FoodPro Preloader

Darila za sorodnike in prijatelje - obrti za leto konja z lastnimi rokami


Novo leto 2014 bo potekalo pod znakom konja. Mnogi so se že pomislili, katera darila, povezana s to plemenito živaljo, dajejo svojim sorodnikom in prijateljem. Ta članek razkriva temo "DIY obrt za leto konja". Tukaj se boste seznanili z dvema mojstrskima razredoma za izdelavo originalnih izdelkov iz polimerne gline in satenskih trakov ter priporočili za njihovo izvedbo. Na

Novo leto 2014 bo potekalo pod znakom konja. Mnogi so se že pomislili, katera darila, povezana s to plemenito živaljo, dajejo svojim sorodnikom in prijateljem. Ta članek razkriva temo "DIY obrt za leto konja". Tukaj se boste seznanili z dvema mojstrskima razredoma za izdelavo originalnih izdelkov iz polimerne gline in satenskih trakov ter priporočili za njihovo izvedbo. Naučite se, napolnite pozitivno in ustvarjalno razpoloženje!

Plastična konjska figura

V vsaki hiši na Silvestrovo mora biti simbol prihodnjega leta. Zato ne morete brez konja. Naredimo jo iz polimerne gline.

Za delo bodo potrebni naslednji materiali:

 • plastika v dveh barvah;
 • akrilne barve;
 • valjar;
 • rezilo;
 • deska;
 • ravninska slika konja iz papirja (šablona);
 • zobotrebcem

Proces izdelave obrti za leto konja s svojimi rokami iz polimerne gline.

Z valjarjem zavijte kos gline na desko v debelino 0, 5 cm. Na njo položite papirnat lik konja in označite njegove obrise. Rezilo razreže obdelovanec. Robove izdelka gladite z nežnimi gibi. Zobotrebec "pobarva" grivo, rep, oči, nos. Iz drugega kosa plastike naredite dekorativne elemente: prstane, srca, ornament. Nadalje, glinasti izdelek pecite v pečici pol ure pri temperaturi 110 ° C. Po ohladitvi lahko konja dodatno okrasimo z akrilnimi barvami.

Tak izdelek lahko služi kot igrače za božično drevo ali obesek za ključe za ključe ali telefon. V tem primeru je treba pred pečenjem izdelka luknjo v njem luknjati za pritrditev zanke.

Podobne obrti za novo leto konja lahko služijo kot broške za ženske obleke. Potrebno je le pritrditi pripadajočo dodatno opremo na šivasto stran izdelka, ki ga lahko odstranite iz stare broške ali kupite v trgovini za rokodelsko blago.

Podkve

Simbol sreče, blaginje in miru - podkve - mora biti v vsakem domu. In še bolj brez tega ne more storiti v letu konja. Crafts z lastnimi rokami v obliki podkve bo ustrezno okrasite notranjost vašega doma in bo odlično darilo. Obstaja veliko možnosti za izdelavo takšnega spominka. Predlagamo, da narišete podkve v stilu kanzashi - iz satenastih trakov.

Za delo pripravite naslednje materiale:

 • plastični pokrovček iz vedra ali sudochka;
 • satenasti trakovi različnih barv;
 • Toplotna pištola;
 • zobotrebci;
 • vžigalnik ali sveča;
 • papir;
 • škarje.

Iz papirja naredite obliko podkve v naravni velikosti. Prenesite šablono na plastični pokrov, obkrožite in izrežite. Zaprite konec traku in ga s termogunom prilepite na podkve. Nato z njo ovijte celotno površino izdelka. Obdelajte konec traku na enak način kot začetek.

Naslednja faza takih obrti za leto konja z lastnimi rokami je okrasitev. Iz traku sledite cvetovi. Če želite to narediti, razrežite na koščke z dolžino 5-6 cm. Upognite zgornji rob vsakega segmenta v polovici po dolžini, odrežite diagonalno in spajate rezano mesto. Zložite konce spodnjega roba "ovojnica" in spajka. Izkazalo se je, cvetni list z ostro konico. Za vsak cvet sledite petim podrobnostim. Lepilo na podkvicah. Sredina cvetja je lahko izdelana iz velikih kroglic, gumbov.

Tudi ta izdelek je lahko okrašen z vejami smreke, izdelanimi po isti tehniki. Da bi jih, narežite trak zelene barve približno 15 centimetrov dolgo, da se cauterized iz enega roba in raztopi iz druge, ne doseže 1 centimeter do dna. Nanesite lepilo na zobotrebec in ga zavijte v spiralo z raztegnjenim robom. Izkaže puhasto vejo smreke. Ostaja le lepljenje na podkve. Čudovit božični okrasni element hiše je pripravljen! Tak izdelek bo čudovito darilo za počitnice prijateljem, sorodnikom ali kolegom.

Upamo, da boste ob preučevanju informacij iz našega članka z lastnimi rokami želeli biti prepričani, da boste takšne obrti opravili do leta konja. Naj bo iglo vaše veselje!

Levovo obleko za otroka ni težko narediti z lastnimi rokami!Do-it-yourself voščilnice: mojstrski razred, zanimive ideje in priporočilaŠivamo sramotni kostum: materiale in shemoTulipani iz bonbonov in valovitega papirja. Candy Tulipani: Master ClassObrti iz vlažnih diskov to naredite samiKako narediti luči buče v različnih variacijahKuhinjski enobarvni križni šivSunflower-kanzashi do-it-yourself: mojstrski tečaj