FoodPro Preloader

Rooster obleka za otroka z lastnimi rokami


Na nosu je novoletna matineja ali gledališka predstava, kjer je vloga petelina dodeljena otroku, in ne morete najti primerne obleke za tega lika, ki je na voljo? Ne skrbite! Šivajte kostum petelina sploh ni težko. Nekaj ​​praktičnih nasvetov o izdelavi vzorcev, izbiri materialov in skrivnosti ustvarjanja posameznih detajlov obleke bo pomagalo ustvariti popolno podobo, ki jo bodo otroci in tisti, ki ga obkrožajo, dolgo spominjali. Najprej

Na nosu je novoletna matineja ali gledališka predstava, kjer je vloga petelina dodeljena otroku, in ne morete najti primerne obleke za tega lika, ki je na voljo? Ne skrbite! Šivajte kostum petelina sploh ni težko. Nekaj ​​praktičnih nasvetov o izdelavi vzorcev, izbiri materialov in skrivnosti ustvarjanja posameznih detajlov obleke bo pomagalo ustvariti popolno podobo, ki jo bodo otroci in tisti, ki ga obkrožajo, dolgo spominjali. Najprej najprej.

Podrobnosti slike

Morda bi morali začeti z glavno - skico obleke. Treba je premisliti o vseh podrobnostih, začenši od čevljev na nogah in zaključka z glavnikom. Kostum petelina mora biti z bujnim repom, z brado svile, kot v znani pregovor, s krili in lepim kljunom. Kako urediti vse to in ustvariti ne le lepo, ampak tudi udobno obleko? O tem bomo nadalje razpravljali.

Materiali za obleko

Božični kostumi za otroke morajo biti pisani, še posebej, če je tako pestra oseba kot petelin. Tukaj morate uporabiti svetle nasičene barve: rdeča, oranžna, zelena, modra, rumena, lila. Za razliko od tega lahko dodamo črno barvo, vendar precej malo, tako da obleka ne postane mračna.

Ta obleka je lahko precej proračunska, saj je najboljša rešitev za tkanino najlon. Tukaj in paleta barv je takšna, kot bi morala biti, cena pa je ena najnižjih, pri delu pa je precej »poslušna«, v kombinaciji s priborom za krojenje pa bo ohranila želeno obliko.

Edina stvar, ki jo mora imeti kapa, je biflex. Popolnoma se raztegne in je bolj primeren za ta namen kot druge tkanine.

Potrebovali boste tudi približno meter sintepona debeline 2 cm za repna perja, približno 4 metre plastičnega steznika, pas trak (po možnosti držalo pasu vsaj 5 cm širok), trak Velcro 5 mm in dolžine 7-8 cm, niti v barvi tkanine .

Če naj bi se kostum za petelina izdelal ne na osnovi običajne srajce in hlače, bo potreben kos fleksa ali satena za kombinezon. Barva v tem primeru lahko izberete belo ali rumeno ali pa prilagodite eno od barvnih peres v repu.

Možnosti kostuma

Božični kostumi za otroke so bolj primerni za nekatere dodatke. To bo omogočilo, da otroka ne boste popolnoma spreminjali, ampak samo dodali nekaj podrobnosti standardnim hlačam in srajci - slika pa bo pripravljena. V tem primeru je lahko pokrovček z glavnikom, kljunom in očmi, zastirka s kravato v obliki brade, kril na elastičnih trakovih, repom na pasu in tkaninami s škornji.

Vendar pa je petelin obleka za fanta lahko sestavljena iz popolnega kombinezona, ki je spredaj oklopljen z všitim repom, krili in brado ter pravilno okrašeno kapuco.

Pri tem moramo izhajati iz proračuna, ki je dodeljen podobi in seveda od primernosti. Navsezadnje je v prvem in drugem primeru kostum precej spektakularen in nezaslišan.

Ustvarjanje repa

Petelin rep je njegov ponos. Zato je treba trdo delati na njegovem nastajanju. To še posebej velja za obliko. Ne bi smelo viseti. Prvi korak je ustvariti vzorce za perje. Ne, to sploh niso majhne podrobnosti, so dokaj dolgi elementi v obliki kavljev različnih velikosti. Potrebnih je 4 različnih velikosti, vsaka taka pero mora biti izdelana v dveh ali treh barvah. Podrobnosti je treba izrezati iz tkanine, podvojiti s poliestrom z oblazinjenjem in šivati ​​kosti steznikov od roba do roba vzdolž zunanjega roba ukrivljenega kavlja.

Obstajati mora skupno 12 perja, ene velikosti za vsako barvo, izbrano za obleko. Lepa kombinacija se bo pojavila pri uporabi rumene, modre, zelene in rdeče.

