FoodPro Preloader

Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo


Vsak od staršev ve, da čas matinej in nastopov v vrtcu in osnovni šoli ni le zabaven in vznemirljiv, temveč zahteva tudi skrbno pripravo. Navsezadnje je odgovornost za pripravo primernega kostuma na ramenih staršev majhnih otrok. Danes bomo govorili o tem, kako narediti kostum za dekleta z lastnimi rokami. Kje

Vsak od staršev ve, da čas matinej in nastopov v vrtcu in osnovni šoli ni le zabaven in vznemirljiv, temveč zahteva tudi skrbno pripravo. Navsezadnje je odgovornost za pripravo primernega kostuma na ramenih staršev majhnih otrok. Danes bomo govorili o tem, kako narediti kostum za dekleta z lastnimi rokami.

Kje začeti?

Najprej je treba razumeti, da praktično vsaka obleka ne sme začeti šivati, kot pravijo, iz nič. Možno je uporabiti že pripravljeno obleko, ki ne bo škoda, in ji dodati nekaj tematskih elementov.

Čebelji kostum je pravi primer. Zato, najprej morate priti iz omare monokromatično črno ali rumeno obleko. Slog in material sta popolnoma nepomembna. Glavna stvar je, da je otrok v njem svoboden in udoben.

Nato boste potrebovali satenske trakove nasprotnega - črne ali rumene barve, odvisno od barve obleke. Všiti jih je treba v vodoravnem vrstnem redu. Trakovi ne morejo iti skozi celotno dolžino, temveč le v zgornjem delu obleke. Uporabite lahko tudi krilo in ga oblečete samo.

Čebelje antene

Obvezni atribut čebelje kostume mora biti antena. Naredite jih. Za to morate pripraviti:

 • niti;
 • rumena preja;
 • temen okvir;
 • črna pletenica;
 • žice.

Najprej morate izdelati dve majhni pom-pom na kateri koli osnovi, tehniko in rezultat bo enak. Tako vam bomo na primer povedali, kako narediti pompone z običajno vilico. Preja mora biti ovita okoli ostrega dela vilice in pritrjena tako, da se del rane ne zaplete. Nato odrežite majhen košček preje in kravato na razcepu na sredini. Primi nekaj kot lok. Zategnite zelo tesno. Nato odstranite "lok" iz vilic in škarje za nohte nežno začeli rezati zanke okoli robov. Ko je pompon iz vseh strani poprskal, ga malo zavrtite v roke, da bo končno dobil želeno obliko. Naredite 2 taka pom-poms.

Nato žico na obeh straneh navijte na trak za lase. Na njem v krogu, da navijamo trak in varno. Po zaključku pritrdite pompone na žice. Antene za čebelje kostume so pripravljene!

Kako narediti krila?

Da bi si naredili čebela krila, boste potrebovali:

 • žica;
 • tanke nogavice v beli barvi;
 • debel nit;
 • črni trak;
 • škarje.

Prvič, žice potrebujejo, da naredijo praznine bodočih kril. Obstajati morajo 4 izmed njih: 2 majhna in 2 velika. Če želite to narediti, naredite kapljasto obliko iz žice in zavarujte konce tako, da se ne razpnejo. Nato kravato debelo nit na dnu velikih kril majhna. Ob izdelavi obdelovanca je čas, da začnete ovijati krila. Da bi jih namestili, vzemite založene nogavice in povlecite na krila, izmenično na vsakem. Potem kravato na istem mestu, kjer sta bila dva krila vezana z nitjo.

Zdaj morate povezati 2 para kril. To je mogoče storiti s pomočjo iste žice, preprosto tako, da jo navijemo med dve slepi. In skrij vse vozličke tako, da niso vidni.

Ker morajo biti krila na hrbtu, jih je treba nekako pritrditi. Če želite to narediti, lahko vzamete črno trdno trak in, rezanje 2 kose, se veže na vsako od kril. Da bi preprečili padce trakov, jih rahlo ožgite z vžigalnikom.

Da bi otroku dali krila, lahko uporabite katerokoli tehniko. Na primer, samo jih povežite na prsih. Ali kravato na ramena. Ali pa zavezujte trak s križem. Naredite, kot bo bolj primerno za vašega otroka.

Tudi za raznolikost in večjo podobnost s krili čebeljega kostuma lahko šivamo okrasne ali kroglice. Zanimivo bo videti in obarvati barve. Ta proces se lahko izvede z otrokom, tako da bo kostum postal še bolj dragocen.

Dekorativni predmeti

Poleg glavnega kostuma ga lahko poskusite okrasiti z dodatki. Na primer, naredite svetlo broško, ki bo dopolnilo podobo čebeljega kostuma za dekle.

Za dekorativno rožo pripravite:

 • barvne folije iz klobučevine;
 • sekljine ali kroglice;
 • pištolo za lepilo;
 • pin;
 • škarje.

Izdelava takega cvetja je zelo, zelo preprosta. Vse kar je potrebno je, da jedro izrežemo iz temne plošče klobučevine, pa tudi svetle ali rumene cvetne liste. In previdno uporabo pištolo z lepilom za lepljenje cvetnih listov v krog. Nato z nitmi ali spet z lepilom, da okrasite jedro s svetlečimi bleščicami ali perlicami. Lepilo cvet na poseben pin in okrasite čebelje kostum z njim. Točno isti cvetovi se lahko prilepijo na trajne gumije in, ko so naredili 2 pletenice, jih okrasite.

Čevlji in nogavice

Če govorimo o otroški matineji, potem sta najprimernejši črni baletni ali mehki copati. Kot je za najlonke, izbira lahko pade na črno, belo ali črtasto.

Prav tako lahko dajete prednost golf z bujno čipko na robovih.

Kot lahko vidite, ni nič težkega pri pripravi na otroško matinejo. In narediti kostum čebel z lastnimi rokami je precej realističen in celo zanimiv. Glavna stvar je navdušenje, pravi pristop in dobro razpoloženje!

Kako kravato preprosto kvačkati šal? Sheme bodo novicam pomagale, da bodo delo lažje in preprostejše.Brioche (pletenje): opis tehnike, značilnosti in pregledovOsredotočite se s karticami. Najpreprostejši način za presenečenjeCrafts iz časopisnih cevi storite samiKako narediti nož z lastnimi rokami doma?Smešne lutke iz nogavicKako vtkati tatoo choker desno?Crafts iz cevi soka z lastnimi rokami. Obrti za novo leto