako osebi, ki jo je ustvarila, kot tudi osebi, ki ji je predstavljena kot darilo. Obstaja staro prepričanje, da bo oseba, ki je izdelala tisoč žerjavov, zagotovo izpolnila vsako željo. Prav to je mislila deklica, katere zgodovina je postala znana po vsem svetu po bombardiranju mesta Hirošima med drugo svetovno vojno. Ime ji je bilo Sadako Sasaki in prejela je najmočnejšo dozo sevanja, ki je privedla do levkemije. Baby že več let obupno bori z boleznijo. Nekoč je dekle slišalo za to legendo. Po tem, ko se je naučila, kako narediti žerjav iz papirja, je Sadako našel upanje za okrevanje, vendar ji ni uspelo zložiti tisočih ptic z origamijem. Po tej tragični nesreči so otroci iz mnogih držav začeli pošiljati podobna oblačila na Japonsko v spomin na deklico, ki se je do zadnje borila z boleznijo.

Ali želite uresničiti vašo najbolj cenjeno željo? Potem najprej verjamem, in drugič, preberite navodila o tem, kako narediti žerjav iz papirja, predstavljen spodaj.

Torej, smo postavili številke, v skladu s pravili origami, začeti s kvadratne stanja. Upognite papir diagonalno - dobite enakokračni trikotnik. Zložite ga vzdolž simetrije in odprite eno stran, tako da postane kvadrat. Zdaj je vaš list pravokoten trapez, ki ga je treba obrniti na drugo stran. Naš izdelek spreminjamo v osnovno obliko diamantov. Če želite to narediti, morate narediti enake korake z ostrim kotom trapeza. Nastali diamant je postavljen tako, da se lahko odpre od spodaj. Strani prvega sloja upognite na os simetrije. Vrnemo jih v prvotni položaj in nato odpremo zgornjo stran diamanta. Pritisnite stranice na sredino, obrnite obliko in naredite enako. Nastali modul je treba še zožiti. Ponovite prejšnji korak. Že skoraj veste, kako narediti papir z žerjava. Prišlo je do končne poti - nekaj preprostih korakov origamija. Iztaknemo eno »nogo« navzgor, z drugim pa delujemo. Iz ene naredimo ptičjo glavo, drugo pa pustimo nedotaknjeno. Razprostrite krila in nekoliko poravnajte hrbet. Če ste pravilno izvedli vsa dejanja, potem bi morali imeti lep papirni žerjav.

Ta edinstvena in hkrati nezapletena obrt bo čudovita notranja dekoracija in del vaše cenjene želje, ki se bo uresničila, če v praksi uporabite svoje znanje o izdelavi žerjava iz papirja.

Levovo obleko za otroka ni težko narediti z lastnimi rokami!Do-it-yourself voščilnice: mojstrski razred, zanimive ideje in priporočilaŠivamo sramotni kostum: materiale in shemoTulipani iz bonbonov in valovitega papirja.  Candy Tulipani: Master ClassObrti iz vlažnih diskov to naredite samiKako narediti luči buče v različnih variacijahKuhinjski enobarvni križni šivSunflower-kanzashi do-it-yourself: mojstrski tečaj