Poleg tega je treba vse te elemente s repom postaviti v smeri kavljev v eni smeri in jih v tem zaporedju pritrditi na varovalni trak ali našiti v srednji sprednji šiv kombinezona.

Izdelava klobukov

Kapa s čudovitim glavnikom in kljunom bo izvirno dopolnila kostum petelina. Vzorec tega dela slike temelji na merjenju oboda glave in je v bistvu polkrog s koničastim robom na enem šivu (zlasti za obraz) in glavnikom, podvojen s sintetičnim prepasovalnikom, všitim v šiv spoja delov.

Kljun in oči so lahko narejeni iz klobučevine in zlepljeni z vročim lepilom ali ročno. Kosov klobukov beeflex ne moremo predelati, ta tkanina bo brez tega videti dovolj gladka.

Namesto pokrovčka lahko naredite najbolj običajno masko iz filca.

Ustvarjanje kril in ogrinjala

Kakšen petelin obleko brez kril? Toda kako se mahati z rokami? Ta del slike je sešiti še lažje kot pokrovček. Za to je potrebno izrezati kroge različnih velikosti od 4 primarnih barv tkanine, tako da se po konturi v majhnih valovih. Nato morate vse elemente krila položiti drug na drugega v padajočem vrstnem redu in položiti črto na sredino. Na eni strani šivamo gumo na velikost otrokovega zapestja, na drugi strani pa kos traku, ki je enak širini hrbta. Drugo krilo je prav tako. Ko je trak pritrjen na ogrinjalo. Ta detajl kostuma je prav tako razrezan v krog z valovi okoli oboda. Detajl je odrezan na sredino, na vratu je narejen rez, na robu pa je prišit rdeči trak z istega najlona. V sredini hrbta zgrabi trak kril. Tako je enodelna podrobnost z brado in krili.

Kako zašiti kombinezon za podnožje kostuma?

Petelin kostum za otroke je lahko narejen v obliki kombinezona. Če želite ustvariti vzorec, lahko gre najlažje. Vzemite otroške hlače in majico s kratkimi rokavi, jih prepognite na polovico in prenesite na papir vse glavne šive izdelka za prednjo in zadnjo polovico. Hkrati je treba ob pasu združiti hlače in majico.

Nato je treba predlogo povečati v širino, tako da izdelek ne ovira gibanja in se prosto naslanja na sliko. Pri rezanju morate imeti dve polici za sprednjo in dve zadnji polovici z enojnimi hlačkami. Spredaj je treba šiv speljati in obdelati, v rezu na hrbtu pa je potrebno šivati ​​zadrgo in rep.

Kombinezon je najbolje opraviti v barvi kapice. Ampak tudi dobra izbira s kapuco. Potrebno bo izmeriti otrokovo glavo: volumen in dolžino od čela do zatilnice skozi krono. Nadalje na list papirja narišite pravokotnik s stranicami, ki predstavljajo ½ prostornine glave in merami ½ dolžine. Na desni strani na vrhu morate rahlo zaobiti vogal, to bo vrh glave. Na hrbtno stran glave (spodnji levi kot) je treba linijo premakniti v risbo za 3 cm, desno stran pravokotnika pa podaljšati za 3 cm navzdol in povezati z ukrivljenim rezalnikom za šivanje.

Morda boste morali rahlo prilagoditi vratu kombinezona tako, da se prilega kosu kombinacije pokrova. Opozoriti je treba, da je treba pri tej izvedbi zadrgo všiti v režo prednjih polovic, in le rep mora biti pritrjen na srednji šiv hrbta. Vendar pa to ni potrebno, saj bo, če je dodatna oprema na pasu, bolj varno pritrjena v pravilnem položaju.

Predvsem pafos: čevlji z ostrimi

Kako šivati ​​petelinsko obleko spektakularno, tako da izstopa od ostalih slik? Seveda ga dopolnite s podrobnostmi. Čevlji z ostružkami in kremplji ali stopalo v obliki tiča petelina - to je najboljša možnost! Ta element slike ne bo ostal brez pogleda na občudovanje drugih. Izvaja se lahko v obliki golfiki na vrhu na elastični trak in brez stopala. Za ostroge in nohte morate šivati ​​majhne in ozke kape iz klobučevine ali satenske tkanine, napolniti jih z poliestrom in jih vstaviti v zadnji šiv golfa in tri ob sredini prednje noge. V idealnem primeru naj te kremplje pokrijejo otroške čevlje.

Takšno petelinsko obleko se zagotovo ne bo prezrlo. Barvita krila, čudovita brada v obliki loka iz pelerine, vezana okoli vratu, glavnik svetlo rdeče barve in seveda rdeče šape z rumenimi kremplji so idealne za spektakularni izgled otroka na novoletni matineji ali v igri. Malo domišljije, truda, minimalnih stroškov - in kostum je pripravljen!

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča